?>

Diyarbakır Bağlar’da Metruk Bina Yıkımları Yeniden Başladı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde güvenlik riski oluşturan metruk binaların yıkımına, mahalle sakinlerinin ihbarları ve muhtarların girişimleri sonrası yeniden başlandı. En kapsamlı çalışma Muradiye Mahallesi’nde yürütülüyor.

Diyarbakır - 4 ay önce

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde uzun süredir mahalle sakinlerinin tepkisine neden olan metruk binaların yıkım çalışmaları yeniden hız kazandı. Geçtiğimiz yıl başlatılan ancak çeşitli nedenlerle ara verilen çalışmalar, vatandaşların artan şikayetleri ve mahalle muhtarlarının girişimleri sonucunda tekrar gündeme alındı.
Özellikle güvenlik açısından risk oluşturan ve asayiş olaylarına zemin hazırladığı belirtilen terk edilmiş yapılar, ekipler tarafından tek tek tespit edilerek yıkılıyor. İlçede yaşayan vatandaşlar, metruk binaların hem çocuklar için tehlike oluşturduğunu hem de mahallelerin sosyal dokusunu olumsuz etkilediğini dile getiriyordu.

Yetkililerden alınan bilgilere göre, yürütülen çalışmalar kapsamında yalnızca yıkım değil, aynı zamanda çevre düzenlemeleri ve yeni yaşam alanlarının oluşturulması da planlanıyor. Amaç, Bağlar’da daha güvenli ve estetik bir kent ortamı oluşturmak.
Yıkım çalışmalarının en yoğun şekilde sürdürüldüğü nokta ise Muradiye Mahallesi oldu. Mahallede yıllardır atıl durumda bulunan ve çeşitli şikayetlere konu olan yapılar, iş makineleri yardımıyla kontrollü şekilde ortadan kaldırılıyor.
Mahalle muhtarları ve bölge sakinleri, sürecin kararlılıkla devam etmesini isterken, yetkililer metruk yapıların tespiti için saha çalışmalarının sürdüğünü ve gelen ihbarların titizlikle değerlendirildiğini belirtti.
Bağlar’da başlatılan bu yeni yıkım sürecinin, ilçede güvenliğin artırılması ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi açısından önemli bir adım olduğu ifade ediliyor.

KAYNAK: İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da Ev Kadınlarının Gizli Ekonomisi

2026-03-03 12:27 - Diyarbakır

Vali Sözer, öğrencilerle bir araya gelerek hedeflerini dinledi

2026-03-04 10:44 - Güncel

Gece Yarısı Zammı: Motorine 12,45 TL, Benzine 3,68 TL Artış Bekleniyor

2026-03-04 13:39 - Ekonomi

Turkcell ile ULAK’tan 6G için ortak adım

2026-03-04 10:44 - Ekonomi

Erdoğan’dan TBMM’de Kritik Mesaj

2026-03-04 00:03 - Siyaset

Diyarbakır’da Galeria Sitesi Yeniden İnşa Ediliyor

2026-02-27 12:25 - Diyarbakır

Bakan Kurum: Türkiye zorluklar karşısında dimdik ayakta

2026-02-27 23:03 - Siyaset

Diyarbakır’da Deprem Haftası etkinliği

2026-03-04 13:28 - Diyarbakır

MSB'den balistik füze açıklması

2026-03-04 14:46 - Siyaset

Diyarbakır’da LÖSEV gönüllülerinden Dağkapı meydanı’nda

2026-02-28 14:15 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır'da parklarda güvenlik talebi

12:37 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 45 dereceyi bulan sıcaklıklarda araç sahiplerine kritik uyarı

12:35 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Sulama Çalışması Sırasında Kaza: 3 Yaralı

11:46 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Karanlık Odadan Dijital Dünyaya

10:17 - Diyarbakır

12 İlin Bayileri Diyarbakır'da Aynı Masada Buluştu

09:49 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da parklarda güvenlik talebi

12:37 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 45 dereceyi bulan sıcaklıklarda araç sahiplerine kritik uyarı

12:35 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Sulama Çalışması Sırasında Kaza: 3 Yaralı

11:46 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Karanlık Odadan Dijital Dünyaya

10:17 - Diyarbakır

12 İlin Bayileri Diyarbakır'da Aynı Masada Buluştu

09:49 - Diyarbakır