?>

Cizre’de geleceğin Cezerileri yetiştiriliyor

Cizre’deki Yafes Ortaokulu’nda Millî Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan Bilişim Teknolojileri ve Fen Bilimleri laboratuvarlarıyla öğrenciler, teknolojiye daha yakın hale gelerek bilimsel deneyler yapma imkânı bulacak.

Bölge - 1 yıl önce

İsmail Ebul-iz El Cezeri'nin memleketi Cizre’de, Yafes Ortaokulu öğrencileri Bilişim Teknolojileri ve Fen Bilimleri laboratuvarlarıyla Cezeri gibi bilim ve teknolojiye adım atıyor.
Yafes Ortaokulu'nda, Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak Bilişim Teknolojileri ve Fen Bilimleri laboratuvarları açıldı. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından okulda oluşturulan yeni dersliklerle, öğrencilerin teknoloji ve bilime daha yakın ilgi göstermeleri amaçlanıyor.

“Amacımız yeni Cezerilerin yetişmesine katkıda bulunmak”

Okul müdürü Ali Üçkaç, “Bu sınıfları açmamızdaki amacımız İsmail Ebul-iz El Cezeri’nin memleketinde yeni Cezeriler yetiştirmek ve yetişmesine katkıda bulunmak. Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından okulumuza bilgisayar sınıfı açıldı. Biz de kendi imkanlarımızla böyle bir laboratuvarı açtık. Öğrencilerin teknoloji çağında bilgisayarla daha çok iç içe olmalarını amaçlıyoruz. Fen bilimleri dersinde de yaparak, yaşayarak öğrenmenin önemini bildiğimiz için öğrencilerimizin daha fazla deney yaparak, materyale dokunarak ve bu materyalleri görselleştirerek eğitimlerine bir nebze katkıda bulunmak için böyle bir laboratuvar açtık. Öğrencilerimize inşallah yararlı olur, başarılarına katkı sağlar.” dedi.
 Öğrenciler, açılan sınıf ile derslere daha iyi hazırlanacaklarını söyledi.
Derya Ecer, “Okulumuzda bu fen laboratuvarının açılması bizi çok mutlu etti. Burada farklı farklı deneyler yapıyoruz. Bir sürü yeni bilgi öğreniyoruz. Sınıfın açılması bize çok büyük bir katkısı oldu.”  ifadelerini kullandı.
Ali Umut Gül, “Yafes Ortaokulunda 6.sınıf öğrencisiyim. Okulumuzda Bilişim Teknolojileri sınıfı açıldı.  Zamanımızı daha iyi değerlendirmek için çok güzel ve yararlı olacağını düşünüyorum. Bilişim alanında daha çok bilgi edinmemizi sağlıyor. Sınıfın açılmasıyla çok mutlu olduk.” dedi
Ayşe Berra Oflaz, “Böyle bir sınıfın açılması çok güzel oldu. Hem bizim hem de öğretmenlerimizin bizlere daha iyi bilgi vermesi konusunda çok iyi oldu. Bu şekilde daha çok gelişim sağlamış olacağız. Sınıfın açılmasıyla derslerimizde konuları daha iyi çalışıp pekiştireceğiz.” ifadelerine yer verdi. 
Nehir Tan, “Okulumuzda açılan laboratuvar bizi çok mutlu etti. Bu laboratuvarda kan ve damarların işleyişini, vücutlardaki pompalama sistemlerini, formülleri öğreneceğiz. Dersler konusunda da bize faydalı olacak ve daha detaylı bilgiler öğreneceğiz.” şeklinde konuştu. 
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır Bağlar'da silahlı kavga: 1 Yaralı

2025-03-03 21:09 - Diyarbakır

Vefat Haberi: Muhlis Karabulut Hayata Veda Etti

2025-03-04 20:23 - Diyarbakır

Mersin’de özel bireyler ve anneleri için ’Beden ve Ruh Sağlığı Atölyesi’ düzenlendi

2025-03-08 12:52 - Sağlık

Kayak merkezinde telesiyejde arama ve kurtarma tatbikatı

2025-03-06 10:07 - Asayiş

Türk Dünyası Ocakları’nda Şok Ayrılık!

2025-03-07 17:14 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Hatalı Sollama Kazaya Yol Açtı: 3 Yaralı

2025-03-04 12:59 - Diyarbakır

Bismilli Mevlüt Karakoyun Antalya’da Hayatını Kaybetti

2025-03-04 21:41 - Diyarbakır

Kedi dostu profesör: Çalışma odasını kedileriyle paylaştı, her gün silip süpürüyor

2025-03-08 11:17 - Güncel

Ramazan’ın vazgeçilmezi kerebiç tatlısı

2025-03-04 10:12 - Güncel

Diyarbakır'da Kaçak Alkol Operasyonu

2025-03-06 12:17 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Malatya protokolünü buluşturan düğün

14:11 - Bölge

Asırlık lezzet Patnos’ta yaşatılıyor

10:07 - Bölge

Anadolu’da leyleklerin göç hazırlığı

09:28 - Bölge

Gercüş’te tarım ekiplerinden bağ küllemesine karşı yerinde inceleme

09:32 - Bölge

MTSO Başkan adayı Duyan, GİSİAD Mardin Şube başkanıyla görüştü

09:33 - Bölge

Günün Manşetleri

Hani Devlet Hastanesi’nde Yeni Dönem

15:05 - Diyarbakır

Şampiyon At Dicle Üniversitesi'nde Tedaviye Alındı

15:01 - Diyarbakır

Doğu ve Güneydoğu'nun En Köklü Eğitim Fakültesi Yeni Döneme Hazır

14:56 - Diyarbakır

Diyarbakır'da DOA projesine yerel esnaftan destek

13:56 - Diyarbakır

Talaytepe'de Korkutan Yangın

13:51 - Diyarbakır