?>

DİSKİ kentin geleceğine yön verecek olan projede çalışmalarını sürdürüyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kentin en önemli içme ve kullanma suyu kaynaklarından olan ’Dicle Baraj Gölü Havzası Koruma’ planında çalışmalarını sürdürüyor..

Ekonomi - 4 yıl önce

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kentin en önemli içme ve kullanma suyu kaynaklarından olan ’Dicle Baraj Gölü Havzası Koruma’ planında çalışmalarını sürdürüyor. DİSKİ Genel Müdürlüğü, kentin göz bebeği olan ’Dicle Barajı Gölü Havzası Koruma’ planı çerçevesinde alanında uzman akademisyenleri görevlendirdiği projede çalışmalar devam ediyor. Proje kapsamında ilk etapta ilgili kurumların katılımıyla başlangıç toplantısını gerçekleştiren DİSKİ, işin ikinci ve üçüncü aşamaları olan havzanın genel özelliklerinin belirlenmesi, su kalitesini etkileyen kirletici faktörlerin belirlenmesi, izleme faaliyetlerinin yürütülmesi, su kalitesinin belirlenmesi ve model çalışmaları başlıklarında faaliyetlerine başladı. Mevcut durum tespit çalışmaları kapsamında genel özellikler kısmında havzanın konum ve sınırları, yerleşimler ve nüfus, kentsel altyapı, ulaşım altyapısı ve planlar, havzanın fiziksel özelliklerinde iklim, jeoloji, topografya, hidrojeoloji, hidroloji ve toprak özellikleri, havzanın ekolojik yapısı bölümünde havzada korunan alanlar, ekosistem ve habitat değerlendirilmesi, havzanın sosyo ekonomik yapısında ise yerleşim demografisi, sosyal yapı analizi ve ekonomik sektörler ayrıntılı şekilde belirlenecek. Kentin geleceği açısından oldukça önemli bir yere sahip olan ve Temmuz 2021’de başlayan proje çalışmaları 550 günde tamamlanacak. Proje çalışmalarıyla ilgili açıklamada bulunan DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, kentte su sağlayan Dicle Barajı Gölünün kent açısından oldukça önemli olduğunu ve bu sebeple korunması gerektiğini ifade etti. “Proje kentte büyük katkı sunacak” Dünyada özellikle küresel ısınmayla birlikte yaşanan su sıkıntısının son zamanlarda kendini iyice hissettirdiğine dikkat çeken Tutşi, projenin bu yönüyle kentte çok büyük katkı sunacağını vurguladı. Var olan su kaynaklarının gelecek açısından oldukça değerli olduğunu dile getiren Tutşi, kaynakların gelecek nesillere aktarılması için DİSKİ’nin sürekli bir çaba harcadığını belirtti. “Raporlarda akademisyenlerin görüşleri yer alacak” Tutşi, proje raporunda akademisyenlerin de görüşlerinin alınacağını belirterek açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “Proje başlangıcından itibaren 100 gün içinde başlangıç raporu hazırlandı. 240 gün sonunda gelişme raporu ortaya çıkacak. 400 gün sonunda nihai rapor taslağı tarafımıza sunulacak. Birçok değerli akademisyenin görüşleri ve saha raporlarının yer alacağı dosya tarafımızdan onaylanmasının ardından 450 gün içinde raporda son revizeler yapılacak. 550 günde kapanış toplantısı gerçekleştireceğiz”. “Proje DİSKİ’nin çalışmalarında yol haritası olacak” Dicle Baraj Gölü Havzası Koruma Planının DİSKİ’nin çalışmalarında yol haritası olacağını kaydeden Tutşi, bundan sonra atacakları adımları oluşturulacak dosyaya göre belirleyeceklerini aktardı. İçme suyu ile ilgili yapılan her bilimsel çalışmayı önemsediklerine değinen Tutşi, su kaynaklarımızı korumak için bundan sonrada bu tarz projeleri geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe, Göztepe maçı hazırlıklarını tamamladı

2021-11-28 00:00 - Spor

Elektrik enerjisi satın alınacaktır

2021-11-25 00:00 - -

Van’da 5. Urartu Göz Günleri semineri

2021-11-28 00:00 - Kültür Sanat

Şoförlere kış lastiği uyarısı

2021-11-29 00:00 - Ekonomi

Darende’ye mevsimin ilk kar yağışı sevindirdi

2021-12-01 00:00 - Güncel

Şoförlü araç kiralama hizmeti alınacaktır

2021-11-24 00:00 - -

DİSKİ kentin geleceğine yön verecek olan projede çalışmalarını sürdürüyor

2021-12-01 00:00 - Ekonomi

İlaç kullanırken tüketilen besinlere dikkat

2021-11-29 00:00 - Sağlık

Böbrek sağlığınız için bol su tüketin

2021-11-29 00:00 - Sağlık

Elazığ’da çalınan inşaat malzemeleri jandarma tarafından bulundu

2021-11-24 00:00 - Güncel

İlgili Haberler

Sarıgöl'den Yeni Yıl Sofralarına Lezzet: Yılbaşı Üzümleri Hasadı Başladı

15:29 - Ekonomi

İmalat Sektörüne 50 Milyar TL Destek! Sigortalı Sayısını Koruyan İşletmelere Kişi Başı 3.500 TL Hibe

13:30 - Ekonomi

Eskişehir, Salep Üretiminde Geleceğin Merkezi Olabilir

11:19 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığı, Perakende Sektöründe İdari Para Cezalarını Yükseltti

10:10 - Ekonomi

Havalar soğudu uzmanalar uyardı

10:42 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Sur’da Harabe Yapılar Gençleri Tehdit Ediyor

15:19 - Diyarbakır

Teknoloji Çocukları Uzaklaştırmak Değil, Bilinçli Kullanımı Öğretmek Gerekiyor

13:54 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın vazgeçilmezi: Kışlık kavurma  

13:24 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yetiştirilen Keçi Eti, Sağlık için İdeal

12:52 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kuruyemişler İçin Uyarı: "Nemli ve Sıcak Ortamlardan Kaçının"

12:46 - Diyarbakır