?>

Can dostlara sıcak yuva

Bursa büyükşehir belediyesi, 17 şubat dünya kediler günü kapsamında düzenlediği kedi evi atölyesi ve ‘2. Kedi yuvalandırma etkinliği’ ile hem sokak hayvanlarına sıcak yuvalar kazandırdı hem de sahiplendirme kültürüne dikkat çekti.

Güncel - 2 hafta önce

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 17 Şubat Dünya Kediler Günü kapsamında düzenlediği kedi evi atölyesi ve ‘2. Kedi Yuvalandırma Etkinliği’ ile hem sokak hayvanlarına sıcak yuvalar kazandırdı hem de sahiplendirme kültürüne dikkat çekti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu, Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı ve AHBAP Derneği iş birliği ile 17 Şubat Dünya Kediler Günü kapsamında ‘Kedi Evi Atölyesi’ ve ‘2. Kedi Yuvalandırma Etkinliği’ düzenlendi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Direkçi, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen programda, sokak hayvanlarının barınmaları için kedi evleri yapılıp boyanırken 3 can dostu da gerekli işlemlerin ardından yeni sıcak yuvalarına kavuşturuldu. Sokak hayvanlarının yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve yuvalandırma kültürünün güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen etkinlikte, dayanışma ve gönüllülük ruhu ön plana çıktı.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy, Dünya Kediler Günü’nde yapılan etkinliğin çok değerli olduğunu söyleyerek katkı verenlere teşekkür etti. Son zamanlarda sahiplenilen hayvanların bile sokaklara terk edilerek istenmeyen örneklerin yaşandığını belirten Aksoy, "Bu tür etkinlikler can dostlarımızın yaşamlarını kolaylaştırma amacı güdüyor. Farkındalık oluşturmak açısından da ayrıca önemli. Destek veren halkımıza çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Ekinliğin sonunda boyanan kedi evleri yerleştirilecekleri noktalara gönderildi. Can dostu edinen vatandaşlar da topluma örnek niteliğindeki etkinlik için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
KAYNAK : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İçişleri ve Adalet Bakanı değişti!

2026-02-13 13:34 - Güncel

Fatih Atik'ten kabine değişikliği hakkında çarpıcı yorum

2026-02-12 14:07 - Siyaset

Yeni emekli bayram ikramiyesi 2026 düzenlemesi

2026-02-12 14:13 - Ekonomi

Tahran'dan Washington'a uyarı

2026-02-09 12:31 - Dünya

Özgür Özel kumpas masası kurdu

2026-02-14 13:54 - Siyaset

TBB’den “ATM Zorunluluğu” İddialarına Yalanlama

2026-02-10 14:21 - Ekonomi

Kabinede Sürpriz Değişiklik

2026-02-11 10:25 - Diyarbakır

Prof. Dr. Pampal’dan Marmara Uyarısı

2026-02-14 13:55 - Güncel

Vatandaşla Diyaloğu Sosyal Medyada Gündem Oldu

2026-02-10 14:03 - Siyaset

43 Yıllık Öğretmen Mehmet Salih Bayğut Alkışlarla Emekliye Uğurlandı

2026-02-10 11:01 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Askıda askıda tulumba kampanyası

13:13 - Güncel

57 gündem maddesi görüşüldü

13:18 - Güncel

Görüntü Türkiye'den! İsraillileri görünce, otobüste bir anda slogan atmaya başladılar

13:25 - Güncel

Vali Sözer, öğrencilerle bir araya gelerek hedeflerini dinledi

10:44 - Güncel

Erzincan’da aç kalan kurtlar köye indi

10:44 - Güncel

Günün Manşetleri

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır

Bağlar’da İşçileri Taşıyan Minibüs Duvara Çarptı: 12 Kişi Yaralandı

20:35 - Diyarbakır

Güvenli Türkiye, Güçlü Yarınlar

17:20 - Diyarbakır

Diyarbakır kahvehanelerinde Ramazan yoğunluğu

16:09 - Diyarbakır