?>

Bitlis'te Gazze için konvoy ve basın açıklaması yapıldı

İşgal çetesinin Refah'a düzenlediği saldırı sonrası yaptığı soykırıma tepki göstermek amacıyla Bitlis'te araç konvoyu düzenlenerek, basın açıklaması yapıldı.

Güncel - 2 yıl önce

Köklü Değişim öncülüğünde yapılan ve Bitlis'teki STK'ların destek verdiği araç konvoyu ve basın açıklamasında, Gazze'deki soykırımın durdurulması için harekette geçilmesi çağrısında bulunuldu.
Tatvan'da bir AVM'nin önünde toplanan kalabalık, burada yaptığı basın açıklamasının ardından oluşturdukları konvoy ile Bitlis merkeze hareket etti.
Bitlis merkez valilik önünde toplanan kalabalık, sık sık tekbir getirerek işgal çetesi aleyhinde slogan attı.
"Müslüman uyuma kardeşine sahip çık", "Kahrolsun İsrail", "Mehmetçik Gazze'ye" sloganları atan kalabalık, yaşanan soykırıma tepki gösterdiler.
Burada bir konuşma yapan Medeniyet Platformu Dönem Sözcüsü Cengiz Şahin, Gazze'de yaşanan katliama dikkat çekerek, meydanları boş bırakılmaması gerektiğini söyledi.
ÖZGÜR-DER Bitlis Temsilcisi Sinan Kranşal ise, 7 Ekim'de başlayan Aksa Tufanı'nın bugün küresel intifada olarak tüm dünyaya yayıldığını, bugün bir arada olmaları, Aksa Tufanı'nın bereketi olduğunu ifade etti.
Bedel ödemeden, çaba göstermeden Allah'ın yardımının gelmeyeceğini vurgulayan Kranşal, Allah'ın olduğu yerde yenilginin olmadığını belirtti.
Ayet ve hadislerle Mescid-i Aksa ve bugün yaşananların tarihi sürecine değinen İmam Hatip Suphullah Uysal, Gazze'de zaferin yakın olduğunu söyledi.
Uysal, "Bugün yaptıkları zulüm,70 yıldır insanları, Hristiyanları, ateistleri, Müslümanları kandırıyorlardı. Ama bugün bütün insanlık uyanmış hiç kimse onlara merhamet etmiyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi onların aleyhine karar alıyor. 3-5 sene önceye kadar uluslararası hiçbir mahkeme, hiçbir devlet, israil'e yanlış yapıyorsun diyemiyordu. Ama bugün diyor. Bu Müslümanların zaferidir." dedi.
Yapılan duanın ardından kalabalık dağıldı. 
Haftanın Öne Çıkanları

Kayapınar İlçesinde Gaziler semti ismi nereden geliyor!

2024-05-23 16:25 - Diyarbakır

"Teknoloji bilinçli kullanılırsa bize fayda sağlayacaktır"

2024-05-22 15:22 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır’da 45 Yunus Polisi Mezun Oldu

2024-05-23 11:45 - Diyarbakır

Milyonlarca emekli için bayram öncesi çifte ödeme sinyali

2024-05-26 10:24 - Ekonomi

Avustralya ve Yeni Zelanda, vatandaşlarını Yeni Kaledonya'dan tahliye edecek

2024-05-21 10:55 - Dünya

Malatya'da "Dini Meselelerden Medikal Kavramlara Organ Nakli" paneli düzenlendi

2024-05-23 12:00 - Sağlık

Bakan Tunç: israilin, masum insanların kaldığı çadırlara saldırı düzenlemesi tek kelimeyle alçaklıktır

2024-05-27 06:58 - Güncel

Kolera salgını Yemen'i yeniden tehdit ediyor

2024-05-25 10:31 - Dünya

Hindistan'da bir fabrikada patlama: 9 ölü, 64 yaralı

2024-05-24 10:06 - Dünya

Antalya'da İki kişiyi silahla yaralayıp kayıplara karıştı

2024-05-26 02:22 - Güncel

İlgili Haberler

Zübeyde Hanım Bulvarı’ndaki atıl işletmeye zarar verildi

10:01 - Güncel

Kahramanmaraş’ta çevre temizliği

09:55 - Güncel

Marmara Denizi’nde belgeselleri aratmayan görüntüler

09:56 - Güncel

ASELSAN, tarihin yazıldığı Şanlıurfa’da geleceğe yön veren teknolojilerini sergileyecek

09:57 - Güncel

Eskişehir Gastro Fest’te 3 günde 12 sanatçı sahne alacak

09:59 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da atık şişeler artık para ediyor

14:46 - Diyarbakır

Diyarbakır’da örnek bank: Hem vatandaşa hem hayvanlara

14:02 - Diyarbakır

Diyarbakır’da yıllar sonra yeniden ibadete açıldı

13:24 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nin yeni hastanesinde İnşaat başlıyor

13:06 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 23 yıllık çerçinin renkli mesaisi

12:52 - Diyarbakır