?>

Bingöl’de Kentsel Dönüşüm'de sona yaklaşıldı

Bingöl’de Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi yüzde 90 tamamlandı. Alanda incelemelerde bulunan Bingöl Belediyesi Başkan Erdal Arıkan, inşaat sezonu öncesi hak sahiplerine anahtar teslimatlarının yapılacağını belirtti.

- - 3 yıl önce

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Kültür Mahallesi kentsel dönüşüm ve gelişim projesi inşaat sahasında incelemelerde bulunarak yüklenici firmadan bilgi aldı.
İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Arıkan, proje kapsamında 1147 konut ve 196 işyerinin inşa edildiğini söyledi.
Konut ve işyerlerinin yüzde 90 oranında tamamlandığını vurgulayan Arıkan, çevre düzenlemesi işlemlerinin devam ettiğini belirtti.
Ülke genelinde etkili olan olumsuz hava şartları ve yağmurların Nisan ve Mayıs aylarında çalışmaları kısmi olarak yavaşlattığını ifade eden Arıkan, "Hamdolsun ki ilimiz Nisan ve Mayıs aylarında bolca yağış aldı. Bu durum içme suyumuza, tarım ve yeşil alanlarımıza nice fayda sağlarken, sahadaki çalışmalarımızı kısmen olumsuz etkiledi. Bu dönemde proje alanında aksamalar yaşansa da mevsim normalleriyle birlikte çalışmalar hızlandırıldı. Şu an alanda muazzam bir çalışma sürdürülüyor." dedi.
"20 bin metrekare yeşil alan düzenleniyor"
Projenin tamamlanmasıyla birlikte Kültür Mahallesi’nin yeni bir yaşam alanına kavuşacağını ifade eden Başkan Arıkan, "Son derece kullanışlı yapılar, işyerleri, alt ve üstyapısıyla güzel bir yaşam alanı inşa ediyoruz. Yapılarımız bitmek üzere, yeşil alan ve altyapı hizmetleri devam ediyor. Geniş yol ağlarıyla birlikte 20 bin metrekarelik oldukça ferah yeşil alanlar düzenlenecek. Vatandaşlarımız, konforlu evleriyle birlikte yeni bir yaşam alanının keyfini sürecek İnşallah." ifadelerini kullandı.
"İnşaat sezonu öncesi teslimatlar yapılacak"
2023 yılı inşaat sezonu öncesi anahtar teslimatlarının yapılacağını ifade eden Başkan Arıkan, "Vatandaşlarımız müsterih olsun, projemizin her aşamasını titizlikle takip ediyoruz. Rabbim nasip eder, herhangi bir aksilik yaşanmazsa inşaat sezonu bitmeden vatandaşlarımıza anahtarlarını teslim etmiş olacağız. Kamuoyu buraya verdiğimiz emeği yakinen bilir. Projenin sağlıklı bir şekilde hayata geçirilmesi, hak sahiplerimizin mağduriyetini sonlandırarak, bununla birlikte ilimizin vizyonuna değer katacak bir yaşam alanı oluşturmak için gece gündüz çalıştık. Hamdolsun ki projenin sonuna doğru geldik. Sabır, anlayış ve desteklerinden dolayı hak sahiplerimize; bizlere inanan, gönül veren halkımıza şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Batman’da uyuşturucu operasyonu: 9 kişi tutuklandı

2023-06-12 13:29 - Güncel

2023-MEB-EKYS: Sınav sonuçları açıklandı

2023-06-09 11:49 - Eğitim

Bingöl’de Kentsel Dönüşüm'de sona yaklaşıldı

2023-06-13 15:56 - -

Derik’te 120 dönüm buğday tarlası küle döndü

2023-06-09 15:18 - Güncel

Togg Batman’da evlenecek çiftlere gelin arabası olacak

2023-06-09 15:57 - -

Sudan'dan 1961 Türkiye vatandaşı tahliye edildi

2023-06-10 07:18 - Güncel

Ali Erbaş: 550 bin hisse kurban kesmeyi hedefliyoruz

2023-06-10 08:55 - -

Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarlarında hareketlilik

2023-06-13 15:26 - -

Doğu ve Güneydoğu’da kahvaltı kültürü (Özel Haber)

2023-06-10 11:39 - -

Diyarbakır’da yaz yağmuru

2023-06-10 14:54 - -

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

YKS’nin İkinci Oturumunda Diyarbakır’da Trafik Yoğunluğu

09:48 - Diyarbakır

Anka Gücü SK Kulüp Başkan Uslu’dan Babalar Günü Mesajı

00:08 - Diyarbakır

Tarihe Işık Tutan Kareler

22:33 - Diyarbakır

Diyarbakır dahil 4 ile sıçrayan olayda 2 ölü

22:15 - Diyarbakır

Bekir Ayaz’dan Millî Takım Tepkisi: “Bu Bir Futbol Meselesi Değil, Memleket Meselesidir”

21:35 - Diyarbakır