?>

Cumhur İttifakı’nda yer alan DSP’den Diyarbakır annelerine ziyaret

Cumhur İttifakı’nda yer alan Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi ve beraberindeki heyet, dört yıldan fazladır HDP Diyarbakır İl başkanlığı binası önünde evlatlarını isteyen aileler ile bir araya geldi.

Siyaset - 3 yıl önce

Çocuklarını bölücü terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı olduğunu ileri sürdükleri HDP’den almak isteyip farklı kentlerden 3 eylül 2019 tarihinde Diyarbakır’a gelerek oturma eylemi başlatan ailelerin kararlı nöbeti devam ediyor. Aileler, HDP önünde evlatlarının yolunu gözlerken Cumhur İttifakı’nda yer alan Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi ve beraberindeki heyet evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti.
Ailelere gül dağıtıp sohbet eden Erçelebi, daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erçelebi, terörü bitirip ailelerin evlatlarını getireceklerini söyledi. Dünyanın hiçbir yerinde terörün galip gelmediğini vurgulayan Erçelebi, Genel Başkanları Önder Aksakal’ın meclise girdiğini hatırlatarak, "Devletimiz, dünyanın her yerinde çok güçlüdür. Türkiye, bir dünya devletidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da bir dünya lideridir. Buradaki direnişinizi sabırla yürütün. Çünkü en iyi mücadele yöntemi sabırdır. Bu aynı zamanda Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Sallalahü teala aleyhi ve sellem)’in de çok önemli bir tavsiyesidir. O yüzden sabırla mücadele edip mutlaka kazanacağız" dedi.
Evlat acısının hiçbir şeye benzemediğini belirten Erçelebi, "Onun için sabırla bu direnişe devam edeceğiz. Devletimiz sürekli sizin yanınızdadır. Mutlaka bu mücadeleyi hep beraber kazanacağız. Dünyanın hiçbir yerinde terör galip gelmemiştir, terör zafer kazanamamıştır. Bütün toplumlar teröre kaşı" diye konuştu.
Aileler, ziyaret için gelen heyete teşekkürlerini iletti. Heyet, ailelerle vedalaşıp alandan ayrıldı.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da 1 milyon 148 bin 270 seçmenden 871 bin 839 kişi sandığa gitti (Videolu)

2023-05-29 10:48 - Siyaset

Genel Kurul Duyurusu

2023-05-26 03:03 - Resmi ilanlar

Laboratuvar Hizmeti Alınacaktır

2023-05-26 03:00 - Resmi ilanlar

İletişim Başkanlığı sosyal medyadaki "kabine" listesini yalanladı

2023-05-31 12:04 - Siyaset

Gazi Köşkü Bakım Onarım ve Yapım İşi

2023-05-25 03:05 - Resmi ilanlar

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri oy verme işlemleri başladı

2023-05-28 08:00 - Siyaset

Öğrenciler depremin etkisini proje yaparak azaltıyor

2023-05-24 17:28 - Eğitim

Yenişehir Belediyesi Şantiye Alanı Yapım İşi

2023-05-31 03:00 - Resmi ilanlar

İlk seçim sonuçları açıklandı: Cumhurbaşkanı Erdoğan önde

2023-05-28 18:17 - Siyaset

Bismil 1.Asliye Hukuk Mahkemesi İhtar İlanı

2023-05-29 03:01 - Resmi ilanlar

İlgili Haberler

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı İçin Mehmet Kahraman İsmi Gündemde

20:59 - Siyaset

6 vekil hakkında fezleke süreci

13:00 - Siyaset

6 Yeni Beldede Seçim Heyecanı

12:02 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anlamlı hediye

09:29 - Siyaset

Depremin vurduğu Malatya’ya 35 milyarlık altyapı hamlesi

09:30 - Siyaset

Günün Manşetleri

Herkesin Bıraktığını O Topladı

22:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Havalandırma Boşluğunda Mahsur Kalan Yavru Kedi Kurtarıldı

21:30 - Diyarbakır

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı İçin Mehmet Kahraman İsmi Gündemde

20:59 - Siyaset

Diyarbakır'ın en sıcak ilçesi yakıyor

16:54 - Diyarbakır

Sur Kaymakamı Akbulut Sahaya İnip Futbol Oynadı

16:26 - Diyarbakır