?>

Daha güçlü ve yeni okullarda eğitime devam

Eğitim - 2 yıl önce

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, depreme karşı alınan önlemler kapsamında okul binalarının dayanıklılığını artırmaya yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Okul ve kurumların fiziki yeterlilikleri ve ihtiyaçlarının karşılanması, binaların deprem riskine karşı güçlendirilerek öğrencilerin ve çalışanların eğitim öğretime daha güvenli bir şekilde devam edilebilmesi adına okul binalarında dayanıklılık testleri yapıldı. Gerçekleştirilen fiziki incelemeler ve dayanıklılık testleri sonucunda 7 okul binasının yenilenmesine ve güçlendirilmesine karar verildi.
Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, "Türkiye, deprem kuşağı üzerinde yer alıyor. Eğitim binalarında çocuklarımızı en güvenli ortamlarda yetiştirmek bizim öncelikli görevimizdir. Bu nedenle, 7 okul binamızın depreme karşı önlem amacıyla yenilenmesine karar verdik" dedi.
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, sürecin eğitim öğretimi aksatmaması için gerekli planlamaları yaparak, öğrencilerin eğitimlerine kesintisiz devam edebilmesi için önlemler alındığını duyurdu. Bu kapsamda öğrenciler, daha önce güçlendirilmiş ve yeni yapılmış depreme dayanıklı okullara geçici olarak yerleştirilecek.
Yenileme çerçevesindeki okullardaki öğrencilerin geçici olarak eğitim görecekleri okulların listesi açıklandı;
"Atatürk Anadolu Lisesi - Merinos İlkokuluna, Farabi İlkokulu - Akpınar Selahaddin Eyyubi Ortaokuluna, Hamitler AdnanTürkay Ortaokulu - Şehit Göksu Şafak Şahin İlkokuluna, Hanife Murat Ortaokulu - Şeyh Edebali Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine, İbni Sina İlkokulu - Cem Sultan Anadolu İmam Hatip Lisesine, Mustafa Necati İlkokulu - 75. Yıl Hasan Öztimur İlkokuluna, Yıldırım Beyazıt Anadolu Lisesi - Anadolu İmam Hatip Ortaokuluna, Çelebi Mehmet Anadolu Lisesi - Setbaşı Ortaokuluna taşınacaktır."
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2024 yılı içinde eğitim yatırımları kapsamında 26 okulun inşaatını tamamlayarak öğrenci ve velilerin hizmetine sundu. Güçlendirilerek yenilenen ve yeni yapılan okullar sayesinde öğrenciler, daha güvenli ve modern eğitim ortamlarında öğrenimlerine devam edecek.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Yeşilay’da Mehmet Suat Arvas güven tazeledi

2025-01-27 11:42 - Güncel

Diyarbakır'da Şehir Hastanesi’nin Kaba İnşaatı Tamamlanmak Üzere

2025-01-29 11:15 - Diyarbakır

Büyükçekmece’de sis içinde gün batımı kartpostallık manzara oluşturdu

2025-02-02 10:13 - Güncel

Hobi olarak başladı geçim kaynağı oldu

2025-02-01 10:42 - Ekonomi

Arapkent Köyü Muhtarı Mehmet Emin Kutluay Hayatını Kaybetti

2025-01-30 12:03 - Diyarbakır

İtfaiye erleri yangın anında izlenecek adımları tek tek anlattı

2025-01-27 18:02 - Eğitim

Diyarbakır’da Hasta ziyaret Saatleri değişti

2025-01-28 13:28 - Diyarbakır

Silvan’da Feci Kaza: Otomobil Takla Attı, 2 Kişi Yaralandı

2025-02-02 12:56 - Diyarbakır

4 PKK/YPG'li etkisiz hale getirdi

2025-01-27 12:33 - Asayiş

Sarıgöl’de tütün alımlarına başlandı

2025-01-26 18:28 - Ekonomi

İlgili Haberler

Prof. Dr. Faruk Kaya, Terörsüz Türkiye’nin ekonomik etkilerine dikkat çekti

16:24 - Eğitim

İlk ve ortaokul öğrencilerine 8 bin TL

10:34 - Eğitim

Şiirle Avrupa’nın zirvesine çıktı

10:38 - Eğitim

Anaokulunun duvarları öğretmen ve öğrencilerin resimleriyle renklendi

10:39 - Eğitim

Turgutlu’daki saldırı sonrası Bakan Tekin’den silah uyarısı

12:15 - Eğitim

Günün Manşetleri

Lice Fis ovasında feci kaza: 6 kişi yaralandı

20:18 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da trafik çıkmazı

17:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Anzele’de sessiz günler

17:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da durak çilesi: Güneş altında bekliyorlar

17:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’da trafikte tehlikeli yolculuk

16:50 - Diyarbakır