?>

Büyükşehirin dev RES yatırımında 3 türbinin mekanik montajları tamamlandı

Güncel - 1 yıl önce

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin, Türkiye’de toplu ulaşım sektöründeki ilk RES projesi olma özelliğine sahip ve toplu ulaşım ihtiyacını karşılayacak 3 türbinden oluşan Rüzgâr Enerji Santrali’nin mekanik montajları kısa sürede tamamlandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yenilenebilir ve temiz enerji konusunda gösterdiği hassasiyet istikametinde gerçekleştirilen enerji yatırımları içerisinde yer alan RES projesinin hızlı bir şekilde ilerleyerek mekanik kurulumu gerçekleştirildi. Dev türbin parçalarından oluşan 80 araçlık sevkiyatın İzmir Alsancak Limanı’ndan başladığı ve peyderpey Kayseri’ye getirildiği, en büyüğü 81,5 metre uzunluğa, en ağırı 155 ton ağırlığa sahip dev parçaların montajlanarak 194,5 metre tepe yüksekliğe ulaştığı ve bu yükseklikle 65 katlı bir binaya eşdeğer olduğu dev rüzgâr türbinlerinin üçü de inşa edildi. Mekanik montajları tamamlanan RES’in, test ve devreye alma çalışmaları devam ediyor.
Başkan Büyükkılıç’ın temiz ve yenilenebilir enerji duyarlılığı doğrultusunda Güneş Enerji Santrallerinin yanı sıra Rüzgâr Enerji Santrallerini de gündemine alarak yenilenebilir enerji üretimini çeşitlendiren büyükşehir belediyesi bu kapsamdaki faaliyetlerine hızla devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı tarafından kamu kaynaklarının tasarruf ve verimlilik esasına göre kullanılmasına ilişkin yayınlanan genelgeye uygun şekilde yürütülen büyükşehirin RES projesi, Türkiye’nin toplu ulaşım sektöründeki ilk RES olma özelliğine sahip proje olarak kayıtlara geçti.
Rüzgâr enerjisinden, gelecek nesiller için sürdürülebilir yeşil ulaşım hedefinde olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, bu projeyle toplu ulaşım hizmetlerinde kendi kaynaklarını kullanarak enerji üretimi için hızla çalışmalarını tamamlamaya gayret ederken, 21 megawatt gücünde, yıllık 60 milyon kilovat/saat elektrik üretecek olan yenilenebilir enerji projesi, karbon ayak izini azaltarak Kayseri’nin çevre dostu şehirler arasındaki yerini pekiştirecek.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Sur'da Tarihi Mekanlar Vatandaşlarla Dolu

2025-01-19 15:43 - Diyarbakır

Bismil’de Gıda Güvenliği denetimi yapıldı

2025-01-13 17:01 - Diyarbakır

AK Parti Çanakkale İl Gençlik Kolları 7. Olağan Kongresi yoğun katılımla gerçekleştirildi

2025-01-18 01:27 - Siyaset

Hamo Ağa Spor İlçe şampiyonu oldu

2025-01-20 10:22 - Diyarbakır

Bursa’da otomobil hırsızı 24 saat geçmeden çaldığı araçla yakalandı

2025-01-19 23:03 - Asayiş

Ergani’de Feci Kaza: 1 Ölü, 3 Yaralı

2025-01-20 10:44 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kaçak ağlarla avlanılan sazan balıkları ele geçirildi

2025-01-17 18:08 - Asayiş

Ekinözü'nde Ayakta Kalan Köy Evi

2025-01-20 11:28 - Güncel

Takma sakallı dolandırıcının ’sahte altın’ oyunu cezaevinde son buldu

2025-01-19 12:33 - Asayiş

İstanbul’da sahte alkol soruşturmasında tutuklu sayısı 11’e yükseldi

2025-01-18 13:12 - Asayiş

İlgili Haberler

İkinci El Otomobil Düzenlemesi Uzatıldı

12:30 - Güncel

Van semalarında görsel şölen

00:40 - Güncel

Yarım ay, kızıl ve beyaz tonlarıyla hayran bıraktı

01:38 - Güncel

Babalar Günü’nde duygulandıran görüntüler

09:42 - Güncel

Çıralı Obruk Gölü son yağışlara rağmen su tutmadı

09:22 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da 1 kişi evinde ölü bulundu

22:32 - Diyarbakır

Dilimizin Zenginlikleri Projesi’nde Ödül Heyecanı: Diyarbakır’da Sergi ve Şölen Düzenlenecek

17:50 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Gündüz Sıcağı Kaçıyor

16:59 - Diyarbakır

Evde Yetiştirilen Ağaç ve Süs Bitkileri İçin Kritik Uyarı

16:54 - Diyarbakır

Dünya Kupası Zaferi Rektörlükte Paylaşıldı

15:28 - Diyarbakır