?>

Bayram yaklaşırken bayram şekerleri de tezgâhlardaki yerini aldı (Videolu)

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala bayramların olmazsa olmazı şekerler, çikolatalar ve lokum çeşitleri tezgâhlarda yerini alıp alıcılarını bekliyor.

Güncel - 3 yıl önce

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte tezgâhlar; bayram şekerleri, çikolata ve lokum çeşitleriyle donatıldı. Marketlerden alışveriş merkezlerine, şekerlemecisinden bakkala birçok esnaf, iş yerinin önünü ve reyonlarını bayram şekerleriyle süsledi.
Batman'da şeker, lokum ve çikolata çeşitleri ile kuruyemiş satışı yapan esnaf, bayram hareketliliğinin az da olsa başladığını söylediler.
Bayramın vazgeçilmez ikramlıkları olan şeker, lokum ve çikolataların yaklaşık bir haftadır tezgâhlardaki yerini aldığını belirten esnaf, her zaman olduğu gibi bu bayram öncesinde de şeker satışına başladıklarını ama yoğunluğun son günlerde yaşanacağını kaydetti.
Şeker fiyatlarında yüze 20'lik bir artışın olduğunu belirten esnaf, şeker fiyatlarındaki artışın kısmen de olsa satışlarını olumsuz yönde etkilediğini söyledi.
"Bütün şekerlerimizi tezgâhlarımıza serdik ve müşterilerimizi bekliyoruz"
Ahmet Başaran
Ramazan Bayramı için şeker hazırlıklarını tamamladıklarını ve halkın da yavaş yavaş alışveriş yapmaya başladıklarını belirten esnaf Ahmet Başaran, bu sene şeker fiyatlarında yüzde 20'lik bir artış olduğunu söyledi.
Başaran, "Bayrama az bir vakit kaldı. Bayram hazırlıklarımızı tamamladık. Bütün şekerlerimizi tezgâhlarımıza serdik. İnsanlar yavaş yavaş alış verişini yapmaya başladı. Şeker çeşitlerimizi ve lokumlarımızın hepsini açtık ve hazır müşterilerimizi bekliyoruz. Bu sene her şeyde olduğu gibi şeker fiyatlarında da biraz yükselme oldu. Ama diğer ürünlere göre şeker fiyatların da az bir yükselme var. Örnek olarak geçen sene kilosunu 30-35 liraya verdiğimiz şekerin fiyatı 40-45 lira oldu. Genelde yüzde 20'lik bir artış var ama bazı çeşitlerde yüzde 50 artan da var. Şeker fiyatlarımız en uygunu çocuk şekeri. 40 liradan başlıyor en pahalısı ise 350-400 liraya kadar çıkıyor." dedi.
"Bayrama 3-4 gün kala şeker satışlarımız yoğunlaşacak"

Rıdvan Çelik

Vatandaşın şeker alışverişine başladığını ama yoğunluğun son günlerde yaşanacağını söyleyen esnaf Rıdvan Çelik, "Bayram şekeri hazırlıklarımıza 3 gün önce başladık. Bizde 100'e yakın şeker çeşidi bulunmaktadır. Şu an şeker satışlarımız sakin geçiyor ama bayrama 3-4 gün kala şeker satışlarımız yoğunlaşacaktır. Müşterilerimiz sadece merkezden değil Batman'ın etrafındaki ilçe ve köylerden de gelen var. Şeker fiyatlarında bir artış var ama çok değil. Genel itibariyle yüzde 20'ye yakın bir artış var." şeklinde konuştu.
"Kalabalık oluşmadan erkenden bayram şekerimizi almaya geldik"
Alaattin Yağmur
Yoğunluk olmadan bayram şekeri almaya geldiklerimi belirten vatandaş Alaattin Yağmur, "Diyarbakır'ın Bismil ilçesinden Batman'a ailemle beraber bayram alışverişi yapmaya geldim. Bayram alışverişimizi kalabalık oluşmadan erken yapmaya geldik. O yüzden elimizi çabuk tuttuk. Şeker fiyatlarından memnun değiliz. Fiyatlar bayağı yükselmiş. Mecbur olduğumuz için alıyoruz. Bayram sabahı önce camiye gittikten sonra mezarlık ziyaretimizi yapıyoruz. Mezarlıktan sonra adet üzere bütün köyün evlerini dolaşıp bayramlarını kutluyoruz." ifadelerini kullandı.
"Eskiden daha çok şeker alıyordum"
Ömer Batubey
Artan şeker fiyatlarına rağmen bayram şekeri almaya gediklerini ifade eden bir diğer vatandaş Ömer Batubey, "Eskiden her bayramda 10 kilo şeker alıyordum. Şu anda ise eskisi gibi alamayacak duruma geldiğim için 3 kilogram aldım. Bayramlarda adet üzere bütün tanıdık ve akrabalarımız bizlere gelmekte bizler de onlara gidiyoruz. Bu yüzden şeker fiyatları ne kadar da pahalı olsa misafirlere ikram etmek için almak zorundayız." dedi. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Kilis’te yaşanan cinayette yakalanan 2 zanlı tutuklandı

2023-04-07 01:48 - Güncel

İzmir merkezli 4 ildeki uyuşturucu operasyonu: 35 tutuklama

2023-04-11 13:57 - Güncel

Havaların ısınmasıyla fide satışları başladı

2023-04-07 16:14 - Ekonomi

Kaldırılan enkazlar sonrası Nurdağı'nın son hali havadan görüntülendi

2023-04-07 17:37 - Güncel

Şanlıurfa’da sel ve depremden etkilenen yapılar yıkılıyor

2023-04-05 14:35 - Güncel

Nijerya'da çiftçiler ile hayvancılık yapanlar arasında çatışma: 134 ölü

2023-04-10 15:36 - Güncel

TBMM Başkanı Şentop’tan Siyonist işgal rejimine tepki

2023-04-09 00:49 - Siyaset

Beyaz Saray’da “gizli belge” skandalı büyüyor

2023-04-11 00:37 - Güncel

Bakan Özer: En büyük zenginliğimiz öğretmenlerimiz

2023-04-08 02:18 - Eğitim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İMECE uydusu paylaşımı

2023-04-09 15:17 - Güncel

İlgili Haberler

Turşuluk salatalık hasadı sürüyor

11:07 - Güncel

Vali Sözer, Şehit Ekrem Pehlivan’ın ailesini ziyaret etti

10:05 - Güncel

Başkan Durgut, İçişleri Bakanı Çiftçi ile bir araya geldi.

10:06 - Güncel

Motosiklet sürücülerine ’Reflektif Yelek Giy’, ’Görünür Ol’ uyarısı

10:06 - Güncel

Vali Sözer, Zabıta Haftası dolayısıyla zabıta personelini kabul etti

10:07 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Zehir Operasyonu: Midesinde 60 Kapsülle Yakalandı

00:05 - Diyarbakır

Diyarbakır'da çıkan kavgada 2 kurşunla yaralanan şahıstan ilginç ifade

23:49 - Diyarbakır

SON DAKİKA: AK Parti Sur İlçe Başkanlığına Mücahit Alakuş atandı

17:55 - Siyaset

Diyarbakır’da trafikte silahlı saldırı

17:41 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 4 Araçlı Zincirleme Kaza: 6 Kişi Yaralandı

15:32 - Diyarbakır