?>

Besiciler: Kurban alacaklar ne kadar geç gelirse o kadar kurban bulmakta zorlanacaklar (Videolu)

Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde belediye tarafından kurulan kurban pazarına farklı illerden hayvanlarını satmaya gelen besiciler, kurban alacakların hayvan almaya ne kadar geç gelirlerse o kadar hayvan bulmakta zorlanacaklarını söylediler.

Güncel - 2 yıl önce

Ankara Gölbaşı’nda kurulan kurbanlık satış alanında kurbanlık hayvan satışları devam ediyor. Türkiye'nin bir çok ilinden gelerek hayvanlarını Ankaralı alıcılara sunan hayvan yetiştiricileri, kurban alacak vatandaşlara, ‘kalbin razı geldiği hayvana yeterli demeleri’ tavsiyesinde bulundu.
Ankara’ya hayvanlarını satmak için gelen besiciler, Arefe’den bir gün önce, Arefe günü ve bayramın birinci günü hayvanlarının tamamının satılacağı temennisinde bulundu.
“Kurban satışlarımız iyi durumda”
Kadir Bozdemir
Kars’tan Ankara’ya kurbanlarını satmak için geldiğini belirten Kadir Bozdemir, “150 tane hayvanım var. Kurbanlarımızı Kars Sarıkamış’tan temin ediyoruz. Kendi yerli hayvanlarımızı satıyoruz. Kurban satışlarımız iyi durumda. Hayvanlar satılıyor. Satılmıyor diye bir şey yok. Kurban alacaklar ne kadar geç gelirse o kadar kurban bulmakta zorlanacaklar. Mesela artık 4 kişilik hayvan bulunamıyor. Hayvan fiyatları 45 ile 160 bin lira arasında değişiyor. Canlı baskül şu an da 145-150 lira civarında. Kapaklı hayvan sıkıntısı yaşıyoruz. Hayvan kapaklı olmazsa ve 2 yaşından küçük ise kesilemez. Biz bu şartları yerine getirerek hayvanlarımızı satmaya çalışıyoruz.” dedi.
“Keşke fiyatlar düşük olsa herkes kurbanını kesebilse”
Kamuran Güngör
Muş Malazgirt’ten geldiğini söyleyen Kamuran Güngör, şu ifadelere yer verdi:
“Aynı zamanda Ankara’da çiftliğim var. Burada hayvancılıkla uğraşıyorum. Küresel bir kriz olduğundan dolayı bu hayvan pazarlarını da etkiliyor. Hayvan ve et fiyatları arttı. Hayvanı sattığımız zaman yerine hayvan koymakta sıkıntı yaşıyoruz. Hayvanlarımızı satıyoruz ama eskisi gibi olmuyor. Eskiden çok rahat satabilirken şu an da zorlanıyoruz. Piyasa yüksek olduğu için biz de mecbur bu fiyatlara satıyoruz. Keşke fiyatlar düşük olsa herkes kurbanını kesebilse.”
“Sonuçta bu kurban bir ibadet, kalbin razı geldiği hayvana yeterli demeleri”
Ömer Faruk Özat
Hayvan pazarlarında şu anlık büyükbaşların daha çok rağbet gördüğünü ifade eden küçükbaş yetiştiricisi Ömer Faruk Özat, “Küçükbaş hayvanlar genellikle son zamanlarda tercih edilir. Arefe’den bir gün önce, Arefe günü ve bayramın birinci günü olmak üzere burada hayvan kalacağını düşünmüyorum. Şu anda bakarsak geçen seneki müşteriler haricinde daha gelen yok. Ama saydığım bu 3 günde burada hayvan kalacağını düşünmüyorum. Kurban alacaklara bir tavsiyem var; 3’e 5’e bakmadan, sonuçta bu kurban bir ibadet, kalbin razı geldiği hayvana yeterli demeleri.” şeklinde konuştu. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Batman'da kaçak akaryakıt operasyonu: 246 bin litre yakıt ele geçirildi

2023-06-21 16:25 - Güncel

Besiciler: Kurban alacaklar ne kadar geç gelirse o kadar kurban bulmakta zorlanacaklar (Videolu)

2023-06-24 13:05 - Güncel

Bakan Tunç: Yüzde 25 kira artış sınırı 1 yıl daha uygulanacak

2023-06-22 13:15 - Ekonomi

Uşak'ta kaza: 5 yaralı

2023-06-19 08:09 - Güncel

Ayetullah Hamanei, Hamas lideri Heniyye'yi kabul etti

2023-06-22 10:13 - Dünya

Adana'da ormanlık alanda yangın

2023-06-23 19:58 - Güncel

Bakan Tekin: Deprem bölgesinde 2023-2024 eğitim öğretim yılı sorunsuz başlayacak

2023-06-22 13:09 - Eğitim

Diyarbakır'da tavuk çiftliğinde yangın: Binlercesi telef oldu

2023-06-22 16:24 - Güncel

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 6 ölü, 1 yaralı

2023-06-24 06:39 - Güncel

Hırvatistan'da helikopter düştü: 2 ölü

2023-06-21 16:11 - Dünya

İlgili Haberler

Dürüstlük iş hayatının altın anahtarıdır

13:26 - Güncel

İstanbul’da Su Alarmı

12:20 - Güncel

O ilimizin yaylalarından kar manzaraları

11:04 - Güncel

ÇEM öğrencilerinden eğlenceli Yerli Malı Haftası kutlaması

10:41 - Güncel

Kırklareli’nde gübre bayilerine sıkı denetim

10:50 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır'ın görünmeyen kahramanları

13:48 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Acil Tıp Uzmanı Dr. Ayhan Tabur’a Uluslararası Kongrede Önemli Ödül

13:32 - Diyarbakır

Meteoroloji’den Güneydoğu İçin Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

13:01 - Bölge

Diyarbakır’da Kuruyemişte Gramla Alışveriş Dönemi Başladı

12:55 - Diyarbakır

Özel Güvenlik Görevlilerinden Yıpranma Payı Talebi: “Risk Altında Çalışıyoruz”

12:24 - Diyarbakır