?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tesettür düşmanlığına tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sırf yabancı, başka dil konuşuyor diye, başını örtüyor, çarşaflı, başörtülü, sakallı, takkeli kişilere laf atmak asla kabul edeceğimiz davranış değildir."

Siyaset - 3 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada, son günlerde İslami şiarlara yönelik saldırılara tepki gösterdi.
Milleti karamsarlığa sürükleyerek çalışma, üretme, mücadele azmini kırmak isteyenlerin akla gelen, gelmeyen her mecrayı kullandığını belirten Erdoğan, "Öyle ki mesele siyasi ve ekonomik manipülasyonları aşan, insanlarımızın günlük hayatlarındaki hak ve özgürlüklerini hedef alan nobranlıklara kadar varmıştır. Otobüslerde, metrolarda, mağazalarda, yolda insanlarımızı taciz etme noktasına varan küstahlıklarla daha çok karşılaşmaya başladık. Kültür sanat gibi, spor gibi hepimizi müşterek değerlerimiz, sevinçlerimiz, gururlarımız etrafında birleştirmesi gereken alanları ne yazık ki, bozgunculuk aracı hâline getirmeye kalkanlar olduğunu görüyoruz." dedi.
Erdoğan, "Hiç kimse kusura bakmasın, bu ülkeyi bir avuç azınlığın malı, bu milleti de aynı azınlığın kölesi olarak gören müstebitlerin devri çoktan kapanmıştır. Özellikle sandıkta yaşadığı hezimetin faturasını 28 milyon vatandaşımıza kesmeye çalışan kibir kuleleri tamamen beyhude bir uğraş içindedir. Herkes Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olsun, olmasın tüm bireylerin var olma, yaşama, kendini ifade etme hakkına ve oy tercihlerine saygı göstermek mecburiyetindedir." diye konuştu.
"Sırf yabancı diye, sırf başka bir dil konuşuyor diye, sırf başı örtülü, çarşaflı, takkeli, sakallı diye insanlara laf atmak, hakaret etmek hele hele el uzatmak asla kabul edebileceğimiz bir davranış değildir." ifadesine dikkat çeken Erdoğan, şunları kaydetti:
"İşine geldiği zaman başörtülüyü yanına al, yakasına kalk bir de partinin rozetini tak, ama öbür tarafta Marmaray’da veya otobüslerde bu hanımefendilere hakaret et. Kendi özgürlük alanını diğerlerinin haklarının eşiğinde sınırlamayı bilmeyen faşist zihniyet hem milletimiz nezdinde hem yargı önünde hesap vermeye mahkûmdur. Ülkemizde zaman zaman hortlayan bu tür azgın azınlık vakalarının gerisindeki zihniyetle, siyasi istismarla ve sosyal sapkınlıkla mücadelemiz ilanihaye sürecektir.
Açık konuşuyorum, kim olduğunuzu biliyoruz, niçin böyle yaptığınızı biliyoruz, neyi amaçladığınızı da biliyoruz. Bunun için neleri kullandığınızı biliyoruz. Biz hâlâ aynı şeyi söylüyoruz, aynı yerde duruyoruz, başaramayacaksınız. Bu millet sizin mandacı zihniyetinize de, sapkın heveslerinize de, sinsi yöntemlerinize de eyvallah etmedi, etmeyecek. İşte bunu 14 Mayıs’ta gördük, 28 Mayıs’ta gördük, ama milletin size attığı bu şamardan hâlâ ders almadınız, akıllanmadınız ve hâlâ akıllanmıyorsunuz." 
Haftanın Öne Çıkanları

Magnezyum eksikliğinin belirtileri nelerdir?

2023-08-30 16:36 - Sağlık

Kutsal kitabımızın yakılmasına Diyarbakır'dan tepki - VİDEOLU

2023-09-01 21:17 - Güncel

TEKNOFEST bugün başlıyor

2023-08-30 09:57 - -

İstanbul'da otelde yangın: 40 kişi tahliye edildi

2023-09-01 11:05 - Güncel

İyi ki nasıl yazılır?

2023-09-03 16:31 - Eğitim

Müste’mel (kullanılmış) su ile abdest alınır mı?

2023-09-05 19:10 - -

Demir eksikliği için ne yemeli?

2023-08-31 14:20 - Sağlık

Mahkûmlar 57 gardiyanı ve 7 polisi rehin aldı

2023-09-01 23:34 - Dünya

Eski bakan Kutbettin Arzu havuzda ölü bulundu - VİDEOLU

2023-08-30 16:45 - Güncel

Devrilen kamyonun sürücüsü öldü, yakınlarının feryadı yürek dağladı

2023-08-30 16:15 - Güncel

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova Başbakanı Kurti ile görüştü

23:33 - Siyaset

Emine Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı’nın eşi Silva ile görüştü

23:46 - Siyaset

Ali İhsan Yavuz’dan Ağrı’da seçim ve anayasa mesajı

23:53 - Siyaset

Bakan Yumaklı, Erzincan’da gençlerle buluştu

01:15 - Siyaset

Soylu: 1960 Darbesi Batı’nın Katliamıdır

14:40 - Siyaset

Günün Manşetleri

Lice Fis ovasında feci kaza: 6 kişi yaralandı

20:18 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da trafik çıkmazı

17:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Anzele’de sessiz günler

17:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da durak çilesi: Güneş altında bekliyorlar

17:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’da trafikte tehlikeli yolculuk

16:50 - Diyarbakır