?>

Cennet ve Cehennem vadilerine yoğun ilgi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Cilo Dağı eteklerinde yer alan Cennet ve Cehennem vadileri, yaşanan 4 mevsim nedeniyle doğaseverlerin uğrak mekanı oldu..

Kültür Sanat - 5 yıl önce

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Cilo Dağı eteklerinde yer alan Cennet ve Cehennem vadileri, yaşanan 4 mevsim nedeniyle doğaseverlerin uğrak mekanı oldu. Bölgenin eşsiz manzarasıyla nam salan ve dört mevsimin bir arada yaşandığı 3 bin 500 rakımdaki Cennet ve Cehennem vadileri, doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Bir tarafı binlerce yıllık devasa buzullarla kaplı olan vadi, diğer tarafında ise çeşit çeşit çiçeklerle muhteşem bir görüntüye sahip. Hakkari ile Yüksekova arasında bulunan Cilo Dağı’nın eteklerinde bulunan Cennet ve Cehennem vadileri, huzur ortamıyla artık doğa severleri ağırlıyor. Türkiye’nin ikinci en yüksek dağı olarak bilinen Cilo Dağı eteklerinde dört mevsimin bir arada yaşandığı vadiler, çeşit çeşit bitki türüyle doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Haziran ayına rağmen karın keyfini çıkaran doğaseverler, bol bol kartopu oynadılar. Kendiliğinde yetişen ve değişik şekillerde tüketilen bitkiler başta olmak üzere hayvancılık için de vazgeçilmez bir bölge olan vadiler için doğaseverlere rehberlik yapan Hakkari Üniversitesi Öğretim Görevlisi Murat Adıyaman, “Cilo dağları arasında bulunan Cennet ve Cehennem vadilerinde şu an 4 mevsim bir arada yaşanıyor. Cumhurbaşkanlığının kararnamesiyle buranın milli parka dönüştürmesi, hem yurt içi hem de yurt dışında ziyaretçilerin ilgisini çekti. Türkiye’nin çok değişik illerinde gelen misafirlerimiz var. Bizde şu an Cennet ve Cehennem vadilerindeyiz. Bir tarafı yeşillik olması göz kamaştırırken, öte yandan karla kaplı dağları kendine hayran bırakıyor. Artık burası doğaseverleri ağırlıyor. Gelen ziyaretçiler şu an 4 mevsimin keyfini yaşıyorlar. Bir tarafta kar bir tarafta sarı çiçeklerin bir arada olmasının şaşkınlığını yaşıyorlar gelen misafirlerimiz. Bölgeye turistlerin gelmesi vatandaşımıza büyük katkı sağlayacaktır” dedi. Doğasever Ahu Akbaş da, yaklaşık 10 gündür Hakkari bölgesinde olduğunu belirterek, “Şu anda Cennet ve Cehennem vadilerindeyiz. Burası inanılmaz güzel. Bizler 4 mevsimi şu an bir arada yaşıyoruz. Buraya ikinci gelişim. Buraya herkesi bekleriz, çünkü harika bir doğa manzarası var” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da hırsızlar 3 ayrı noktada trafoların bakır kablolarını çaldı

2021-06-06 00:00 - Güncel

Kısıtlamaların kaldırılmasını fırsat bilen vatandaşlar Malabadi Köprüsüne akın etti

2021-06-07 00:00 - Kültür Sanat

Silvan’da muhtarlık seçimi

2021-06-06 00:00 - Güncel

Erciş’teki spor yatırımlarında sona gelindi

2021-06-07 00:00 - Spor

Dargeçit’te hayat boyu öğrenme haftası etkinlikleri düzenlendi

2021-06-08 00:00 - Kültür Sanat

DSİ Genel Müdürü Yıldız: ″Silvan Barajı, 7,3 milyar metreküp rezervuar hacmi ile Güneydoğu Anadolu Projesi’nin Atatürk Barajı’ndan sonra 2. büyük barajı olacaktır″

2021-06-06 00:00 - Ekonomi

Uzmanlar uyardı: Korona virüs geçiren çocuklarda MIS-C belirtilerine dikkat

2021-06-06 00:00 - Sağlık

Şanlıurfa’da teknoloji fidanı yeşeriyor

2021-06-04 00:00 - -

Şüpheli şahsın gece vakti anız yakma anı kamerada

2021-06-08 00:00 - Güncel

HKÜ gökyüzüne de imzasını atmaya kararlı

2021-06-06 00:00 - -

İlgili Haberler

Hemşeri Dernekleri Festivali renkli görüntülerle açıldı

13:08 - Kültür Sanat

Büyükçekmece’de festival coşkusu devam ediyor

11:34 - Kültür Sanat

Konservatuvar adaylarına rehberlik desteği

11:40 - Kültür Sanat

Didim Belediyesi, Altınkum Sanat Sokağı’nda sanat ve dayanışmayı buluşturdu

10:49 - Kültür Sanat

8,5 asırlık çivisiz camide restorasyon sürüyor

10:31 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da TÜGVA Yaz Okulu Final Heyecanı

16:57 - Diyarbakır

Seyyar Satıcıların Yeni Adresi Urfa Kapı Oldu

15:20 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Osmanlı Aynalarına Yoğun İlgi

13:28 - Diyarbakır

Diyarbakır'da İngilizce Destekli Eğitimle Uluslararası Kariyer Fırsatı

13:10 - Diyarbakır

Tarihi ve manevi mirasa gönüllü sahip çıkıyor

12:40 - Diyarbakır