?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’deki düşünce kuruluşu temsilcileriyle görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu'na katılmak üzere geldiği ABD'de faaliyet gösteren bazı düşünce kuruluşu temsilcileriyle Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve SETA tarafından düzenlenen yuvarlak masa toplantısına katıldı.

Dünya - 3 yıl önce

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda, Türkiye'nin, Cumhuriyet'in ikinci asrına "Türkiye Yüzyılı" vizyonuyla hazırlandığına vurgu yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin küresel ve bölgesel sorunların çözümüne katkı sağlamak; bölgesinde barış, istikrar ve refahın tesisi; uluslararası sistemin adaletsizliklerini giderme gibi amaçlarından söz etti.
Rusya-Ukrayna savaşının adil bir barışla sonuçlanması için çaba sarf ettiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm çatışma alanlarında kalıcı barışın tesisi ve Türkiye'nin dostlarının sayısını artırma amaçlarıyla diplomasiye öncelik vermeye devam edileceğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerinin canlandırılması için açılan fırsat penceresine işaret etti ve bu konuda AB'nin tavrının belirleyici olacağını belirtti.
Türkiye-ABD ilişkilerinin gelişmesinden duyulan memnuniyeti anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'la iki ülke arasındaki meselelerde zaman zaman baş gösteren tıkanıklıkların çoğunun aşıldığını, temasların pozitif gündemle artırılması kararının alındığını açıkladı.
Uluslararası sistemin kurallara dayalı ve adil bir biçimde reforma tabi tutulması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, son zamanlarda Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres başta olmak üzere birçok ismin bu anlayışı ortaya koyan söylemlerini hatırlattı ve bunun "Dünya Beşten Büyüktür" tespitinin teyidi anlamına geldiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam düşmanlığı, ırkçılık ve kutsallara yönelik saldırıların arttığını da anlattı ve bunlara ifade özgürlüğü gerekçesiyle göz yumulmasının oluşturduğu büyük tehlikeyi de gözler önüne sererek herkesi bu çirkin olaylara tepki göstermeye çağırdı. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

ABA otizm eğitim merkezinden farkındalık semineri

2023-09-12 10:18 - Diyarbakır

Umut Kervanından Afganistan'da medrese öğrencilerine sıcak yemek

2023-09-18 11:04 - Dünya

Dicle Elektrik’in arama kurtarma ekibi, AFAD’dan akredite oldu

2023-09-14 10:29 - Ekonomi

Araba fiyatına altın kemer

2023-09-15 14:50 - -

Halk Kütüphanesi hizmete açıldı

2023-09-12 13:56 - Eğitim

Temiz kelimesinin eş anlamlısı nedir?

2023-09-13 17:31 - Güncel

İran Avustralya'nın maslahatgüzarını Dışişleri Bakanlığına çağırdı

2023-09-14 19:17 - Dünya

Depremzede öğrencilerden örnek davranış

2023-09-18 19:14 - -

MSB DİYARBAKIR İNŞAAT EMLAK BÖLGE BAŞKANLIĞI

2023-09-18 03:00 - Resmi ilanlar

Kuveyt'ten Irak'a protesto notası

2023-09-17 10:33 - Dünya

İlgili Haberler

Girne’de acı bilanço: Can kaybı 17’ye çıktı

13:08 - Dünya

Bakım evinde grip alarmı: 5 kişi hayatını kaybetti

10:56 - Dünya

Hürmüz'de füze gerilimi: 8 ABD Deniz Piyadesi yaralandı

10:23 - Dünya

Yolcu otobüsü devrildi: 11 kişi hayatını kaybetti

17:33 - Dünya

Bir anlık sollama faciaya dönüştü: 13 kişi öldü

14:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Filistin için yürüyüş: Gazze çağrısı

00:21 - Diyarbakır

Diyarbakır’da tarihi alanda çalışmalar hız kazandı

15:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da yayaya araç çarptı: Durumu ağır

15:32 - Diyarbakır

Silvan’da iki araç çarpıştı: 2 yaralı

15:27 - Diyarbakır

Bağlar’da zemin kat yangını

15:26 - Diyarbakır