Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen ziyaretlerde, öğrenciler ve görevdeki öğretmenler yıllarını eğitime adamış emekli öğretmenlerle bir araya geldi. Bayram dolayısıyla düzenlenen ziyaretlerde, emekli eğitimciler evlerinde ziyaret edilerek hem hatırları soruldu hem de kendilerine çiçek takdim edildi.
Samimi bir atmosferde gerçekleşen buluşmalarda öğrenciler, tecrübeli eğitimcilerle sohbet etme fırsatı bulurken, geçmişe dair hatıralar da yeniden canlandı. Ziyaretler, hem duygusal anlara sahne oldu hem de kuşaklar arası bağın güçlenmesine katkı sağladı.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çermik İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevat Baran, bayramın birlik ve beraberlik duygusunu pekiştiren bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekti. Baran, “Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle birlikte, yıllarını eğitime adamış kıymetli emekli öğretmenlerimizi bayram vesilesiyle ziyaret ettik. Geçmişin birikimini ve tecrübesini taşıyan büyüklerimizle bir araya gelmek hem bizler hem de öğrencilerimiz için son derece anlamlı oldu. Bu ziyaretler, bayramın vefa ve dayanışma ruhunu bir kez daha hissettirdi” ifadelerini kullandı.
Emekli öğretmenlere teşekkür eden Baran, tüm eğitimcilere sağlıklı ve huzurlu bayramlar dileyerek, eğitime verilen emeğin hiçbir zaman unutulmayacağını vurguladı.