?>

Burası Karadeniz değil, Güneydoğu’nun saklı cenneti

Diyarbakır’ın Dicle ilçesine bağlı Değirmenli Mahallesi, Karadeniz’i andıran doğal yapısıyla ziyaretçilerini büyülüyor. Dağlardan süzülen buz gibi kaynak suları, yıllara meydan okuyan devasa ağaçlar ve terk edilmiş eski su değirmenleriyle bölge adeta geçmişin izlerini taşıyan bir doğa harikası.

Diyarbakır - 7 ay önce

Adını, zamanında bölge halkının buğday öğütmek için kullandığı ve bugün kaderine terk edilmiş su değirmenlerinden alan Değirmenli Mahallesi, doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Mahallenin her köşesinden akan kaynak suları, serinletici şırıltısıyla hem kulağa hem de ruha hitap ediyor. Birbirini takip eden küçük şelaleler, sıcak yaz günlerinde serinlemek isteyenler için adeta birer doğal havuz işlevi görüyor.

 

Yüzlerce yıllık olduğu tahmin edilen, boyları 50-60 metreyi bulan ağaçlar ise bölgeye eşsiz bir gölgelik sunuyor. Bu doğal örtü, Değirmenli’yi özellikle yaz aylarında piknik yapmak isteyen Dicleliler için cazip bir uğrak noktası haline getiriyor.

 

Zamanla kullanılamaz hale gelen ve bakımsızlığa terk edilen su değirmenleri, geçmişin tanığı olarak hâlâ ayakta durmaya çalışıyor. Bölge halkı, bu değirmenlerin restore edilerek turizme kazandırılmasını istiyor. Çünkü Değirmenli sadece bir mahalle değil; kültür, tarih ve doğanın iç içe geçtiği saklı bir cennet.

 

Dicle ilçesinin bu benzersiz doğa parçası, yeterince tanıtılması ve korunması halinde yalnızca yerel halkın değil, çevre illerden gelen ziyaretçilerin de gözdesi olabilir. Doğa severler ve fotoğraf tutkunları için tam anlamıyla keşfedilmemiş bir hazine niteliği taşıyan Değirmenli, Güneydoğu’nun Karadeniz’i olmaya aday.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da mermer ocağı gerginliği

2025-05-04 11:17 - Diyarbakır

Burası Karadeniz değil, Güneydoğu’nun saklı cenneti

2025-05-05 00:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da işçi olarak gitti, iş insanı olarak döndü

2025-05-01 00:13 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Baharın Müjdecisi Tezgahlarda Yerini Aldı

2025-04-29 00:10 - Diyarbakır

Meslektaşımız Ümit Özdal Hayatını Kaybetti

2025-05-01 00:02 - Diyarbakır

Adana'dan Diyarbakır'a Getirilen Karpuz fahiş fiyata Satılıyor

2025-04-29 00:20 - Diyarbakır

Bulutlar bile ayın şavkını gizleyemedi

2025-05-05 00:02 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın gizli cenneti: Taşağıl keşfedilmeyi bekleyen hazine

2025-04-29 08:21 - Diyarbakır

Kaçakçılık operasyonunda çok sayıda telefon ve elektronik eşya ele geçirildi

2025-04-29 00:22 - Asayiş

Çermikli Abdülsamet’in Hayali Gerçeğe Dönüşüyor

2025-05-04 12:54 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Güvercin Tutkusu: Araç Fiyatına Hızmalı Kuşlar

11:59 - Diyarbakır

Diyarbakır Adliyesinde Şok Skandal: 793 Kalaşnikof Mermisi Kayıp

11:55 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Hazinesi: Hüsrev Paşa Camii ve Keçi Burcu Ziyaretçilerini Bekliyor

11:39 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Güvercin Tutkusu: Araç Fiyatına Hızmalı Kuşlar

11:59 - Diyarbakır

Diyarbakır Adliyesinde Şok Skandal: 793 Kalaşnikof Mermisi Kayıp

11:55 - Diyarbakır

Ergani Sulh Ceza Hakimi Tosunoğlu, tabur ve ilçe jandarma komutanını ağırladı

11:45 - Diyarbakır