?>

Çermik’te Doğal Lezzetler Kışa Damga Vuruyor

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde yazın hasat edilen sebze, meyve ve doğal ürünler, kış aylarında kuruyemiş pazarında tüketiciyle buluşuyor. Termal kaplıcalara gelen ziyaretçiler, şifa yolculuklarını yöresel lezzetlerle taçlandırıyor.

Diyarbakır - 8 ay önce

Diyarbakır’ın tarımsal zenginliğiyle öne çıkan Çermik ilçesi, yalnızca sebze ve meyve üretimiyle değil, doğal yöntemlerle hazırlanan kuruyemiş ve yöresel ürünleriyle de dikkat çekiyor. Yaz mevsiminde hasat edilen ürünler, katkı maddesi kullanılmadan geleneksel yöntemlerle kurutularak ilçe merkezindeki kuruyemiş pazarında satışa sunuluyor.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun farklı illerinden turistik ve sağlık amaçlı Çermik’i ziyaret eden vatandaşların uğrak noktalarından biri olan pazar, özellikle kış aylarında yoğunluk yaşıyor. Şifalı termal kaplıcalara gelen ziyaretçiler, kaplıca ziyaretlerinin ardından ilçe merkezindeki pazara uğrayarak doğal ve organik ürünleri uygun fiyatlarla temin etme imkânı buluyor.

Kuruyemiş pazarında, Çermik’in verimli topraklarında yetiştirilen üzümden yapılan pestil ve pekmez, kuru üzüm, ceviz, badem, kayısı kurusu ve incir gibi birçok yöresel ürün tezgâhlardaki yerini alıyor. Bunun yanı sıra besili hayvanlardan elde edilen peynir, tereyağı ve süt gibi doğal süt ürünleri de vatandaşlardan yoğun talep görüyor.
Üreticiler, ürünlerin tamamen doğal yöntemlerle hazırlandığını vurgulayarak hem sağlıklı beslenmeye katkı sunduklarını hem de bölge ekonomisine canlılık kazandırdıklarını ifade ediyor. Çermik kuruyemiş pazarı, kış mevsiminde hem yerel halkın hem de çevre illerden gelen ziyaretçilerin vazgeçilmez adreslerinden biri olmayı sürdürüyor.

KAYNAK: İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’ın Tarihi Çarşısı Asırlık Esnaf Kültürünü Yaşatıyor

2025-12-14 14:36 - Diyarbakır

CHP lideri Özgür Özel rest çekti!

2025-12-12 14:23 - Siyaset

TBMM’de MTA Bütçesi Görüşüldü: “2026, Türkiye Yüzyılı’nın Güçlü Bütçesi Olacak”

2025-12-16 10:37 - Siyaset

TEKNOFEST’te derece elde eden öğrenciler Vali Aksoy’u ziyaret etti

2025-12-16 09:49 - Eğitim

CHP’li Yöneticilere Silahlı Saldırı!

2025-12-18 13:53 - Siyaset

Diyarbakır'da Reborn Bebeklerin Psikolojik ve Fiziksel Riskleri: Uzmanlar Uyarıyor

2025-12-13 11:42 - Diyarbakır

Nagehan Alçı’dan Ali Babacan’a Çarpıcı Soru: "Ekonomiyi Kurtarmaya Gelir misiniz?"

2025-12-11 15:16 - Siyaset

Tavas Belediyesi mahallerin ihtiyaçlarına karşılama devam ediyor

2025-12-17 11:07 - Siyaset

Özgür Özel mezarı başında rakı içmişti

2025-12-16 18:59 - Siyaset

Oykun Başar’ın acı günü

2025-12-12 14:21 - Siyaset

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Şüpheli Paket Paniği

16:31 - Diyarbakır

Bismil’de Hamo Ağa’ya ziyaret

16:28 - Diyarbakır

Diyarbakır Surları’nda dikkat çeken değişim

15:41 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Siren sesiyle harekete geçtiler

15:30 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kırtasiyecilerden dikkat çeken çağrı

15:04 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Şüpheli Paket Paniği

16:31 - Diyarbakır

Bismil’de Hamo Ağa’ya ziyaret

16:28 - Diyarbakır

Diyarbakır Surları’nda dikkat çeken değişim

15:41 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Siren sesiyle harekete geçtiler

15:30 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kırtasiyecilerden dikkat çeken çağrı

15:04 - Diyarbakır