?>

BM: Gazze'de 48 saat içinde 14 bin bebek ölebilir

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Tom Fletcher, hayati önem taşıyan insani yardımların zamanında ulaştırılmaması durumunda 14 bin bebeğin ölebileceğini söyledi.

Dünya - 7 ay önce

BM insani yardım sorumlusu Tom Fletcher, Pazartesi günü sadece beş yardım kamyonunun – bebek maması da dahil olmak üzere – Gazze’ye giriş yaptığını ve bunun “okyanusta bir damla” olduğunu söyledi.
Fletcher, insani yardımın hâlâ ihtiyaç sahibi topluluklara ulaşamadığını belirtti.
BBC Radio 4’e konuşan Fletcher, “Bu bebeklere ulaşamazsak önümüzdeki 48 saat içinde 14 bin bebek ölebilir… Anneler çocuklarını besleyemediği için ciddi risk altındalar. Onlara bebek mamasını ulaştırmaya çalışırken pek çok tehlikeyle karşı karşıyayız." dedi.
BM yetkilisinin bu açıklamaları, İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Kanada Başbakanı Mark Carney'nin, Pazartesi günü işgalci rejimin Gazze'deki "ağır ihlallerini" kınadığı ve yardım üzerindeki kısıtlamaları kaldırmaması hâlinde ortak adımlar atılacağı yönünde yaptığı açıklamanın ardından geldi. Üç lider, işgalci rejimin yardımları engellemesini ve Netanyahu hükümetindeki bazı bakanların Filistinlilerin kitlesel olarak yerinden edilmesini savunan açıklamalarını sert biçimde eleştirdi.
Fletcher, üç ülkenin açıklamalarını “güçlü ifadeler” olarak nitelendirdi ve uluslararası baskının arttığını memnuniyetle karşıladığını söyledi. Fletcher ayrıca BM’nin bugün Gazze’ye 100 kamyon daha yardım ulaştırmayı hedeflediğini, bu yardımın içinde bebek maması ve besleyici gıdaların yer aldığını belirtti.
“Önümüzdeki 48 saat içinde bu 14 bin bebekten olabildiğince fazlasını kurtarmak istiyorum” diyen Fletcher, BM olarak bu rakamlara Gazze'deki sağlık merkezleri ve okullar gibi alanlarda görev yapan ekiplerin aracılığıyla ulaştıklarını kaydetti.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da özel halk otobüslerinin kanun tanımazlığı

2025-05-14 00:27 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Görevli Emniyet Müdürü Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybetti

2025-05-18 10:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’da asırlık kuyular halka hayat veriyor

2025-05-15 00:47 - Diyarbakır

Diyarbakır’da asırlık ağaçlar meyve vermiyor

2025-05-15 00:16 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Minikler, polisliği hem öğrendi hem de eğlendi

2025-05-15 01:02 - Diyarbakır

Bismil Ovası’nda Yılın İlk Mercimek Hasadı Başladı

2025-05-20 00:40 - Diyarbakır

Osmaniye Lezzet Festivali Turgay Başyayla konseriyle zirve yaptı

2025-05-18 00:02 - Kültür Sanat

Diyarbakır’da yıllardır süren nöbette yeni umut: Anneler çocuklarını bekliyor

2025-05-15 00:32 - Diyarbakır

Vali Zorluoğlu’ndan Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne Anlamlı Ziyaret

2025-05-15 01:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Geceleri Hava Bir Türlü Isınmıyor

2025-05-17 00:34 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Gazze'nin en eski camisi Büyük Ömer Camii'nde restorasyon çalışmaları başladı

19:18 - Dünya

UAEA: "Çernobil Nükleer Santralinin koruyucu kalkanı, güvenlik işlevini kaybetti"

19:02 - Dünya

Çiftçi Grevi Sınırı Kilitledi: İpsala ve Kipi Kapılarında TIR Geçişleri Durduruldu

11:08 - Dünya

Cessna 550 Tipi Uçak Askeri Yerleşkeye Düştü

15:59 - Dünya

ABD’de, 5,9 büyüklüğünde deprem!

15:50 - Dünya

Günün Manşetleri

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır