?>

Beştepe’de Kritik Zirve Kabine Masasında Ekonomi ve Bölgesel var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün gerçekleştirilecek Kabine Toplantısı'nda ekonomi politikalarından terörle mücadeleye, Gazze’deki son durumdan NATO Zirvesi hazırlıklarına kadar birçok kritik başlığın ele alınması bekleniyor.

Siyaset - 5 saat önce

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanacak. Gündemin yoğun olduğu toplantıda ekonomi, güvenlik ve dış politika alanlarındaki güncel gelişmelerin kapsamlı şekilde değerlendirilmesi bekleniyor.
Kabinenin en önemli gündem maddelerinden birini ekonomi oluşturacak. Enflasyonla mücadele kapsamında atılan adımlar, fiyat istikrarını sağlamaya yönelik çalışmalar ve ekonomi yönetiminin uyguladığı programın mevcut sonuçları masaya yatırılacak. Özellikle son dönemdeki ekonomik göstergelerin toplantıda ayrıntılı şekilde ele alınacağı belirtiliyor.
Dış politika başlığında ise ABD ile İran arasında devam eden diplomatik temaslar ve taraflar arasında sağlanan mutabakatın bölgesel yansımaları değerlendirilecek. Orta Doğu’daki gelişmelerin Türkiye’nin dış politika ve güvenlik stratejileri üzerindeki etkilerinin de görüşülmesi bekleniyor.
Gazze Şeridi’nde yaşanan son gelişmeler de Kabine gündeminin önemli başlıkları arasında yer alıyor. Bölgedeki insani durum, ateşkes sürecine ilişkin gelişmeler ve Türkiye’nin uluslararası platformlarda sürdürdüğü diplomatik girişimlerin toplantıda ele alınacağı ifade ediliyor.
Toplantıda ayrıca güvenlik politikaları kapsamında yürütülen çalışmaların gözden geçirilmesi bekleniyor. "Terörsüz Türkiye" hedefi doğrultusunda sürdürülen operasyonlar ve güvenlik stratejilerine ilişkin son durumun Kabine üyeleri tarafından değerlendirilmesi öngörülüyor.
Öte yandan temmuz ayında Ankara’da gerçekleştirilmesi planlanan NATO Zirvesi için yürütülen hazırlıkların da gündeme gelmesi bekleniyor. Zirvenin güvenlik, diplomatik temaslar ve organizasyon süreçlerine ilişkin detayların Kabine üyeleri tarafından ele alınacağı belirtiliyor.
Kritik başlıkların görüşüleceği toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamuoyuna açıklamalarda bulunarak alınan kararlar ve gündemdeki konular hakkında bilgi vermesi bekleniyor.

KAYNAK : İLKHA 
Haftanın Öne Çıkanları

Tarihi Surlarda Yürekleri Ağza Getiren Olay

2026-06-08 13:30 - Diyarbakır

Sur'un Huzuruna Silahlı Saldırı!

2026-06-08 12:42 - Diyarbakır

Buğday tarlası küle döndü

2026-06-13 23:45 - Diyarbakır

Sıcaklar Bastırdı, Karpuz Tezgâhlardaki Yerini Aldı

2026-06-14 15:17 - Diyarbakır

Camide Gören Dönüp Bir Daha Bakıyor

2026-06-13 17:41 - Diyarbakır

Vali Zorluoğlu Sürecin Yol Haritasını Anlattı

2026-06-09 16:08 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Hasat Kapıda, Nakliye Cep Yakıyor

2026-06-12 15:16 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Zehir Tacirlerine Büyük Darbe

2026-06-11 11:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın İçme Suyu Altyapısında Kritik Eşik Aşılıyor

2026-06-08 10:58 - Diyarbakır

Bağlar’da Alevler Çatı Katını Sardı

2026-06-08 15:44 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Terörsüz Türkiye sürecini Avrupa’ya anlatacaklar

10:52 - Siyaset

Adalet Bakan Yardımcısı Ayyıldız’dan Vali Aydoğdu’ya ziyaret

13:13 - Siyaset

Yeni seçilen muhtarlar mazbatalarını aldı

12:09 - Siyaset

Nilüfer’de güvenli gıda semineri

11:40 - Siyaset

Erdoğan'dan Güvenlik ve Terörle Mücadele Mesajı

16:19 - Siyaset

Günün Manşetleri

Diyarbakırlılar da Başvuru Yapabilecek

13:37 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın İl Olmaya En Yakın İlçesi Hangisi

13:27 - Diyarbakır

Vatandaşın Cebini En Çok Hangisi Zorluyor

13:20 - Diyarbakır

Gözlük ve Lenslere Veda Etti

12:05 - Diyarbakır

Ölüm Yolu Yine Can Aldı Diyarbakırlılar İsyanda

10:00 - Diyarbakır