?>

Bismil'de yarı olimpik yüzme havuzu’nda ücretsiz eğitim!

Bismil Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda yaz döneminde 1050 öğrenciye ücretsiz yüzme eğitimi verildi. Tesis, gençlerin sporla gelişimine katkı sağlıyor.

Diyarbakır - 1 yıl önce

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde geçtiğimiz yıl açılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Yaz Spor Okulları kapsamında 1050 öğrenciye yüzme eğitimi vererek gençlere ve çocuklara hizmet sunmaya devam ediyor.

Havuz, Boğulma Vakalarının Önüne Geçmeyi Hedefliyor

Tesisin amirliğini yapan Uğur Özaydın, havuzun Bismil için önemli bir proje olduğunu belirterek, "Bu tesis, Bismil’de boğulma vakalarının önüne geçebilecek önemli bir adım. Halkımızın ve velilerimizin çocuklarını bu tesise yönlendirmesi, gençlerin güvenli bir şekilde yüzme öğrenmesini sağlayacaktır" dedi. Özaydın, havuzun açılmasının Bismil için büyük bir fırsat olduğunu ve herkesin bu imkandan yararlanmasını dilediğini vurguladı.

Antrenörlerden Yuma Özer, yüzme sporunun gençler üzerindeki etkisini şöyle değerlendirdi: "Yüzme, tüm vücut kaslarını çalıştıran ve fiziksel gelişimi destekleyen bir spor dalı. Bismil’de özellikle gençlerin bu spora olan ilgisi çok büyük. Hem sağlık açısından hem de mental açıdan yüzme, çocuklarımıza disiplin kazandırıyor. Bu havuz sayesinde boğulma vakalarının önüne geçebileceğimizi düşünüyorum. Gençlerin erken yaşta yüzme öğrenmeleri, suya karşı güvenli duruş geliştirmeleri açısından çok önemli."
Yaz döneminde 1050 öğrenciye verilen eğitimle ilgili deneyimlerini de paylaşan Özer, "Oldukça yoğun bir dönem geçirdik. 1050 öğrenciye yüzme öğretmek hem keyifli hem de büyük bir sorumluluk. Bu kadar büyük bir talebin olması bizi çok mutlu ediyor. Gençlerin spora bu kadar ilgili olması, onların sağlıklı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlıyor. Ayrıca, aralarından gelecekte milli sporcu olabilecek yetenekler çıkacaktır. Bu düşünce bizi motive ediyor," diye ekledi.

Milli Sporcu Yetiştirme Hedefi

Bismil Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda 7-15 yaş arası çocuklara yüzme eğitimi veriliyor. Özaydın, "Belki bu çocuklar gelecekte milli sporcu olacaklar. Yüzme, vücuttaki tüm kasları çalıştıran bir spor dalıdır ve çocukların fiziksel gelişimi için çok faydalıdır. Velilerin çocuklarını bu fırsattan mahrum bırakmamalarını istiyoruz," şeklinde konuştu.

Antrenör Leyla Aydın ise havuzdaki çalışmalar hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Bu havuzda çalışmak benim için harika bir deneyim. Bismil'deki gençlerin spora olan ilgisi çok büyük. Havuzumuz, birçok gencin sporla tanışmasına ve bu alanda kendini geliştirmesine olanak sağlıyor. Gençlerin sadece fiziksel değil, sosyal becerilerinin de geliştiğini gözlemliyorum. Disiplinli çalışmanın yanı sıra ekip ruhunu, dayanıklılığı ve suya hakimiyetlerini artırmak için elimizden geleni yapıyoruz."
Bismil’de boğulma vakalarının önlenmesine yönelik eğitimin önemine de değinen Aydın, "7-15 yaş arasındaki öğrencilerimize yüzme eğitimi veriyoruz. Eğitim sırasında onların yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı oluyoruz. Çocuklarımıza sadece yüzmeyi öğretmekle kalmıyoruz, suya karşı güvenli durmayı da öğretiyoruz. Her bir çocuğun yüzmeyi öğrenmesi, hem kendileri hem de aileleri için büyük bir rahatlama oluyor," dedi.

Kayıtlar Kolayca Yapılıyor

Velilerin çocuklarını kayıt ettirmesi için sadece iki form ve bir kimlik fotokopisinin yeterli olduğunu belirten Özaydın, kayıt işlemlerinin oldukça kolay olduğunu ifade etti. Eğitimlerin, okul dönemi başladıktan sonra da devam ettiğini ve öğrencilerin havuzdan faydalanabilmesi için saatlerin 18:00-19:00 aralığına uzatıldığını söyledi.

Hafta Sonu Eğitimleri Planlanıyor

Havuzun yeni açılmış olmasından dolayı hafta sonları şimdilik kapalı olduğunu belirten Özaydın, ilerleyen dönemlerde hafta sonları da öğrencilere yüzme eğitimi verilmesi için planlamalar yapıldığını aktardı.
Bismil Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, gençlerin sağlıklı bir şekilde spor yapmalarına ve yüzme becerilerini geliştirmelerine olanak sağlayan modern bir tesis olarak Bismil halkına hizmet veriyor.

Haftanın Öne Çıkanları

14 yıllık çalışma sonuç verdi, Türk bilim adamları bir ilki başardı

2024-09-24 15:24 - Bilim ve Teknoloji

Siyonist rejim destekçisi WhatsApp'tan İLKHA'ya sansür

2024-09-25 10:05 - Bilim ve Teknoloji

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi arttı

2024-09-20 10:39 - Ekonomi

İşgalciler esir takası için gösteri düzenledi

2024-09-22 09:21 - Dünya

İşgalcilerin Beyrut saldırısında şehid sayısı 45'e yükseldi

2024-09-22 11:50 - Dünya

Bismil'de yarı olimpik yüzme havuzu’nda ücretsiz eğitim!

2024-09-25 13:34 - Diyarbakır

Diyarbakır sular altında, belediye nerede?

2024-09-22 18:34 - Diyarbakır

Diyarbakır'da yaralı oklu kirpi tedavi altında

2024-09-21 22:22 - Diyarbakır

Brent petrolün varili 74 dolar seviyesinde

2024-09-23 10:32 - Dünya

Akademisyen-öğrenci buluşmaları sürüyor

2024-09-24 10:06 - Eğitim

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Akaryakıt Fiyatları 66 TL’yi Geçti

22:51 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamı Mustafa Atış’tan Polislerle İftar Buluşması

22:36 - Diyarbakır

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır

Bağlar’da İşçileri Taşıyan Minibüs Duvara Çarptı: 12 Kişi Yaralandı

20:35 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Akaryakıt Fiyatları 66 TL’yi Geçti

22:51 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamı Mustafa Atış’tan Polislerle İftar Buluşması

22:36 - Diyarbakır

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır

Bağlar’da İşçileri Taşıyan Minibüs Duvara Çarptı: 12 Kişi Yaralandı

20:35 - Diyarbakır