?>

Depremde eşini ve oğlunu kaybeden acılı baba maçta açtığı pankartla oğlunun hayalini gerçekleştirdi

Güncel - 1 yıl önce

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Kemal Uzgaş, maçta açtığı pankartla asrın felaketinde kaybettiği oğlu Eren’in hayalini gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen Hatay’da 25 bine yakın insan vefat ederken binlerce bina yerle bir oldu. Asrın felaketine İskenderun ilçesinde yakalanan Kemal Uzgaş, 46 yaşındaki eşi Kezban Bakır Uzgaş ve Trabzon’da okuduğu üniversiteden 5 ay önce memleketine kaydını aldıran 21 yaşındaki oğlu Eren Uzgaş’ı birlikte yaşadıkları evin enkazında kaybetti. Deprem gecesi annesinin evinde kalan ve yarım saat sonra İskenderun’daki evine ulaşan baba Kemal Uzgaş, yıkılan binanın enkazından eşinin ve oğlunun cenazelerini çıkarttı. Acılı baba İskenderunspor aşığı oğlunun anısını yaşatmak ve hayalini gerçekleştirmek için İskenderunspor-Trabzonspor karşılaşması için oğlunun fotoğrafının yer aldığı pankart hazırladı.
"3 gün boyunca oğlumla birlikte yaşıyor gibi hissettim"
Hazırladığı pankartla duygulu anlar yaşayan 58 yaşındaki Kemal Uzgaş, "Depremde sanki kıyamet kopuyor gibiydi. Ben depremde annemin evinde bulunuyordum ve İskenderun’daki evimize gitmem 30 dakikamı aldı. Yıkılan evimizin enkazının üstünde büyük oğlum yukarıda bağırıyordu, eşim ve diğer oğlum ise enkaz altındaydı. İki gün sonra kendimiz çıkardık cenazeleri. Depremde eşim ve oğlumu kaybettim. Oğlum üniversite öğrencisiydi önce Karadeniz Teknik Üniversitesinde okuyordu ’baba ben buradan Hatay’a gelmek istiyorum’ dedi 1 yıl orada okudu. İkinci yılında Hatay’a geldi üniversite okumak için, depremden 5 ay önce gelmişti. İskenderun’suz yapamam derdi sürekli. Bu maç benim için çok önemliydi. Çünkü stadımız yıkılmıştı 3 yıldan beri mahrumduk seyircinin çok ilgi göstereceğini de biliyordum. Bir de 6 Şubat’ın yıl dönümü arifesinde olduğu için duygu yoğunluğundan böyle bir şey yaptım. 3-4 gün önceden bu pankartı hazırladım. 3 gün boyunca oğlumla birlikte yaşıyor gibi hissettim. Oğlumla beraber orada maçı izliyor gibiydik. Onun bu maçta olmasını istedim ama cennetten bizi izlemiştir inşallah" dedi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Basketbol ING Erkekler Türkiye Kupası’nda olaylı yarı final

2025-02-15 00:07 - Spor

Aydın’da kaçak sigara operasyonu

2025-02-13 20:28 - Asayiş

Diyarbakır’ın 1960’taki Hali Ortaya Çıktı!

2025-02-11 10:36 - Diyarbakır

Niğde’nin nüfusu azaldı

2025-02-13 12:58 - Güncel

DEM Parti yönetimi döneminde Batman Belediyesine alınan 192 kişinin iş akdi feshedildi

2025-02-15 00:17 - Asayiş

O ilimizde toplu taşımaya dev zam

2025-02-10 15:51 - Bölge

Siverekli çocuklar karacadağ’da unutulmaz bir gün geçirdi

2025-02-16 10:57 - Güncel

Kapan ailesinin mutlu günü

2025-02-11 11:23 - Diyarbakır

Sosyal medya fenomeni Merve Taşkın’a ’ev hapsi’ kararı

2025-02-15 17:32 - Asayiş

Hüseyin Okandan’ın acı günü

2025-02-15 17:08 - Güncel

İlgili Haberler

Et ve Süt Kurumu'nun Besilik Hayvan Fiyatları Tepki Çekti

13:03 - Güncel

A Takımı gece boyunca çalıştı, sürücüler güne konforla başladı

09:40 - Güncel

Orhaneli’de yarı olimpik yüzme havuzu temeli atıldı

09:41 - Güncel

Şahinbey Millet Camii’nde çocuklar hem eğleniyor hem de Kur’an-ı Kerim öğreniyor

09:45 - Güncel

Yıllar önce ellerine doğdu, şimdi yan yana ameliyatlara giriyorlar

09:42 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da yaz okuluna görkemli kapanış

16:33 - Diyarbakır

Diyarbakır'da canlı müzik yapan işletmeler mercek altında

16:06 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Boş Arazide 22 Yaşındaki Gencin Cansız Bedeni Bulundu

16:01 - Diyarbakır

Bağlar'da silahlar konuşuyor

15:53 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Zamana Direnen Eğitim Yuvası

13:26 - Diyarbakır