15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10. yıl dönümü kapsamında Diyarbakır'da düzenlenen anma etkinliklerinin ilk adresi Hava Şehitliği oldu. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen programa Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Kuruçay, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük ile kamu kurumlarının temsilcileri, askeri yetkililer, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Katılımcılar, vatan uğruna hayatını kaybeden şehitleri rahmet ve minnet duygularıyla andı.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı
Hava Şehitliği'nde düzenlenen program, Din Hizmetleri Müdürü Ömer Yakut tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Tilavetin ardından İl Müftüsü Celal Büyük tarafından tüm şehitler için dua edildi.
Program boyunca duygu dolu anlar yaşanırken, şehit aileleri ve katılımcılar dualara hep birlikte eşlik etti.
Şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı
Dua programının ardından protokol üyeleri şehitliği gezerek kabirleri tek tek ziyaret etti. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ve beraberindeki heyet, şehit mezarlarına karanfil bırakarak dua etti.Şehit yakınları da kabir başlarında Kur'an-ı Kerim okuyup dua ederken, anma töreni boyunca duygusal görüntüler yaşandı.
15 Temmuz etkinlikleri gün boyu sürecek
Hava Şehitliği'ndeki programın ardından kent genelinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında planlanan çeşitli anma etkinliklerinin gün boyunca devam etmesi bekleniyor.
Resmî program kapsamında şehitlerin aziz hatırası yaşatılırken, vatandaşların da düzenlenecek etkinliklere yoğun katılım göstermesi öngörülüyor. Bu kapsamda gün içerisinde çeşitli ziyaretler, anma programları ve demokrasi nöbeti etkinliklerinin gerçekleştirilmesi planlanıyor.