?>

Dicle Üniversitesi’nden Artrit Günü’nde Farkındalık Standı

Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde Dünya Artrit Günü'nde, artrit ve romatizmal hastalıklar hakkında bilgilendirme standı kurularak farkındalık ve egzersiz önerileri sunuldu.

Diyarbakır - 2 yıl önce

Dicle Üniversitesi Hastanesi, 12 Ekim Dünya Artrit Günü’nde artrit ve romatizmal hastalıklara yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla hastane içinde bilgilendirme standı açtı.
Standta görev yapan doktorlar ve fizyoterapistler, ziyaretçilere artrit ve romatizmal hastalıkların belirtileri, tedavi süreçleri ve korunma yöntemleri hakkında detaylı bilgi verirken, günlük yaşamda yapılabilecek basit egzersizleri de uygulamalı olarak gösterdi.

Artrit, eklemlerde kızarıklık, şişlik ve iltihaplanma ile kendini gösteren yaygın bir hastalık olarak biliniyor. Romatizmal hastalıklar ise ağrı, şişlik ve hareket kısıtlılığına neden olarak bireylerin yaşam kalitesini düşürebiliyor. Eklemler, kaslar, tendonlar ve bağ dokularını etkileyebilen bu hastalıklar genellikle kronik olup, uzun süreli tedavi gerektirebiliyor.

Kadınlarda erkeklere kıyasla daha yaygın!

Kadınlarda erkeklere kıyasla daha yaygın görülen bu hastalıklar, genellikle yaşlılarda görülse de her yaş grubunu etkileyebiliyor. Artritin 100’den fazla türü bulunduğu ve erken teşhis ile tedavinin yaşam kalitesini artırmada önemli olduğu vurgulandı.
Stand görevlileri, artrit hastalarının yaşam kalitelerini iyileştirmek için düzenli egzersizin önemine dikkat çekerek, vatandaşlara gösterilen basit egzersizlerle eklem sağlığının korunabileceğini ve semptomların hafifletilebileceğini belirtti. Egzersizlerin, kas ve eklem sağlığını koruma, ağrı ve sertliği azaltmada kritik bir rol oynadığı ifade edildi.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da en çok kullanılan kız isimleri!

2024-10-07 00:05 - Diyarbakır

Batman Üniversitesinin yapay zeka projesi örnek gösterilen proje listesinde yer aldı

2024-10-07 14:05 - Bilim ve Teknoloji

Tarım arazilerine yapılan bağ evlerinin inşaatı mühürlendi

2024-10-08 17:21 - Bölge

Siber vatan eğitim başlıyor

2024-10-11 13:30 - Bilim ve Teknoloji

Şanlıurfa'da 69 yeni kamu aracı teslim edildi

2024-10-11 21:54 - Güncel

Diyarbakır'da Ciğer En Çok Hangi Saatlerde Tüketiliyor?

2024-10-09 14:33 - Diyarbakır

Diyarbakır'da çirkin görüntü!

2024-10-05 18:33 - Diyarbakır

Diyarbakır Düğünlerinde Takı Değişimi

2024-10-07 14:34 - Diyarbakır

Narin cinayetine ilişkin flaş gelişme

2024-10-09 19:15 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Kadınlardan Gazze için destek!

2024-10-07 21:04 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Lice Fis ovasında feci kaza: 6 kişi yaralandı

20:18 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da trafik çıkmazı

17:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Anzele’de sessiz günler

17:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da durak çilesi: Güneş altında bekliyorlar

17:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’da trafikte tehlikeli yolculuk

16:50 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Lice Fis ovasında feci kaza: 6 kişi yaralandı

20:18 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da trafik çıkmazı

17:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Anzele’de sessiz günler

17:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da durak çilesi: Güneş altında bekliyorlar

17:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’da trafikte tehlikeli yolculuk

16:50 - Diyarbakır