?>

Diyarbakır’da 1-7 mart Yeşilay Haftası’nda anlamlı sergi

1-7 Mart Yeşilay Haftası kapsamında Diyarbakır’da bağımlılıkla mücadele eden bireylerin hazırladığı resimler sanatseverlerle buluştu.

Diyarbakır - 4 ay önce

1-7 Mart Yeşilay Haftası kapsamında Diyarbakır’da bağımlılıkla mücadele eden bireylerin hazırladığı resimler sanatseverlerle buluştu. Diyarbakır Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi'nde destek alarak bağımlılıktan kurtulan bireyler ile tedavi süreci devam eden danışanların eserleri, Sur ilçesindeki tarihi mekânda sergilendi.
Hazırlanan çalışmalar, Saint George Kilisesi'nde düzenlenen “Bağımsızlığın Işığında Karma Sanat” sergisinde beğeniye sunuldu. Sergi, hem sanatın iyileştirici gücünü hem de bağımlılıkla mücadelede toplumsal farkındalığın önemini gözler önüne serdi.

Sanatın iyileştirici gücü vurgulandı

Sergide yer alan eserler, bağımlılıkla mücadele sürecindeki bireylerin yaşadıkları zorlukları, umutlarını ve yeniden hayata tutunma çabalarını yansıttı. Katılımcılar, sanatın rehabilitasyon sürecinde önemli bir rol oynadığını belirterek, bu tür etkinliklerin farkındalığı artırdığını ifade etti.
Programda, bağımlılıkla mücadelede yalnızca tıbbi tedavinin değil, psikososyal destek ve sanatsal faaliyetlerin de iyileşme sürecine katkı sunduğu vurgulandı.

Protokol üyeleri açılışa katıldı

Serginin açılış programına Vali Yardımcısı Muhammet Özyüksel, Sur Kaymakamı Hasan Akbulut, Bağlar Kaymakamı Necdet Özdemir, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emre Asiltürk, Diyarbakır Denetimli Serbestlik Müdürü Sinan Yaşar, kamu kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Emre Asiltürk, Yeşilay Diyarbakır Şubesi, Rehabilitasyon Merkezi ve YEDAM tarafından düzenlenen programda yer alarak sergiyi gezdi ve eserler hakkında bilgi aldı.

“Bağımsızlığın ışığında” farkındalık mesajı

İçkale’de gerçekleştirilen sergide, bağımlılıkla mücadelenin yalnızca bireysel değil, toplumsal bir sorumluluk olduğu mesajı verildi. Yetkililer, Yeşilay Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerin toplumda bilinç oluşturmayı hedeflediğini belirtti.
Bağımlılıktan kurtulan bireylerin umut dolu eserleri, ziyaretçiler tarafından ilgiyle incelenirken, sergi Diyarbakır’da sosyal sorumluluk ve sanatın buluştuğu anlamlı bir etkinlik olarak kayıtlara geçti. Sergi, Diyarbakır’da sanatseverler için 7 Mart'a kadar devam edecek.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da Ev Kadınlarının Gizli Ekonomisi

2026-03-03 12:27 - Diyarbakır

Cumhurbaşkanı Erdoğan da O ilahiye kayıtsız kalamadı

2026-02-25 13:39 - Siyaset

Vali Sözer, öğrencilerle bir araya gelerek hedeflerini dinledi

2026-03-04 10:44 - Güncel

Turkcell ile ULAK’tan 6G için ortak adım

2026-03-04 10:44 - Ekonomi

Erdoğan’dan TBMM’de Kritik Mesaj

2026-03-04 00:03 - Siyaset

Diyarbakır’da Galeria Sitesi Yeniden İnşa Ediliyor

2026-02-27 12:25 - Diyarbakır

Bakan Kurum: Türkiye zorluklar karşısında dimdik ayakta

2026-02-27 23:03 - Siyaset

Diyarbakır’da LÖSEV gönüllülerinden Dağkapı meydanı’nda

2026-02-28 14:15 - Diyarbakır

Emekli promosyonunda rekor! İşte en yüksek promosyon ödeyen bankalar

2026-02-28 16:52 - Ekonomi

Malatya Battalgazi’de 4,3 Büyüklüğünde Deprem

2026-03-02 19:38 - Bölge

İlgili Haberler

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Vatandaşlar Üst Geçit İçin Yetkililere Seslendi

12:51 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Trafik Işığındaki Anne Kuşun Yuva Mesaisi

12:44 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Vatandaşlar Üst Geçit İçin Yetkililere Seslendi

12:51 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Trafik Işığındaki Anne Kuşun Yuva Mesaisi

12:44 - Diyarbakır