?>

Diyarbakır’da 30 Yıldır Geri Dönüşümle Topluma Katkı Sağlayan Esnaf

Diyarbakır’da 30 yıldır ikinci el eşya tamiri yapan Cemil Ercan, atıl durumdaki eşyaları onararak hem ekonomik açıdan dar gelirli vatandaşlara destek oluyor hem de çevreye önemli katkı sağlıyor. Ercan, eski ürünlerin dayanıklılığının modern tasarımlardan önde olduğunu vurguluyor.

Diyarbakır - 8 ay önce

Diyarbakır’da yaklaşık 30 yıldır ikinci el eşya tamiriyle uğraşan Cemil Ercan, tamirhanesine getirilen bozulan, çizilen ve kırılan eşyaları onararak hem vatandaşlara hem de çevreye değer katıyor. Ercan, geri dönüşümün ekonomik ve çevresel faydalarını vatandaşlarla paylaşıyor.
Tamir ettiği ürünleri uygun fiyatlarla satışa sunan Ercan, özellikle dar gelirli ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılamasında geri dönüşümün önemine dikkat çekiyor. “Çöpe gidecek ürünleri onararak yeniden kullanıma kazandırıyorum. Hem vatandaşımızın bütçesine katkı sağlıyorum hem de israfı önlüyorum” diyen Ercan, uzun yıllardır bu hizmeti sürdürüyor.
Ercan, eski tasarım ürünlerin son nesil teknolojik ürünlere göre daha sağlam ve uzun ömürlü olduğunu belirtiyor. “Dijital ve dokunmatik ürünlerin tamiri çoğu zaman mümkün değil. Ancak eski kasaları sağlam olan ürünler hem kolay tamir edilebiliyor hem de uzun yıllar kullanılabiliyor” ifadelerini kullandı.
Günümüzde marka ve görünüşün ön planda olduğunu, dayanıklılığın ise çoğu zaman geri planda kaldığını belirten Ercan, dar gelirli ailelerin ise sağlam ve kullanışlı ürünleri tercih ettiğini söyledi.
Yeniden kullanıma kazandırılan eşyaların çevre kirliliğini azaltma ve ekonomik israfı önleme açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Ercan, Diyarbakır’da geri dönüşüm kültürünün yaygınlaşmasını temenni ediyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da Mandalina Fiyatları Düşüşte: Pazarlarda Kilo 10 Liraya İndi

2025-11-08 13:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’a Tatil İçin Geldiler, Gönülden Bağlandılar

2025-11-12 10:14 - Diyarbakır

BBP Genel Başkanı Destici'den 'emekli maaşı' açıklaması! Rakam verdi

2025-11-11 14:47 - Siyaset

Mut’da bu yıl 120 bin ton zeytin rekoltesi bekleniyor

2025-11-13 09:33 - Ekonomi

Diyarbakır’da AB Kültürel Miras Sergisi Açıldı: 19 Ülkenin Büyükelçisi Katıldı

2025-11-15 10:35 - Diyarbakır

5 il başkanı değişti!

2025-11-10 14:34 - Siyaset

Diyarbakır Tanıtım Günleri İstanbul’da Başlıyor

2025-11-12 16:08 - Diyarbakır

Ankara’da Suriye konusunda Kurumlararası Eşgüdüm Toplantısı gerçekleştirildi

2025-11-14 00:23 - Siyaset

Olay CHP iddiası: Kılıçdaroğlu yanlısı vekillerden sürpriz karar!

2025-11-11 14:43 - Siyaset

Diyarbakır'ın bu köyünde ne ekersen onu biçersin

2025-11-11 10:02 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Soğuk Baklavaya İlgi Arttı

15:43 - Diyarbakır

Çınar Çevre Yolunda Trafik Kazası: 1 Kişi Yaralandı

15:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Engelli Bireyleri Taşıyan Minibüs Kaza Yaptı: 19 Yaralı

15:32 - Diyarbakır

Çermik’in Yöresel Pekmezleri Tezgâhlarda Yerini Aldı

15:19 - Diyarbakır

Çermik’te Kavurucu Sıcaklar Esnafın İşlerini Yavaşlattı

15:17 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Soğuk Baklavaya İlgi Arttı

15:43 - Diyarbakır

Çınar Çevre Yolunda Trafik Kazası: 1 Kişi Yaralandı

15:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Engelli Bireyleri Taşıyan Minibüs Kaza Yaptı: 19 Yaralı

15:32 - Diyarbakır

Çermik’in Yöresel Pekmezleri Tezgâhlarda Yerini Aldı

15:19 - Diyarbakır

Çermik’te Kavurucu Sıcaklar Esnafın İşlerini Yavaşlattı

15:17 - Diyarbakır