?>

Devlet korumasındaki 1017 gencin ataması yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın katılımıyla devlet korumasındaki 1017 gencin kamu kurum ve kuruluşlarına ataması yapıldı.

Güncel - 2 yıl önce

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlıkta gerçekleştirilen "Devlet Korumasından Yararlanmış Gençlerin Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Kura Töreni"nde yaptığı konuşmada, "Bugün 1017 arkadaşımız, bu ülkenin pırıl pırıl 1017 evladı, kamudaki görevine başlıyor. Yolunuz açık, bahtınız açık olsun" dedi.
Bakanlık olarak sundukları her hizmetin, yaptıkları her işin doğrudan aileye temas ettiğini belirten Bakan Göktaş, "İnsanı merkeze alan politikalarla, sosyal devlet anlayışını daha da güçlendirerek, vatandaşlara her alanda fırsat eşitliği sunduklarını dile getirerek "her şeyden önce aile" demeye devam edeceklerini söyledi.
Vatandaşların önündeki, hukuki, sosyal ve fiziki engelleri birer birer kaldırdıklarına işaret eden Göktaş, şöyle devam etti:
"Sosyal korumaya dair her alanda sadece niceliği değil, niteliği de arttırıyoruz. Her geçen gün çok daha bütüncül, çok daha sistematik bir yaklaşımla hizmet veriyoruz. Bugün birlikte yaşadığımız, kamu kurumlarına atama töreni de bunun en güzel örneklerinden biri. 81 ilde, 22 milyon 600 bin çocuğumuza, devletimizin sevgisini ve şefkatini ulaştırıyoruz. Devletimizin koruması altında çocuklarımız bu ülkenin evlatları, bizim evlatlarımız. Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Biz Peygamberi yetim ve öksüz olan bir dinin, bir ümmetin mensuplarıyız' hatırlatması bizim için yol göstericidir. Çünkü bu inanç, bu anlayış, medeniyet, kodlarımızda çok önemli bir yer tutuyor. Bizler, hiç kimseyi geride bırakmamaya söz veren bir neslin temsilcileriyiz."
"20 milli, 1557 lisanslı ve 3 bin 960 lisanssız sporcu çocuğumuz var"
Göktaş, tüm çocuklara sevgiyle ve adaletle ulaştıklarını, kimseyi geride bırakmadıklarını dile getirdi.
Bu bakış açısıyla, 2002'den bugüne aile odaklı hizmetlerden yararlanan çocuk oranının yüzde 39'dan yüzde 92'ye yükseldiğini aktaran Göktaş, "Bakım kuruluşlarımızı, çocuklarımızın ihtiyaçları doğrultusunda güncelledik. Koğuş tipi kuruluşlardan ev tipi yaşam modeline geçtik. Çocuk evleri ve çocuk sitelerinde, 14 bin 321 çocuğumuza bakım hizmeti sunuyoruz" diye konuştu.
Çocukları devlet korumasına almanın çok önemli olduğunu fakat onları risk içeren durumlardan korumak için de mobil ekiplerle çalıştıklarını belirten Göktaş, bugüne kadar farklı risk gruplarından 288 bin çocuğa ulaştıklarını, 17 bini aşkın okul ziyareti yaptıklarını ve 65 bin aileyle görüştüklerini söyledi.
Doğumlarından iş gücüne katılımlarına kadar, bütün süreçlerde çocukların ve gençlerin yanında olduklarının altını çizen Göktaş, şöyle konuştu:
"2023 yılında korumamız altındaki çocuklarımızdan 319'u üniversiteye yerleşti. Çocuklarımızın okul başarısıyla birlikte sanat ve spor alanındaki ilgilerini de teşvik ediyoruz. Bugün itibarıyla 20 milli, 1557 lisanslı ve 3 bin 960 lisanssız sporcu çocuğumuz var. 2 bin 670 çocuğumuz, çeşitli kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunuyor. Meslek sahibi olduklarında da çocuklarımızın yanında olmaya özen gösteriyoruz. Gençlerimizi iş ve meslek danışmanlarımızla çalışma hayatına hazırlıyoruz. Bugün 1017 arkadaşımız, bu ülkenin pırıl pırıl 1017 evladı, kamudaki görevine başlıyor. Yolunuz açık, bahtınız açık olsun. Ayağınıza taş değmesin." (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Çöken binadan oluşan toz bulutu araç trafiği oluşturdu - VİDEOLU

2023-09-22 16:23 - Güncel

Antalya'da uyuşturucu operasyonu: 5 kilo 300 gram skunk ele geçirildi

2023-09-24 00:19 - Güncel

Devlet korumasındaki 1017 gencin ataması yapıldı

2023-09-28 08:16 - Güncel

19 ilde uyuşturucu operasyonu: 45 gözaltı

2023-09-25 12:35 - Güncel

Adıyaman'da 3,7 büyüklüğünde deprem

2023-09-25 16:22 - Güncel

Antalya'da 50 kilo eroin ele geçirildi: 2 gözaltı

2023-09-23 10:36 - Güncel

Kızıltepe'de pedallar "Avrupa Hareketlilik Haftası" için çevrildi

2023-09-21 18:10 - Güncel

Güven endeksleri açıklandı

2023-09-25 10:17 - Ekonomi

Bombalı saldırı hazırlığındaki DAİŞ üyeleri yakalandı

2023-09-22 16:56 - Güncel

AB'den Türkiye ile göç mutabakatı mesajı

2023-09-27 23:50 - Dünya

İlgili Haberler

Hatay'da deprem oldu! Çevre illerde de hissedildi

14:45 - Güncel

Dürüstlük iş hayatının altın anahtarıdır

13:26 - Güncel

İstanbul’da Su Alarmı

12:20 - Güncel

O ilimizin yaylalarından kar manzaraları

11:04 - Güncel

ÇEM öğrencilerinden eğlenceli Yerli Malı Haftası kutlaması

10:41 - Güncel

Günün Manşetleri

3.Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet töreni yapıldı

17:39 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Soğuk Havalara Dikkat

16:32 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Çevresi Beyaza Büründü

16:29 - Diyarbakır

D.Ü'de TradeMaster Finans Laboratuvarı Açıldı

15:14 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kaçak Cep Telefonlarına İlgi Artıyor

15:06 - Diyarbakır