?>

BM Komiseri Gazze Şeridi’ndeki insan hakları felaketinin durdurulmasını istedi

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, Gazze’de insan hakları felaketinin tüm dünyanın gözleri önünde devam ettiğini belirterek, işgal ordusunun savaş araçlarının ve yöntemlerinin binlerce insanı öldürdüğünü ve bölgeyi harap ettiğini söyledi.

Dünya - 1 yıl önce

Türk, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK), Gazze Şeridi’nde İsrail’in hastanelere yönelik saldırılarının ve sağlık krizinin ele aldığı yılık ilk acil toplantısında video konferans yoluyla bir konuşma yaptı.
Konuşmasında Gazze Şeridi’nde uluslararası hukukun yok sayıldığına ve çatışmalarda hastanelerin korunması gerektiğini vurgulayan Türk, Gazze Şeridi’ndeki hastanelerin yıkılmasının Filistinlilerin yeterli sağlık hizmetine erişim haklarını ellerinden almanın ötesine geçtiğini kaydetti.
Hastanelerin gidecek başka yeri olmayan binlerce insana sığınak sağladığına dikkat çeken Türk, uluslararası hukukun ihlal edilerek hastanelerin kasıtlı bir şekilde hedef alınmasının savaş suçu oluşturabileceğini söyledi.
Sağlık tesislerinin kasıtlı olarak tahrip edilmesinin toplu cezalandırma biçimine varabileceğine işaret eden Türk, sivil halka yönelik yaygın veya sistematik bir saldırının parçası olması halinde bir savaş suçu oluşturabileceği gibi, bu tür eylemlerin insanlığa karşı suç da oluşturabileceğini belirtti.
Türk, işgal ordusunun hastanelerin çevresinde ve içinde gerçekleştirdiği saldırıların sağlık hizmetlerine yönelik korkunç bir etki yarattığını kaydederek Gazze Şeridi’ndeki hastanelere, sağlık altyapısına ve sağlık personeline yönelik tüm saldırıların bağımsız, kapsamlı ve şeffaf bir şekilde soruşturulmasını istedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da operasyonda el bombası bulundu

2025-01-03 20:58 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 12 Yaşındaki kız evinde ölü bulundu

2025-01-03 02:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da olmayan 3 meşhur lezzet! İşte detaylar

2025-01-03 13:37 - Diyarbakır

Bismil Kaymakamı Hasar, vatandaşlarla buluştu

2024-12-30 19:16 - Diyarbakır

Peru'da otobüs kazası: 6 ölü 17 kayıp

2025-01-04 15:51 - Dünya

Batman'da 3 zanlı adliyeye sevk edildi

2024-12-31 13:45 - Asayiş

Şanlıurfa’da silahlı kavga: 2 yaralı

2025-01-02 12:22 - Asayiş

İzmir'de operasyon: 2 bin 474 tutuklama

2025-01-01 12:07 - Asayiş

Türkiye'nin Su Stratejisi: DSİ'den Dev Yatırımlar

2024-12-30 15:19 - Güncel

Buzlanma kazaya neden oldu: 3 yaralı

2024-12-30 10:53 - Asayiş

İlgili Haberler

5,5 Büyüklüğünde Deprem

14:44 - Dünya

ABD’de katil uçak düştü

02:01 - Dünya

Ateşkes Bir Günde Çöktü Saldırı Başladı

01:19 - Dünya

Kimyasal Tank Patlamasında Can Kaybı 11’e Yükseldi

21:34 - Dünya

İsrail Savunma Bakanı Katz: İsrail ordusu, Beaufort Sırtı’nı ele geçirdi

10:29 - Dünya

Günün Manşetleri

Diyarbakır dahil 24 ilde Suç Operasyonu

11:05 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kaymakam ve Vali Yardımcıları Değişti

10:43 - Diyarbakır

Çermik’te Kırsal Mahalle Yolları Alarm Veriyor

10:37 - Diyarbakır

Diyarbakır’dan Uluslararası Başarı

10:31 - Diyarbakır

UNESCO'nun Mirasına Uyuşturucu Ektiler Devlet Göz açtırmadı

08:01 - Diyarbakır