?>

Deprem sonrası hasar tespit çalışması: 56 bin 80 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "577 bin 689 bina incelendi. 2 milyon 665 bin bağımsız bölüme tekabül ediyor. 56 bin 80 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespitini yaptık." açıklamasını yaptı.

Güncel - 3 yıl önce

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, depremin vurduğu 11 ildeki hasar tespit çalışmaları hakkında açıklama yaptı. Bakan Kurum, şu ana kadar 577 bin 689 binanın incelendiğini belirterek, "56 bin 80 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespitini yaptık." ifadelerine yer verdi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem faciasının yaşandığı illerdeki hasar tespit çalışmaları hakkında açıklama yaptı.
Bakan Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu 11 ilde 577 bin 689 binanın incelendiğini, bunların 2 milyon 665 bininin bağımsız bölüme karşılık geldiğini belirterek, 56 bin 80 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespitini yaptıklarının ifade etti.
Bakan Kurum, depremden etkilenen illerde kat yüksekliklerini de kısıtlayacak, yerleşim alanlarına kısıtlılık getirecek yeni imar planı çalışmalarını yürüttüklerini kaydetti.
Bakan Kurum'un açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"7 gün 24 saat çalışarak söz verdiğimiz konutları inşa edeceğiz" diye konuşan Bakan Kurum, "10 ilimizde eş zamanlı cumhuriyet tarihimizin en büyük afet konut seferberliğini yürütüyoruz. İlgili tüm bakanlıklarımızla birlikte yürütüyoruz. Şehri en doğru en sağlam yere nasıl kurabiliriz istişare etmek, gerekli zemin etüdlerini yapmak suretiyle yeni yerleşim alanlarının kararlarını veriyoruz. 11 ilimizde eş zamanlı sürecimizi yürütüyoruz.
Devletimiz tüm imkânlarıyla birlikte Malatya, Gaziantep'te, Adıyaman'da, Hatay'da, depremin hissedildiği 11 ilimizdedir. Konutlarımızı en kısa zamanda yapmak suretiyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini altına almış olacağız. Her enkazdan sonra enkazdan kurtardığımız kardeşlerimiz vatandaşlarımız bir ekip oluyor. Aynı motivasyonla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 258. saatteki Aleyna kızımıza ulaşılması hepimizi sevince bozdu. Geçici konteynır ve barınma alanlarının kurulum sürecini yürütüyoruz. Sahada bulunan 7 bin 328 uzmanımızla 10 şehirde binalar incelendi.
Malatya'mızda 48 bin 622 bağımsız bölüm acil yıkılacak, ağır, hasarlı ve yıkık olarak tespit edildi. 10 bin 233 bina bu kapsamda Malatya'da. 194 bin 885 bağımsız bölüm incelemesinden sonra yapıldı.
TOKİ konutlarımızın hepsi hamdolsun sapasağlam ayaktadır. 1 milyon 180 bin konutumuz dimdik ayaktadır. 20 yılda 3.3 milyonun konutu s ayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ile yapılmıştır.

10 ilimizde eş zamanlı cumhuriyet tarihimizin en büyük afet konut seferberliğini yürütüyoruz. İlgili tüm bakanlıklarımızla birlikte yürütüyoruz. Şehri en doğru en sağlam yere nasıl kurabiliriz istişare etmek, gerekli zemin etüdlerini yapmak suretiyle yeni yerleşim alanlarının kararlarını veriyoruz. 11 ilimizde eş zamanlı sürecimizi yürütüyoruz.
Bir alanın depremsellik açısından uygun olup olmadığına mikro bölgeleme etüd raporuyla çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu felaketle birlikte hem mevcut mikro bölgeleme çalışmaları, yeni zemin etüdleri ile birlikte jeofizik uzmanlarımızla birlikte oluşan kırıkları da hesap ederek bu seçtiğimiz alanlarda ayrıntılı jeolojik etüd yaparak bütün alanlarda bu çalışmalar yürütülmektedir.
Depremin ağır hasar gördüğü il, ilçe merkezlerinde ayrıntılı etüdler yapmak suretiyle gerekli kısıtlamaları, kat yüksekliklerini içerecek çalışmaları da yürütüyoruz." (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Malatya Umut Kervanı'ndan depremzedeler için kurban bağışı

2023-02-16 01:21 - Güncel

Mardin Umut Kervanı, depremzede ailelere yardım etmeye devam ediyor

2023-02-16 10:17 - Güncel

Depremzedelere bir yardım eli de miniklerden

2023-02-15 20:45 - Güncel

Bakan Akar TCG Sancaktar gemisinde incelemelerde bulundu

2023-02-12 12:49 - Güncel

Bakan Kirişci: Baraj güvenliğini tehdit eden bir durum yok

2023-02-12 15:08 - Güncel

Irak Kürdistanından Türkiye ve Suriye’ye 32 tırlık yardım daha

2023-02-16 08:48 - Güncel

Deprem sonrası hasar tespit çalışması: 56 bin 80 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı

2023-02-16 18:35 - Güncel

Depremin vurduğu Nurdağı tamamen yıkılıp inşa edilecek

2023-02-13 20:57 - Güncel

Suriye'ye deprem yardımlarının ulaştırılması için iki sınır kapısı daha açılacak

2023-02-14 09:17 - Güncel

Depremzede 282 çocuğun kimliği henüz bilinmiyor

2023-02-14 23:50 - Güncel

İlgili Haberler

Sakarya’da Yaylada Kaybolan Yaşlı Çift, Ekiplerin Yoğun Çabasıyla Bulundu

12:47 - Güncel

Bolu'da Emekli Öğretmen Yılmaz Özarslan’ın Antika Koleksiyonu: II. Mahmut'un Masasından Çanakkale Kılıçlarına

12:35 - Güncel

Eyüp Sultan Camii Avlusunda Ağaç Devrildi, Olası Facia Önlenmiş Oldu

12:21 - Güncel

Artvin’de Kış Uykusuna Yatması Beklenen Kafkas Engereği Yılanı, Çay Bahçesinde Görüntülendi

12:05 - Güncel

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’dan Çiftçilere 1 Milyar 46 Milyon TL Destek Ödemesi

11:28 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır Çermik'te Sinek Çayı Çevresindeki Kirlilik, Halkı Zor Durumda Bırakıyor

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Şehit Aileleri ve Gazilerle Birlik Buluşması Yapıldı

15:05 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Öğrencileri "Eski Diyarbakır’a Yolculuk" Etkinliğiyle Tarihi Keşfetti

14:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’dan Sinemalara Uzanan Azmin Hikâyesi

14:09 - Diyarbakır

Güneydoğu’da Kavurma Geleneği

13:42 - Diyarbakır