?>

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan Diyarbakır açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul’da düzenlenen Diyarbakır Tanıtım Günleri’ni ziyaret etti. Yılmaz, "Diyarbakır bir medeniyetler şehri. Birçok medeniyet gelmiş geçmiş. Büyük bir mirasa sahip, bu miras sadece Diyarbakır’ın değil tüm ülkemizin mirası" dedi

Siyaset - 3 ay önce

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul’da düzenlenen Diyarbakır Tanıtım Günleri’ni ziyaret etti. Yılmaz, "Diyarbakır bir medeniyetler şehri. Birçok medeniyet gelmiş geçmiş. Büyük bir mirasa sahip, bu miras sadece Diyarbakır’ın değil tüm ülkemizin mirası" dedi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi etkinlik alanında düzenlenen Diyarbakır Tanıtım Günleri’ni ziyaret etti. Etkinlik alanına gelen Yılmaz, burada protokol üyeleri ve vatandaşlarla selamlaştı. Alanda bulunan stantları gezen Cevdet Yılmaz, ürünleri inceleyip bilgi aldı. Ziyareti sırasında Yılmaz’a kadayıf tatlısı ve Siirt fıstığı ikram edildi.

Programda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Gayet güzel, ilgi de çok iyi hakikaten. Daha önce de gelmiştik. Diyarbakır bir medeniyetler şehri. Birçok medeniyet gelmiş geçmiş. Büyük bir mirasa sahip, bu miras sadece Diyarbakır’ın değil tüm ülkemizin mirası. Bu güzellikleri Diyarbakır’ın dışına da taşıyan bir etkinlik. Tabi ki Diyarbakır’a gitmenin yerini tutmuyor. Ülkemiz çok büyük bir ülke. Çok zengin, çok derin tarihi olan bir ülke. Birlik, beraberlik, kardeşlik içinde bu zenginliği hem milletimiz için hem tüm insanlık için değerlendirmek durumundayız. Özellikle içinden geçtiğimiz bu dönemde terörsüz Türkiye kavramı da bütün bu çalışmaları çok daha anlamlı kılıyor. Huzur içinde, birlik beraberlik içinde bu farklılıklarımızı, bu zenginliklerimizi çatışma konusu değil, tam aksine bir araya gelme paylaşma konusu olarak görmemiz gerekiyor. Diyarbakır bu kültüre zaten sahip. Bundan sonra inşallah Türkiye Yüzyılı’nda 86 milyon olarak doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle birlik beraberlik huzur içinde ama aynı zamanda bütün kimliklere, bütün farklılıklara saygı duyulan demokratik bir ortamda ülkemizi daha güzel günlere taşımaya devam edeceğiz. Bir takım algı ve çarpıtmalar değil hakikatler üzerinden insanımızı buluşturmamız çok çok kıymetli. Önyargıları bir tarafa bırakarak birbirimizi daha yakından tanımamız, kucaklaşmamız, kardeşliğimizin idrakine varmamız çok çok önemli diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
"Tüm İstanbullulara etkinlik alanına çıkın gelin diyoruz"

Diyarbakır Tanıtım Günleri’nde konuşan AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Aydoğan Ahıakın ise, "Diyarbakır Tanıtım Günleri’ni Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi etkinlik alanında pazar akşamına kadar gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da teşrif etti. Kendilerinin Diyarbakır’a yıllarca çok büyük emekleri oldu. Pazar akşamına kadar Diyarbakır’ı tüm değerleriyle tanıtmaya devam edeceğiz. Şairlerimizle, yazarlarımızla, gastronomimiz, kültürümüzle, yöresel ürünlerimizle tüm hemşerilerimize ve tüm İstanbullulara etkinlik alanına çıkın çıkın gelin diyoruz" dedi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren 9 milletvekili kim?

2025-11-25 15:22 - Siyaset

Muhittin Böcek kaldığı cezaevinde fenalaştı

2025-11-27 14:00 - Asayiş

Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

2025-11-29 14:24 - Siyaset

Öcalan istemiş, Özgür Özel reddetmiş! Gizli plan ortaya çıktı

2025-11-28 14:43 - Siyaset

TBMM'de sandalye dağılımı değişti: CHP'nin milletvekili sayısı arttı

2025-11-25 15:27 - Siyaset

2026 Hac Ek Kayıtları Başlıyor: Son Başvuru Tarihi 5 Aralık

2025-11-27 13:53 - Diyarbakır

Gülistan Koçyiğit İmralı ziyaretinde neler yaşandığını anlattı!

2025-11-28 15:18 - Siyaset

Erdoğan: Kılıçdaroğlu koyunlarında besledikleri yılanlardan rahatsız olmuş ve isyan etmiş

2025-11-24 15:16 - Siyaset

Bu emeklilerin maaşı yarı yarıya düşecek

2025-11-24 15:21 - Ekonomi

Iraklı Hattat Muhammed Necat, İlk Türkiye Eserini Erciş’te Hayat Buldu

2025-11-27 15:01 - Bölge

İlgili Haberler

MSB'den balistik füze açıklması

14:46 - Siyaset

Başkan Kurnaz: Nüfusu 23 ilden büyük İlkadım’ı daha iyi noktalara taşıyacağız

10:48 - Siyaset

Erdoğan’dan TBMM’de Kritik Mesaj

00:03 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ABD ve İsrail’e Kınama, İran’a Uyarı

21:13 - Siyaset

Bakan Kurum: Türkiye zorluklar karşısında dimdik ayakta

23:03 - Siyaset

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Akaryakıt Fiyatları 66 TL’yi Geçti

22:51 - Diyarbakır

Dicle Kaymakamı Mustafa Atış’tan Polislerle İftar Buluşması

22:36 - Diyarbakır

Çüngüş’te Otomobil Bariyerlere Çarptı

20:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yardıma Giderken Kaza

20:50 - Diyarbakır

Bağlar’da İşçileri Taşıyan Minibüs Duvara Çarptı: 12 Kişi Yaralandı

20:35 - Diyarbakır