?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 yıl sonra Irak’ta

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13 yıl aradan sonra resmi ziyarette bulunmak üzere Irak’ın başkenti Bağdat’a geldi.

Siyaset - 2 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak’a tarihi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Erdoğan, 13 yıl aradan sonra resmi temaslarda bulunmak üzere Irak’ın başkenti Bağdat’a geldi. Erdoğan Bağdat Uluslararası Havalimanı’nda Irak Başbakan Muhammed Şiya Sudani tarafından resmi törenle karşılandı. Erdoğan, iki ülkenin milli marşlarının okunmasının ardından askeri kıtayı selamladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyareti kapsamında Bağdat’ta Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ve Sudani ile baş başa ve heyetlerarası görüşmeler gerçekleştirecek. Erdoğan ile Sudani ortak basın toplantısı düzenleyecek, iki ülke arasında anlaşmalar imzalanacak. Erdoğan, temasları çerçevesinde daha sonra Erbil’e ziyaret gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaretinde ikili ilişkiler, güvenlik, ticari ve su sorunu gibi konular ele alınacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Irak ziyaretinde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır eşlik ediyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, en son 2011 yılında Irak’ı ziyaret etmişti.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır tesisler semtinin adı bakın nerede gelmekte!

2024-04-20 16:20 - Diyarbakır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde 12 yeni daire başkanı ve 2 yeni genel sekreter

2024-04-16 12:24 - Diyarbakır

Diyarbekirspor-Bursaspor maçının günü değişti

2024-04-19 17:11 - Diyarbakır

Bangladeş'te camiye yapılan milyonlarca liralık bağış için sayım başladı

2024-04-20 10:37 - Dünya

Minik Ertan’dan Başkan Zencirci’ye şiir sürprizi

2024-04-18 09:28 - -

Askerlik göz muafiyeti şartları nelerdir?

2024-04-20 10:03 - Sağlık

Tehlikesi gerçek, Zekası yapay: SimSimi Robotu!

2024-04-16 13:20 - Bilim ve Teknoloji

Keklik avına 122 bin 630 lira ceza

2024-04-16 15:10 - Güncel

Zeka Testleri Merkezi açıkladı: Diyarbakır kaçıncı sırada!

2024-04-15 15:22 - Güncel

"Geleceğe yatırım yapmak eğitime ve bilime yatırım yapmaktan geçiyor"

2024-04-16 10:38 - Eğitim

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anlamlı kabul

23:13 - Siyaset

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan AK Parti’ye ziyaret

17:15 - Siyaset

Miniklere bisiklet hediyesi

14:03 - Siyaset

Bakan Göktaş: "Bizim görevimiz hain darbe girişimini yapanların bir daha teşebbüs etmemesini sağlamak"

14:08 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Ukraynalı mevkidaşı Sibiha ile görüştü

10:42 - Siyaset

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Yeraltı Otoparkı Alarm Veriyor

11:47 - Diyarbakır

Dağkapı'daki İnşaatta İş Güvenliği İçin Adım Atıldı

11:43 - Diyarbakır

Bismil’de Tehlike Saçan Telekom Direkleri İçin Hızlı Müdahale

16:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’da deprem paniği

15:16 - Diyarbakır

Dicle’de Kan Bağışı Seferberliği

14:37 - Diyarbakır