?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayrama kadar köy evlerinin bir kısmını teslim edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen iftar programında, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

Siyaset - 3 yıl önce

Erdoğan, “Depremde Yardım Eden Belediyeler, Depremzedeler ve Arama Kurtarma Ekipleri ile İftar Programı'nda konuştu.
Erdoğan, "Rabbimden bizleri bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesine ve bayrama da sağlıkla, afiyetle, sevdiklerimizle birlikte haşru cem eylemesini temenni ediyorum. Biliyorsunuz bu sene deprem felaketi sebebiyle Ramazan-ı Şerif'i buruk karşıladık. Buruk geçiriyoruz. Ama sizler bütün bu burukluk içerisinde boş durmadınız ve ilk andan itibaren gerek belediye başkanlarım gerek AFAD hepiniz orada yerlerinizi aldınız. 11 ilimizi ilçeleri ile beraber paylaştınız. Ne gerekiyorsa canla başla orada çalışarak depremzede kardeşlerimle hemhal oldunuz. Birileri birçok dedikodular uydurdu. Birçok yalanlar fitne fesat çıkardılar. 50 bin insanımızı kaybettiğimiz bu deprem afetinde sizler durmadınız koşturdunuz.” dedi.
Erdoğan, enkaz kaldırma çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettirdiklerini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bütün bunlarla beraber de sözümüz var; kalıcı konutlarımızın yoğun bir şekilde inşaatları devam ederken, inşallah 1 yıl içerisinde tamamlama vadimiz var. Ve bayrama kadar köy evlerinin bir kısmını teslim edeceğiz. Ve bu köy evleri ile ilk hamleyi atmış olacağız. Tabii bütün bunlarla beraber bu deprem bölgesinde çadır kentler kurduk. Konteyner kentler kurduk. Bunlarla kalmadık. Prefabrik konutlar kurduk. Bunlar öyle rastgele olan işler değildi. Bir taraftan da köy evleri ve kalıcı konutlara başladık. Bizim bunlar için zaten birilerinden iade beklememize de gerek yok. Niye; biz bunları ispat etmiş bir iktidarız. Biz bunları Bingöl'de gösterdik. Biz bunları Van'da gösterdik. Biz bunları Elazığ depreminde gösterdik. Bütün bunlarla beraber biz bunları Malatya'da gösterdik. Biz bunları Kütahya'da Simav'da gösterdik. Biz bunları İzmir'de gösterdik. Nasıl söz verdiysek o takvim içerisinde konutları teslim ettik. Ve bütün bunlarla beraber aynı şekilde bu sözlerimizi yerine getirmeye devam ediyoruz. Bizim derdimiz başka. İstiyoruz ki vatana millete hayırlı nesiller yetiştirecek bu kadroyu biz şimdi ne yaptık; yaralılarımızın birçoğunu aynı zamanda KYK'nın yurtlarında da barındırdık, barındırıyoruz." (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Kilis’te yaşanan cinayette yakalanan 2 zanlı tutuklandı

2023-04-07 01:48 - Güncel

İzmir merkezli 4 ildeki uyuşturucu operasyonu: 35 tutuklama

2023-04-11 13:57 - Güncel

Havaların ısınmasıyla fide satışları başladı

2023-04-07 16:14 - Ekonomi

Kaldırılan enkazlar sonrası Nurdağı'nın son hali havadan görüntülendi

2023-04-07 17:37 - Güncel

Bakan Özer: En büyük zenginliğimiz öğretmenlerimiz

2023-04-08 02:18 - Eğitim

TBMM Başkanı Şentop’tan Siyonist işgal rejimine tepki

2023-04-09 00:49 - Siyaset

Nijerya'da çiftçiler ile hayvancılık yapanlar arasında çatışma: 134 ölü

2023-04-10 15:36 - Güncel

Beyaz Saray’da “gizli belge” skandalı büyüyor

2023-04-11 00:37 - Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İMECE uydusu paylaşımı

2023-04-09 15:17 - Güncel

Yenişehir akademilerinde eğitimler tam hız sürüyor

2023-04-09 16:34 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova Başbakanı Kurti ile görüştü

23:33 - Siyaset

Emine Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı’nın eşi Silva ile görüştü

23:46 - Siyaset

Ali İhsan Yavuz’dan Ağrı’da seçim ve anayasa mesajı

23:53 - Siyaset

Bakan Yumaklı, Erzincan’da gençlerle buluştu

01:15 - Siyaset

Soylu: 1960 Darbesi Batı’nın Katliamıdır

14:40 - Siyaset

Günün Manşetleri

Diyarbakır Sur’da trafik çıkmazı

17:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Anzele’de sessiz günler

17:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da durak çilesi: Güneş altında bekliyorlar

17:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’da trafikte tehlikeli yolculuk

16:50 - Diyarbakır

Diyarbakır’da faciadan saniyelerle kurtuldu

16:49 - Diyarbakır