?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TCG Anadolu, dünyanın ilk SİHA gemisidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TCG Anadolu Gemisi Teslim Töreni ve Yeni MİLGEM Fırkateynleri Sac Kesme Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Bu gemiyi, Türkiye Yüzyılı’nda bölgesinde lider ve dünyada söz sahibi ülke konumumuzu perçinleyecek bir sembol olarak görüyoruz" dedi.

Güncel - 3 yıl önce

Tuzla’da TCG Anadolu Gemisi Teslim Töreni ve Yeni MİLGEM Fırkateynleri Sac Kesme Töreni'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Meclis Başkanı Mustafa Şentop  katıldı.
Törende yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin en büyük askerî gemisi olan TCG Anadolu gemisinin hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tabi bu bizim için yeterli değil. İnşallah ikinci etabımız, bu uçak gemimizin tamını inşa etmek. Onun da görüşmelerini birçok ülke ile yaptık, yapıyoruz ve bunu da başaracağız. Bu gemiyi, Türkiye Yüzyılı’nda bölgesinde lider ve dünyada söz sahibi ülke konumumuzu perçinleyecek bir sembol olarak görüyoruz. Sadece bununla kalmıyor, Mavi Vatan’a kazandıracağımız MİLGEM İstif Sınıfı üç yeni fırkateynimizin sac kesimini de bugün gerçekleştiriyoruz. TCG Anadolu’nun inşasında emeği geçen ve fırkateynlerimizin inşasında görev alacak herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Hizmete aldıkları TCG Anadolu’nun en büyük ve en ağır helikopterler ile insansız hava araçlarının iniş kalkış yapabileceği kendi alanında dünyanın ilk savaş gemisi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:
"Bir başka ifadeyle TCG Anadolu, dünyanın ilk SİHA gemisidir. Bu gemimize, Bayraktar TB-3 SİHA, Kızılelma insansız savaş uçağı ve HÜRJET hafif taarruz uçağımız iniş kalkış yapabilecek. Ayrıca, taşıdığı tanklar ve zırhlı amfibi hücum araçları sayesinde bu gemimiz, gerektiğinde dünyanın her köşesinde askerî ve insani operasyon yürütebilmemize imkân sağlayacak özelliklere sahip."
Yerlilik oranı yaklaşık yüzde 70 gibi oldukça yüksek bir seviyede gerçekleşen bu projede, 131 alt yüklenici görev aldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "TCG Anadolu sayesinde, tabur büyüklüğünde bir kuvveti ana üs desteği ihtiyacı olmaksızın Ege, Akdeniz ve Karadeniz'deki kriz bölgelerine kolayca intikal ettirebileceğiz" diye ekledi. (İLKHA) 
Haftanın Öne Çıkanları

Kilis’te yaşanan cinayette yakalanan 2 zanlı tutuklandı

2023-04-07 01:48 - Güncel

Havaların ısınmasıyla fide satışları başladı

2023-04-07 16:14 - Ekonomi

Kaldırılan enkazlar sonrası Nurdağı'nın son hali havadan görüntülendi

2023-04-07 17:37 - Güncel

Hatay Defne Devlet Hastanesi inşaatı devam ediyor

2023-04-05 06:01 - Güncel

Surlarda moloz ayrıştırma ve belgeleme çalışmaları başladı

2023-04-05 11:21 - Kültür Sanat

Şanlıurfa’da sel ve depremden etkilenen yapılar yıkılıyor

2023-04-05 14:35 - Güncel

UNICEF: Rusya-Ukrayna Savaşı'nda ölen çocuk sayısı 500'ü geçti

2023-04-04 17:02 - Güncel

Ramazan’ın ilk 10 gününde Kabe’de 9 milyondan fazla kişi ibadet yaptı

2023-04-05 01:23 - Güncel

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı ikinci gün oturumlarıyla devam ediyor

2023-04-05 18:16 - Güncel

Nijerya'da çiftçiler ile hayvancılık yapanlar arasında çatışma: 134 ölü

2023-04-10 15:36 - Güncel

İlgili Haberler

Validen kum hırsızlığına karşı Boğaz Sahili’ne kameralı takip talimatı

10:42 - Güncel

Erzincan’da sis bulutları doğayı masalsı görünüme bürüdü

10:43 - Güncel

Göcek’te temizlenen plaj vatandaşların hizmetine sunuldu

10:47 - Güncel

Erzincan Emniyetinden gazilere anlamlı ziyaret

10:52 - Güncel

Dicle’de Gaziler Günü’nde anlamlı buluşma

14:42 - Güncel

Günün Manşetleri

Beşiktaş taraftarları Diyarbakır’a hayran kaldı Burası 8. harikası

13:18 - Diyarbakır

TEKNOFEST heyecanı Diyarbakır’da doruğa ulaştı

13:07 - Diyarbakır

Zerzevan Kalesi’nde Diyarbakır türküleri yankılandı

13:03 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın gönüllü tarih anlatıcısı

12:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da boş araziye koltuk ve dolap yığını

12:50 - Diyarbakır