?>

Büyük yıkım yaşayan Hatay'daki son durumu Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş aktardı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin en büyük hasarı verdiği yerlerden birisi de Hatay'daki son durumu Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş aktardı.

Güncel - 4 yıl önce

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, bölgede geniş bir alanda ağır yıkıma neden oldu. Depremden en çok etkilenen şehirlerarasında yer alan Hatay'da çok sayıda bina yıkıldı.
Havalimanının zarar gördüğü, hastane, belediye binası gibi kamu kurumlarının yıkıldığı kentteki son durumu Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş anlattı. Savaş, "Yardım ekipleri, akşamdan itibaren gelmeye başladı. Ekipler kendi teçhizatlarıyla karayolundan geldikleri için uzun sürdü. Bu gece daha fazlasını bekliyoruz. Sabah yola çıksalar öğlene kadar ancak ulaşırlar. Bu gece daha fazlasını bekliyoruz. Alan çok geniş. 10 tane ilden bahsediyoruz." açıklamasını yaptı.
Lütfü Savaş, "Sabahtan beri sahadaydık. Antakya, Defne'nin çok büyük bir kısmında hiç telefon çekmiyor. Birçok bina yıkılmış. Binaların üzerindeki vericilerde yıkılmış durumda. Devlet hastanesinde baya bir zarar var. Belediye binamız, itfaiye dairesinin binası yıkıldı. Birçok insanımız kurtarılmayı bekliyor. En çok isteğimiz şu: Ne kadar profesyonel kurtarma ekibi gelirse mutlu oluruz. Bu soğukta kurtarılabilecek insan sayısını arttırırız.
Arama kurtarma ekipleri çok geniş hacimli bir alanda çalışacaklar. Ne kadar adam gelirse o kadar insan hayatı kurtulur. Gece soğuk, insanlar hipotermiden hayatını kaybedebilirler.
Vericiler hasar gördüğü için şehir içinde iletişim sağlanamıyor. Biz kendi arkadaşlarımızla zor iletişim sağlıyoruz. Yetkililer yarın öğlene kadar iletişim sıkıntısının çözüleceğini söylüyorlar. Herkes iletişim sıkıntısından dolayı zor durumda.
1200 civarında yıkılan bina sayısı olduğu söyleniyor. Her tarafta yıkılan bina var. Özellikle Kırıkhan, Hassa, Antakya, Defne, Samandağ, Arsuz, İskenderun, Payas'ta var. Hastaneler ve birçok doktorumuz zarar gördüğü için imkân yok. Çok hayatını kaybeden insan var. İnşallah tez vakitte yardımlar daha fazla gelir. Dışarıdaki insanlarımız için çadır, giyim-kuşam, çocuk bezi ve mamasına ihtiyacımız var.
İskenderun Limanı'ndaki yangını takip edemedik. Bir fabrika, apartmanda da yangın çıktı. Ulaşamadığımız yer yok ama imkânlarımız kısıtlı olduğu için yardım edemediğimiz var.
Hatay'da 2,5 milyona yakın insan var. Bizim imkânlarımız hepsine yetmiyor. Özellikle devletimizden, hükümetimizden, STK'lardan, belediyelerden, hayırseverlerden destek istiyoruz. Bugün birlik ve dayanışma günü." dedi. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplandı

2023-01-31 23:25 - Güncel

Ev hemodiyalizi hizmeti alınacaktır

2023-02-01 14:29 - Güncel

781 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor

2023-01-31 11:08 - Güncel

Paratiroid bezi adenomu nedir, belirtileri nelerdir?

2023-02-05 10:30 - Sağlık

THY'den iç hatlar açıklaması: Adana, Elazığ ve Diyarbakır uçuşları devam ediyor

2023-02-06 21:54 - Güncel

İstanbul’dan Batman’a uzanan iyilik, 5 kemik hastası kardeşin yüzünü güldürdü

2023-02-01 12:33 - Güncel

Nurdağı-Gaziantep yolu sadece acil geçişler için açık olacak

2023-02-06 22:58 - Güncel

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

2023-02-03 08:16 - Siyaset

Koruma altındaki çocuklar için 6 kuruluş hizmete giriyor

2023-01-31 14:46 - -

Diyarbakır'da “Şubat’ta tiyatro zamanı”

2023-02-01 13:36 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Şehit polis Şeyda Yılmaz, genç kızlara ilham oldu

15:48 - Güncel

Yavru kedi itfaiye ekiplerini peşinden koşturdu

15:12 - Güncel

Cennet Tepesi’nde kadın emeğine yeni satış noktası

15:17 - Güncel

Megakent güne trafikle uyandı: Trafik yoğunluğu yüzde 71’e ulaştı

09:11 - Güncel

Şaphane’de Şehit İbrahim Özkan, şehadet yıl dönümünde anıldı

09:13 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Rojin Kabaiş’in ailesine ziyaret

16:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’da uyuşturucu operasyonları: 253 bin kök kenevir ele geçirildi

15:27 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 3 kuşaklık tatlı geleneği

14:31 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 3 kişinin öldüğü silahlı kavgada 6 şüpheli gözaltında

14:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da jandarmadan peş peşe operasyon: 86 aranan kişi yakalandı

13:58 - Diyarbakır