?>

Diyarbakır 8. Kitap Fuarı başladı

Diyarbakır 8. Kitap Fuarı, 216 yayınevi ve 400’den fazla yazarla kitapseverleri ağırlıyor. Etkinlikte 90 kültür programı ve imza günleri düzenleniyor.

Diyarbakır - 1 yıl önce

Diyarbakır, edebiyat ve yayıncılık dünyasını buluşturan 8. Kitap Fuarı ile kültür ve sanatın merkezlerinden biri haline geldi. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO) desteğiyle düzenlenen fuar, 216 yayınevi, marka ve sivil toplum kuruluşuna ev sahipliği yaparak kitapseverlerin büyük ilgisini çekti.

Mezopotamya’nın Kültür Buluşması

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, açılış konuşmasında kitap fuarının Mezopotamya’nın kültürel çeşitliliğini yansıttığını vurguladı. Kaya, “Fuarımız sadece Diyarbakır’ın değil, çevre illerden Van, Hakkari, Erzurum, Erzincan, Batman ve Mardin gibi şehirlerden gelen kitapseverlerin de uğrak noktası olacak. 216 yayınevi ve 400’den fazla yazarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

90 Kültür Etkinliği ve Yazarlardan İmza Günleri

9 gün sürecek olan Diyarbakır 8. Kitap Fuarı, panel, söyleşi, atölye çalışmaları ve çocuklara yönelik etkinliklerle zengin bir içerik sunuyor. Fuar boyunca 400’den fazla yazar, okurlarıyla buluşarak imza günleri ve sohbet etkinlikleri gerçekleştirecek.

Ziyaretçilerden Yoğun İlgi

Fuara çevre illerden ve uzak bölgelerden gelen ziyaretçiler de etkinliğe renk kattı. Mardin’in Mazıdağı ilçesinden gelen Hasan Hasten, “Kızımla hikaye kitapları bakıyoruz. Burada hoş bir vakit geçiriyoruz” dedi. Lise öğrencisi İlknur Aydın ise, “Kitaplara ulaşmak bazen zor olabiliyor, bu fuar sayesinde istediğimiz yazarlara ve eserlere erişim sağlıyoruz” yorumunu yaptı. Bingöl’den gelen Emine Kartal ise, “Ortamdaki çeşitlilik çok etkileyici, aradığımızdan fazlasını bulduk” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Edebiyatseverler İçin Unutulmaz Bir Etkinlik

Diyarbakır 8. Kitap Fuarı, kitapların büyülü dünyasında bir yolculuk sunarken, kültürel bir paylaşım platformu olmayı da sürdürüyor. Kitapseverler için eşsiz bir deneyim sunan fuar, Diyarbakır’ın kültürel ve sanatsal zenginliğini ortaya koyuyor. 3 Aralık 2024’e kadar devam edecek fuar, kitapseverleri ağırlamaya devam edecek.
Haftanın Öne Çıkanları

WhatsApp, 2024 Sonunda 45 Telefon Modeline Desteğini Çekecek

2024-11-26 14:28 - Bilim ve Teknoloji

Çermik'te otomobil takla attı

2024-11-25 13:18 - Diyarbakır

Lice’de Büyük Operasyon: İşte ayrıntılar

2024-11-28 16:50 - Diyarbakır

On Gözlü Köprü'de Sonbahar Güzelliği Büyülüyor

2024-11-25 15:14 - Diyarbakır

Döviz kurları haftaya nasıl başladı? İşte detaylar

2024-11-25 11:55 - Ekonomi

Diyarbakır'dan Icardi’ye şarkılı destek

2024-11-28 13:51 - Diyarbakır

Gaziantep'te hırsızlık yapan 3 kişi yakalandı

2024-11-29 12:18 - Asayiş

Silvan’da AK Parti Kongresi Coşkuyla Başladı

2024-11-24 14:30 - Diyarbakır

Sur'da Cuma namazında korkutan yangın

2024-11-29 16:21 - Diyarbakır

Altın fiyatları ne kadar?

2024-11-26 12:34 - Ekonomi

İlgili Haberler

Sur’da 20 Metrekarelik Dükkânda Bir Ömürlük Emek

11:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın 57 Yıllık Kuyumculuk Hafızası Öğretmenlerle Buluştu

11:41 - Diyarbakır

Çermik Sanayi Sitesi’nde 3. Etap Başlıyor

11:35 - Diyarbakır

TTGA Yönetim Kurulu’nda Güneydoğu Anadolu’yu Diyarbakır Temsil Edecek

11:33 - Diyarbakır

DİYŞAD 21. Gün Buluşmaları’nda Diyarbakır’ın Tarihi Konuşuldu

11:31 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Sur’da 20 Metrekarelik Dükkânda Bir Ömürlük Emek

11:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın 57 Yıllık Kuyumculuk Hafızası Öğretmenlerle Buluştu

11:41 - Diyarbakır

Çermik Sanayi Sitesi’nde 3. Etap Başlıyor

11:35 - Diyarbakır

TTGA Yönetim Kurulu’nda Güneydoğu Anadolu’yu Diyarbakır Temsil Edecek

11:33 - Diyarbakır

DİYŞAD 21. Gün Buluşmaları’nda Diyarbakır’ın Tarihi Konuşuldu

11:31 - Diyarbakır