?>

Depremzede çocuklar yaz Kur'an kurslarına akın etti

Okulların tatil olmasıyla birlikte deprem bölgesindeki çocuklar az hasarlı ve hasarsız camilerde dini eğitimlerini almak için yaz Kur'an kurslarına başladılar.

Eğitim - 3 yıl önce

Adıyaman il genelinde on binlerce çocuk Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmek, kendilerine lazım olacak dini bilgileri alarak daha iyi bir insan olmak için çaba sarf edecek.
"Haftanın 5 günü devam edecek kurslarımız"
Mevlüt Haliloğlu
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Adıyaman İl Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu, "Yaz kurslarımızın esas amacı bir Müslüman olarak hepimizin temel dini bilgileri öğrenmektir. İyi bir Müslüman, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olarak bize lüzumlu olan dini, kültürel, ahlaki bilgileri öğrenmek şeklinde özetleyebiliriz. Yaz Kur'an kurslarımız 3 Temmuz itibariyle başladı, 11 Ağustos itibariyle sona erecektir. 6 hafta sürecek olan kurslarımız geçtiğimiz yıllarda biraz daha uzundu. Günlük 3 saat ders bir saat etkinlik olacaktır. Haftanın 5 günü devam edecek kurslarımız. İnşallah bu süre içerisinde çocuklarımızın temel dini bilgileri öğrenmeleri esas olacak. Bir Müslümanın namazda bilmesi gereken kısa sureler ve dualar öğretilecek çocuklarımıza. Çocuklarımız Kur'an okumasını öğrenecekler. Daha önce öğrenmiş olan çocuklarımız tekrar etmiş olacaktır." dedi.
"Çocuklarımızın bu felaketi hissetmemesi adına elimizden geleni yapıyoruz"
Rabia Torun
Öğrenci velilerinden Rabia Torun, "6 Şubat'ta yaşadığımız depremin ardından çocuklarımızın yaz Kur'an kurslarına gelebilmesi bizler ve çocuklarımız için sevindirici oldu. Çocuklarımızın bu felaketi hissetmemesi adına elimizden geleni yapıyoruz. Çocuklarımızın camiye gelip dinimizi daha iyi öğrenmeleri, Peygamber Efendimizin hayatını, iman esaslarını öğrenmelerini sağlayacağız. Burada farklı etkinliklerle çocukların daha ahlaklı olmasını sağlayacak hocalarımız var. Bizim için çocukların gelecekleri ahiretlerini en güzel şekilde kurtarmalarıdır. Çocukların psikolojileri çok etkilendi bu depremde o yüzden toparlanmaları için çaba harcayacağız." ifadelerini kulandı.
"Çocuklar olarak buraya geldiğimizde depremin etkisini unutabiliyoruz"
Emin Efe Karakoç
Yaz tatilinde camiye koşan çocuklardan Emin Efe Karakoç, "Yaz Kur'an kursu başladı ben de camiye geliyorum. Bir deprem oldu ama Kur'an kurslarının açılması bizler için çok güzel oldu. Çocuklar olarak buraya geldiğimizde depremin etkisini unutabiliyoruz. Gelip Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz bundan dolayı çok mutluyum." şeklinde konuştu.
"Arkadaşlarımızla beraber etkinlikler yapıyoruz"
Abuzer Devran
Kursun açılmasına çok sevindiğini belirten Abuzer Devran, "Kursların açılması bizler için çok iyi oldu. Burada arkadaşlarımızla beraber etkinlikler yapıyoruz. Hocalarımız da iyi. Kur'an okuyoruz. Çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Dinimizi öğreniyoruz, kötü söz kullanmıyoruz. Futbol turnuvaları yapıyoruz, havuza gidiyoruz." dedi.
"Kur'an kursunu çok seviyorum"
Aysima Orakcı
Kur'an kursuna gelmeyi çok sevdiğini belirten Aysima Orakcı, "Burada çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz. Sürekli bir şeyler dağıtılıyor. Arkadaşlarımız oyun oynuyoruz. Dinimizi, imanın esaslarını öğreniyoruz. Depremde kaybettiğimiz arkadaşlarımız için üzülüyoruz. Allah rahmete eylesin onlara. ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye, KEİ Dönem Başkanlığı'nı devraldı

2023-07-01 12:54 - Siyaset

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Reuters'a tepki

2023-06-27 11:39 - Siyaset

Türkiye, Hükümetlerarası Oşinografi Komisyonu üyeliğine seçildi

2023-06-29 00:10 - Siyaset

Deprem oluyor sandı, berberi birbirine kattı

2023-06-30 14:16 - Güncel

Bakan Göktaş, 4 milyar TL’yi geçen yardımların yapıldığını açıkladı

2023-07-01 15:34 - Siyaset

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Mardin'de temaslarda bulundu

2023-06-27 14:19 - Siyaset

Erdoğan: Müslümanların kutsallarına hakaret etmenin düşünce hürriyeti olmadığını Batı'ya öğreteceğiz

2023-06-29 17:57 - Siyaset

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sınırın sıfır noktasında

2023-06-29 00:27 - Siyaset

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: “85 milyona terörün bitirilmesi noktasında verilmiş sözümüz var”

2023-06-27 18:13 - Siyaset

Çocuk Sanat Merkezi’ndeki yaz kurslarına yoğun ilgi

2023-07-03 10:52 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Öğrenciler sırada, veliler ise okulun bahçesinde ter döktü

09:48 - Eğitim

Trabzon’da LGS heyecanı

09:52 - Eğitim

Başkan Vekili Biba öğrencilerle bir araya geldi

09:32 - Eğitim

Sınav öncesi LGS adaylarına öneriler

13:13 - Eğitim

2 bin 451 öğrenci LGS’de ter dökecek

13:17 - Eğitim

Günün Manşetleri

Ağır Yaralanan Yaya Hayatını Kaybetti

15:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kültür ve Sanat Gecesi

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Oğlaklar İçin Seferberlik

14:46 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Karateciler Adana’da Fırtına Gibi Esti

14:25 - Diyarbakır

Feci Kaza: Yolun Karşısına Geçmek İsteyen Yaya Ağır Yaralandı

14:07 - Diyarbakır