?>

Bozova'da zabıta ekiplerinin denetimleri sürüyor

Bozova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Şube Ekiplerince halk sağlığı için ilçe genelindeki denetimlerini sürdürüyor.

Güncel - 3 yıl önce

Bozova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Şube Ekiplerince halk sağlığı için ilçe genelindeki market, bakkal, fırın, kasap ve okul kantinleri ve yemekhanelerinde denetimlerini sürdürüyorlar.  
Halk sağlığı için denetimlerini sıkı tutan ekipler özellikle halkın en yoğun şekilde hizmet aldığı marketler ve fırınlar üzerinde durarak, işyerlerindeki ürünleri ve depolarını kontrol edip kurallara uymayan işletmeler hakkında işlem yapılıyor.
Bozova ilçe merkezinin yanı sıra, kırsal mahallelerde de denetimlerini sürdüren ekipler market, bakkal ve fırın gibi gıda işletmelerinde denetimler gerçekleştirerek, marketlerde ürünlerin son kullanma tarihi ve fiyat etiketi denetimini fırınlarda da ekmek gramajı ile üretim alanının hijyeni kontrolünü gerçekleştirmeye devam ediyor.
Market, bakkal, fırın ve kasapların yanı sıra yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte okullardaki kantinler, yemekhaneler ve okul çevrelerinde seyyar satıcıların satış yapmamaları içinde denetimler sürüyor.
Belediye Başkanı Suphi Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada vatandaşların güvenli bir şekilde alışveriş yapabilmesi, kaliteli gıda tüketimi için zabıta ekiplerinin ilçe genelinde sahada olduğunu dile getirerek, "Zabıta Müdürlüğü Ekiplerimiz ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Şube Ekiplerince ortaklaşa yapılan denetimlerde halkımızın kaliteli, hijyen kurallarına uygun şekilde üretilen ve satılan ürünlere ulaşmasını sağlamak için sahada denetimler gerçekleştiriyorlar. Paketli gıda satışı yapan marketlerde ürünlerin son kullanma tarihi ve fırınlarda da gramaj ve temizlik konusunda dikkatli davranıyoruz, esnafımızın da hassasiyet göstermesini rica ediyoruz. Bozova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri halkın kaliteli, hijyen kurallarına uygun şekilde daha sağlıklı ürünler tüketmesi için ilçe genelinde denetimlerini aralıksız bir şekilde sürdürecekler." dedi. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Çermik’te çeltik pirinci hasadında 700 ton rekolte bekleniyor

2023-10-18 11:06 - Diyarbakır

TBMM Başkanı Kurtulmuş: israil, Amerika'ya güvenmesin

2023-10-19 11:13 - -

Sokak hayvanlarının popülasyonu artıyor - ÖZEL HABER

2023-10-22 16:15 - -

Okulların gelecek yılki pansiyon ücretleri belirlendi

2023-10-18 13:20 - Güncel

UNRWA: Gazze'de 35 meslektaşımız öldürüldü

2023-10-24 16:28 - -

Yetimler Vakfı Filistin'e destek yardım standı kurdu

2023-10-21 13:45 - Güncel

Mardin’de uyuşturucu operasyonunda 3 tutuklama

2023-10-22 11:05 - Güncel

Komşular arasında ‘ağır hasarlı’, ‘az hasarlı’ tartışması sonunda bina için yıkım kararı verildi - VİDEOLU

2023-10-22 12:39 - Güncel

Bismil’de ’huzur’ uygulamasında 9 tutuklama

2023-10-23 10:06 - Güncel

Şanlıurfa'da kayıp down sendromlu çocuk bulundu

2023-10-24 10:59 - Güncel

İlgili Haberler

Aydın’da ikamet izinli yabancı sayısı 2 yılda yüzde 2 arttı

10:00 - Güncel

Sinop Akgöl’de sonbahar huzuru

10:01 - Güncel

Bilinçli Anne, Güvenli Aile eğitimi

10:03 - Güncel

Kamu yatırımları ve köylerin ihtiyaçları toplantıda görüşüldü

10:04 - Güncel

Şuhut’un tescilli keşkeği ve meşhur patatesi Gastro Afyon’da tanıtıldı

10:02 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyar İnter Spor’dan altyapıda dikkat çeken yapılanma

10:36 - Spor

Diyarbakır, Malezya’ya yatırım kapılarını açıyor

10:27 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kültür Yolu Festivali heyecanı

10:21 - Diyarbakır

Diyarbakır dahil 19 il dikkat: Meteoroloji uyardı

09:40 - Diyarbakır

Diyarbakır Barosu’nun Yeni Hizmet Binası Açıldı

08:46 - Diyarbakır