?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan Köy Evleri Anahtar Teslim Töreni'nde konuştu

Gaziantep Nurdağı'nda Köy Evleri Anahtar Teslim Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan deprem bölgesindeki çiftçilere yönelik 10 yeni müjdeyi açıkladı.

Güncel - 3 yıl önce

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde afetzedeler için başlatılan seferberlik kapsamında yapılan ilk kalıcı konutların teslimi için bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir tören düzenlendi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada deprem bölgesindeki çiftçiler için yeni destek paketleri açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 müjdeyi şöyle açıkladı:

"İlk olarak bugün burada ahırı, köy konağı, camisi ve peyzajıyla akıllı köy evleri örneklerini milletimizin takdirine sunuyoruz. Bu projeyle gelişmiş altyapısı, yenilenebilir enerjisi, sıfır atık uygulaması, sürü yönetim sistemi ve pek çok özellikleriyle yeni bir model ortaya koyuyoruz.
İkinci olarak afet alanlarında hayatını sürdürecek çiftçilerimize Ziraat Bankası vasıtasıyla 0 faizli hayvancılık kredileri verecek hayvan ve yem alımlarını destekleyeceğiz. Böylece ahırlar dolacak, üretim artacak, çiftçilerimizin kazançları yükselecek.
Üçüncü olarak afet alanları dışındaki bölgelerde, buralarda yaşayan gençler başta olmak üzere bu kırsal dönüşümden yararlanmak isteyenlere de el uzatıyoruz. Bu kardeşlerimize İlk Evim kampanyası şartlarıyla akıllı köylerden ev sahibi olma imkanı getiriyoruz.

Hala köylerde yaşayan vatandaşlarımızdan mevcut evini yıkıp bu modele uygun sağlam, güvenli, teknoloji destekli eve kavuşmak isteyenlere de uygun şartlı finansman sağlayacağız.
Beşinci olarak, ülkemizdeki et ve süt fiyatlarının izahı olmayan seviyelere çıkmasına yol açan sıkıntıya çözüm getirecek bir adım atıyoruz. Kırsal dönüşüm kapsamında 50 baş üzeri büyükbaş ari damızlık üretim merkezleri haline getirecek teşvikler vereceğiz. Böylece hayvan varlığımızı yükseltirken diğer yandan da en az yüzde 30 verim artışı hedefliyoruz.
Altıncı olarak, sözleşmeli üretim modeliyle aile tipi işletmelerde büyükbaş ve besi hayvancılığını destekleyerek her haneye en az 1 asgari ücret garantisi vereceğiz.

Yedinci olarak, tarımsal üretimde basınçlı sulama altyapısını güçlendirerek birim alanda daha çok rekolte elde edilmesini sağlayacağız.
Sekizinci olarak, sözleşmeli üretimi yaygınlaştırarak hem üreticimizin gelirini güvence altına alarak hem arz güvenliğini temin edecek hem de gıdadaki fiyat dalgalanmalarının önüne geçeceğiz.
Dokuzuncu olarak, jeotermal organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere sebze ve meyve yetiştirme amaçlı sera yatırımlarındaki desteği artıracağız.
Onuncu olarak, tarımsal üretimin en büyük girdisi olarak üre gibi, azotlu gübrelerdeki dışa bağımlılığımızı azaltacak önemli bir projeyi devreye alıyoruz. Karadeniz gazından üre sağlayacak bir fabrikayı Zonguldak’ta kuruyoruz. Bay bay Kemal ve onun yandaşları, doğal gazın Karadeniz’de, Sakarya’da nasıl yandığını görmediniz mi? Yakında bu fabrikanın da inşasına başlıyoruz." (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakırlı milli sporcu Kızılaslan, Türkiye’yi Sırbistan’da temsil edecek

2023-04-16 12:46 - Spor

Dışişleri Bakanlığından Birleşik Arap Emirliklerine taziye mesajı

2023-04-16 18:10 - Güncel

Dışişleri Bakanlığından Sudan'daki Türkiye vatandaşlarına çağrı

2023-04-17 02:30 - Güncel

Ankara'daki "Ulus Kültür Merkezi" inşaat çalışmaları sürüyor

2023-04-17 10:42 - Güncel

Kur'an Nesli Platformu'ndan "Kadir Gecesi" mesajı

2023-04-16 12:01 - Güncel

Kamyon ile traktörün arasında sıkışan genç hayatını kaybetti

2023-04-16 12:49 - Güncel

Diyarbakır İnter Genç Futbol Takımı Tarih Yazdı

2023-04-16 14:47 - Spor

Cizre’de geç gelen ilkbaharla doğa renk cümbüşüne döndü

2023-04-16 16:40 - -

Meteorolojiden yağış uyarısı

2023-04-17 06:57 - Güncel

On binlerce Filistinli yatsı ve teravih namazını Mescid-i Aksa'da kıldı

2023-04-17 08:51 - Güncel

İlgili Haberler

İş makinesinin darbesiyle 6 katlı bina yerle bir oldu

09:50 - Güncel

ADÜ Rektörü Kent, devam eden çalışmaları inceledi

09:53 - Güncel

Bilecik’te emekli olan polis memuru Taner’e plaket takdim edildi

09:53 - Güncel

Meteoroloji'den 19 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

10:29 - Güncel

Van semalarında hilal ay ve Venüs’ten görsel şölen

00:06 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Tehlikeli Yolculuk

12:10 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nde “Milli Teknoloji Atölyesi” Hizmete Girdi

12:00 - Diyarbakır

Havuz Başında Sıcak Sürpriz

11:53 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nden Yaz Dönemine Özel Spor Hamlesi

11:44 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Mezar Taşı Tartışması Boşanmayla Sonuçlandı

11:13 - Diyarbakır