?>

Bu merkez hastaların sıcak yuvası oldu

Güncel - 9 ay önce

Kocaeli’ye farklı şehirlerden tedavi olmak için gelen hasta ve hasta yakınları, İzmit’teki Barınma ve Konaklama Merkezi’nde en iyi şekilde misafir ediliyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında evi olmayan ve sokakta yaşamak zorunda kalan vatandaşlara hizmet verdiği Barınma ve Konaklama Merkezi, farklı şehirlerinden Kocaeli’ye tedavi olmaya gelen vatandaş ve yakınlarına da kapılarını açıyor. Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli Şehir Hastanesi gibi devasa sağlık kurumlarına sahip olan Kocaeli’ye hastalıkların tedavisi için gelen vatandaşlar ile refakatçileri, tedavi süreçleri boyunca Barınma ve Konaklama Merkezi’nde misafir ediliyor. Vatandaşların tedavi gördüklerine dair doktor tarafından imzalanan evrakları ilgili görevliye teslim etmesiyle merkeze kaydı yapılıyor ve kendisine uygun oda tahsisi yapılıyor.
Barınma ve Konaklama Merkezi’nde vatandaşlara 3 öğün yemek, çay ve çamaşırlarının yıkanması gibi hizmetler ücretsiz olarak veriliyor. Bununla birlikte vatandaşın güvenliğinin kayıt altına alındığı merkezde nöbetçi personeller 24 saat hizmet sunuyor.
"Konakladığımız yerde tüm hizmetleri alıyoruz"
28 kişinin aynı anda rahat bir şekilde konaklayabildiği merkeze Düzce’den gelen ve Kocaeli’deki bir sağlık kuruluşunda kanser tedavisi gören emekli Fevzi Çiçek, "Düzce’de ameliyat olduğum doktorum beni Kocaeli’deki bir sağlık kuruluşuna yönlendirdi. Buradaki hastanede tedavi gördüğüm doktorum da Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir hizmetinin olduğunu söyleyerek beni buraya yönlendirdi. Konakladığımız yerde tüm hizmetleri alıyoruz. Buradaki personel arkadaşlar da gayet ilgililer. Eşim ile birlikte burada kalıyoruz. Ayrıca servis hizmetinden yararlanıyoruz. Hastaneye gidip gelirken bizi servis araçları ile tedavimiz için götürüp getiriyorlar. Böyle bir hizmetin Kocaeli’de verilmesi bizi çok mutlu etti. Ulaşımız da çok kolay. Hafta sonu Düzce’ye gitmiştim. Dönerken İzmit’te otogarda indim. Tramvaya bindim ve hemen buradaki durakta indim. Gerçekten buranın ulaşımı çok kolay" dedi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürü Adil Alan’a Hayırlı Olsun Ziyareti

2025-03-10 12:27 - Diyarbakır

İbrahim Lale hayatını kaybetti

2025-03-11 20:01 - Diyarbakır

Diyarbakır Barosu Avukatı Fırat Akleyin Gençleri Uyardı

2025-03-11 10:40 - Diyarbakır

Türk Dünyası Ocakları’nda Şok Ayrılık!

2025-03-07 17:14 - Diyarbakır

Trabzonspor'un Diyarbakırlı Yıldızı Arda Öztürk Milli Takımda!

2025-03-09 10:56 - Diyarbakır

Eski Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale toprağa verildi

2025-03-11 22:57 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Hava Sıcaklıkları Yükseliyor: 25 Dereceyi Geçecek

2025-03-09 12:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 3 kişinin öldüğü silahlı kavgada 5 gözaltı

2025-03-09 15:38 - Diyarbakır

Sağlık Bakanı Memişoğlu, Konferans Verdi

2025-03-07 17:21 - Diyarbakır

Diyarbakır Esnafına Müjde: Kredi Limitleri Artırıldı, Faizler Düştü!

2025-03-12 15:56 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Tramvay çalışmasında sökülen ağaçlar yeni yerlerinde hayat bulacak

11:27 - Güncel

Jandarmadan Motosiklet Sürücülerine Güvenli Sürüş Eğitimi

11:10 - Güncel

TUSAŞ Motor Sanayi; firmalarla bir araya geldi

10:52 - Güncel

Türkiye’nin en zengin tıbbi aromatik merkezi Eskişehir’de

10:49 - Güncel

Öğrenciler sektörleri tanıyor

10:09 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Güvercin Tutkusu: Araç Fiyatına Hızmalı Kuşlar

11:59 - Diyarbakır

Diyarbakır Adliyesinde Şok Skandal: 793 Kalaşnikof Mermisi Kayıp

11:55 - Diyarbakır

Ergani Sulh Ceza Hakimi Tosunoğlu, tabur ve ilçe jandarma komutanını ağırladı

11:45 - Diyarbakır