?>

Dicle Üniversitesi’nden Artrit Günü’nde Farkındalık Standı

Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde Dünya Artrit Günü'nde, artrit ve romatizmal hastalıklar hakkında bilgilendirme standı kurularak farkındalık ve egzersiz önerileri sunuldu.

Diyarbakır - 2 yıl önce

Dicle Üniversitesi Hastanesi, 12 Ekim Dünya Artrit Günü’nde artrit ve romatizmal hastalıklara yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla hastane içinde bilgilendirme standı açtı.
Standta görev yapan doktorlar ve fizyoterapistler, ziyaretçilere artrit ve romatizmal hastalıkların belirtileri, tedavi süreçleri ve korunma yöntemleri hakkında detaylı bilgi verirken, günlük yaşamda yapılabilecek basit egzersizleri de uygulamalı olarak gösterdi.

Artrit, eklemlerde kızarıklık, şişlik ve iltihaplanma ile kendini gösteren yaygın bir hastalık olarak biliniyor. Romatizmal hastalıklar ise ağrı, şişlik ve hareket kısıtlılığına neden olarak bireylerin yaşam kalitesini düşürebiliyor. Eklemler, kaslar, tendonlar ve bağ dokularını etkileyebilen bu hastalıklar genellikle kronik olup, uzun süreli tedavi gerektirebiliyor.

Kadınlarda erkeklere kıyasla daha yaygın!

Kadınlarda erkeklere kıyasla daha yaygın görülen bu hastalıklar, genellikle yaşlılarda görülse de her yaş grubunu etkileyebiliyor. Artritin 100’den fazla türü bulunduğu ve erken teşhis ile tedavinin yaşam kalitesini artırmada önemli olduğu vurgulandı.
Stand görevlileri, artrit hastalarının yaşam kalitelerini iyileştirmek için düzenli egzersizin önemine dikkat çekerek, vatandaşlara gösterilen basit egzersizlerle eklem sağlığının korunabileceğini ve semptomların hafifletilebileceğini belirtti. Egzersizlerin, kas ve eklem sağlığını koruma, ağrı ve sertliği azaltmada kritik bir rol oynadığı ifade edildi.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da en çok kullanılan kız isimleri!

2024-10-07 00:05 - Diyarbakır

Tarım arazilerine yapılan bağ evlerinin inşaatı mühürlendi

2024-10-08 17:21 - Bölge

Şanlıurfa'da 69 yeni kamu aracı teslim edildi

2024-10-11 21:54 - Güncel

Batman Üniversitesinin yapay zeka projesi örnek gösterilen proje listesinde yer aldı

2024-10-07 14:05 - Bilim ve Teknoloji

Siber vatan eğitim başlıyor

2024-10-11 13:30 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır'da Ciğer En Çok Hangi Saatlerde Tüketiliyor?

2024-10-09 14:33 - Diyarbakır

Narin cinayetine ilişkin flaş gelişme

2024-10-09 19:15 - Diyarbakır

Sur'da sağlık görevlilerini saldırı: 5 şehid

2024-10-10 10:57 - Dünya

Diyarbakır Düğünlerinde Takı Değişimi

2024-10-07 14:34 - Diyarbakır

Diyarbakır'da TÜBİTAK Rüzgarı

2024-10-09 17:25 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır’da barış sürecine vatandaş desteği: “Savaştan kimseye fayda gelmez”

14:52 - Diyarbakır

Kayapınar ve Bağlar’da 4 olaya karıştıkları belirlenen şüpheliler yakalandı

13:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Anzele hafta sonu çocuklarla doldu taştı

12:10 - Diyarbakır

Diyarbakır Surları’nda güvenlik önlemi

12:07 - Diyarbakır

Diyarbakır'da gece yarısı bir garip kavga

11:52 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da barış sürecine vatandaş desteği: “Savaştan kimseye fayda gelmez”

14:52 - Diyarbakır

Kayapınar ve Bağlar’da 4 olaya karıştıkları belirlenen şüpheliler yakalandı

13:26 - Diyarbakır

Meclis’te 18 saatlik maraton

12:21 - Siyaset

Diyarbakır’da Anzele hafta sonu çocuklarla doldu taştı

12:10 - Diyarbakır

Diyarbakır Surları’nda güvenlik önlemi

12:07 - Diyarbakır