?>

Diyarbakır’da 30 Yıldır Geri Dönüşümle Topluma Katkı Sağlayan Esnaf

Diyarbakır’da 30 yıldır ikinci el eşya tamiri yapan Cemil Ercan, atıl durumdaki eşyaları onararak hem ekonomik açıdan dar gelirli vatandaşlara destek oluyor hem de çevreye önemli katkı sağlıyor. Ercan, eski ürünlerin dayanıklılığının modern tasarımlardan önde olduğunu vurguluyor.

Diyarbakır - 10 ay önce

Diyarbakır’da yaklaşık 30 yıldır ikinci el eşya tamiriyle uğraşan Cemil Ercan, tamirhanesine getirilen bozulan, çizilen ve kırılan eşyaları onararak hem vatandaşlara hem de çevreye değer katıyor. Ercan, geri dönüşümün ekonomik ve çevresel faydalarını vatandaşlarla paylaşıyor.
Tamir ettiği ürünleri uygun fiyatlarla satışa sunan Ercan, özellikle dar gelirli ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılamasında geri dönüşümün önemine dikkat çekiyor. “Çöpe gidecek ürünleri onararak yeniden kullanıma kazandırıyorum. Hem vatandaşımızın bütçesine katkı sağlıyorum hem de israfı önlüyorum” diyen Ercan, uzun yıllardır bu hizmeti sürdürüyor.
Ercan, eski tasarım ürünlerin son nesil teknolojik ürünlere göre daha sağlam ve uzun ömürlü olduğunu belirtiyor. “Dijital ve dokunmatik ürünlerin tamiri çoğu zaman mümkün değil. Ancak eski kasaları sağlam olan ürünler hem kolay tamir edilebiliyor hem de uzun yıllar kullanılabiliyor” ifadelerini kullandı.
Günümüzde marka ve görünüşün ön planda olduğunu, dayanıklılığın ise çoğu zaman geri planda kaldığını belirten Ercan, dar gelirli ailelerin ise sağlam ve kullanışlı ürünleri tercih ettiğini söyledi.
Yeniden kullanıma kazandırılan eşyaların çevre kirliliğini azaltma ve ekonomik israfı önleme açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Ercan, Diyarbakır’da geri dönüşüm kültürünün yaygınlaşmasını temenni ediyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye şehitlerine ağlarken Yunanistan'dan skandal paylaşım: Tepki gelince sildiler

2025-11-14 00:57 - Dünya

Diyarbakır Tanıtım Günleri İstanbul’da Başlıyor

2025-11-12 16:08 - Diyarbakır

Diyarbakır’da AB Kültürel Miras Sergisi Açıldı: 19 Ülkenin Büyükelçisi Katıldı

2025-11-15 10:35 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Bin 280 Çiftçiye 615 Ton Sertifikalı Tohum Desteği

2025-11-13 16:28 - Diyarbakır

BBP Genel Başkanı Destici'den 'emekli maaşı' açıklaması! Rakam verdi

2025-11-11 14:47 - Siyaset

Diyarbakır’da Mandalina Fiyatları Düşüşte: Pazarlarda Kilo 10 Liraya İndi

2025-11-08 13:15 - Diyarbakır

AB Heyetinden DTSO’ya Ziyaret

2025-11-14 11:23 - Diyarbakır

Mardin’de hastanede tedavi gören çocuklara etkinlik düzenlendi

2025-11-12 11:13 - Sağlık

Diyarbakır’a Tatil İçin Geldiler, Gönülden Bağlandılar

2025-11-12 10:14 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Servis Esnafından Büyükşehir Belediyesi’ne Tepki

2025-11-11 12:09 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır’da trafikte silahlı saldırı

17:41 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 4 Araçlı Zincirleme Kaza: 6 Kişi Yaralandı

15:32 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 80 yaşında, yarım asırlık tutkusundan vazgeçmiyor

15:13 - Diyarbakır

Diyarbakır Bölge İdare Mahkemesi’nden BİK'e Ziyaret

15:04 - Diyarbakır

Diyarbakır Ergani’de otomobil tarlaya uçtu: 1 yaralı

12:57 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

SON DAKİKA: AK Parti Sur İlçe Başkanlığına Mücahit Alakuş atandı

17:55 - Siyaset

Diyarbakır’da trafikte silahlı saldırı

17:41 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 4 Araçlı Zincirleme Kaza: 6 Kişi Yaralandı

15:32 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 80 yaşında, yarım asırlık tutkusundan vazgeçmiyor

15:13 - Diyarbakır

Diyarbakır Bölge İdare Mahkemesi’nden BİK'e Ziyaret

15:04 - Diyarbakır