?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’da TOKİ konutlarının temel atma törenine katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, yarın Diyarbakır’da depremzedeler için çalışmalarına başlanan TOKİ konutlarının temel atma törenini gerçekleştirecek.

Siyaset - 3 yıl önce

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan talimatıyla depremden etkilenen 11 ilde çalışmalar hızlı bir şekilde başlatılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte deprem bölgelerine ziyaretlerini sürdürüp çalışmaları yakından takip etti. Depremle birlikte yarın Diyarbakır’a ikinci ziyaretini gerçekleştirecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağlar ilçesi Oğlaklı Mahallesi’nde 1. Etapta yapılacak 1122 konuttun temele atma törenini gerçekleştirecek.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, temel atma töreni yanı sıra, Diyarbakırlı iş adamı İhsan Arslan tarafından 43 bin 500 metrekare üzerine inşa edilen 25 bin kişinin ibadet edebileceği Selahaddin Eyyubi Cami ve Külliyesi’ni ibadete açacak.
Vatandaşlardan Atilla Kaymaz, 6 Şubat tarihinde Türkiye’nin, asrın felaketi Kahramanmaraş depremini yaşadığını hatırlattı.
Depremin ilk anından itibaren devletin yaraları sarmak için tüm gücüyle seferber olduğunu belirten Kaymaz, cumhurbaşkanının güçlü iradesiyle hiç vakit kaybedilmeden evini, yurdunu kaybetmiş vatandaşlara 11 ilde acil koduyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı aracılığıyla depremzedeler için TOKİ konutlarının temelleri atılmaya başlandığını dile getirdi.

Kaymaz, şunları söyledi:“Nasip olursa Cuma günü cumhurbaşkanımızın Diyarbakır’a teşrifleri ile 27 bin konutun Diyarbakır’da temel atma töreni yapılacak. Böylelikle cumhurbaşkanımızın ve devletimizin Diyarbakır’ımıza yapmış olduğu yüzlerce yatırımdan yenilerinin de temel atma törenleriyle bunlarında açılışlarını gerçekleştireceklerdir.”

Haftanın Öne Çıkanları

Kilis’te yaşanan cinayette yakalanan 2 zanlı tutuklandı

2023-04-07 01:48 - Güncel

İzmir merkezli 4 ildeki uyuşturucu operasyonu: 35 tutuklama

2023-04-11 13:57 - Güncel

Havaların ısınmasıyla fide satışları başladı

2023-04-07 16:14 - Ekonomi

Kaldırılan enkazlar sonrası Nurdağı'nın son hali havadan görüntülendi

2023-04-07 17:37 - Güncel

Bakan Özer: En büyük zenginliğimiz öğretmenlerimiz

2023-04-08 02:18 - Eğitim

TBMM Başkanı Şentop’tan Siyonist işgal rejimine tepki

2023-04-09 00:49 - Siyaset

Nijerya'da çiftçiler ile hayvancılık yapanlar arasında çatışma: 134 ölü

2023-04-10 15:36 - Güncel

Beyaz Saray’da “gizli belge” skandalı büyüyor

2023-04-11 00:37 - Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İMECE uydusu paylaşımı

2023-04-09 15:17 - Güncel

Yenişehir akademilerinde eğitimler tam hız sürüyor

2023-04-09 16:34 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova Başbakanı Kurti ile görüştü

23:33 - Siyaset

Emine Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı’nın eşi Silva ile görüştü

23:46 - Siyaset

Ali İhsan Yavuz’dan Ağrı’da seçim ve anayasa mesajı

23:53 - Siyaset

Bakan Yumaklı, Erzincan’da gençlerle buluştu

01:15 - Siyaset

Soylu: 1960 Darbesi Batı’nın Katliamıdır

14:40 - Siyaset

Günün Manşetleri

Diyarbakır Sur’da trafik çıkmazı

17:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Anzele’de sessiz günler

17:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da durak çilesi: Güneş altında bekliyorlar

17:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’da trafikte tehlikeli yolculuk

16:50 - Diyarbakır

Diyarbakır’da faciadan saniyelerle kurtuldu

16:49 - Diyarbakır