Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) tarafından bu yıl 39’uncusu düzenlenen “Yılın Başarılı Gazetecileri Ödül Töreni”, Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesindeki Turistik Palas Otel’de gerçekleştirildi. Bölge basınının nabzını tutan gecede, başarılı gazetecilere ödülleri takdim edilirken, kısa süre önce hayatını kaybeden gazeteci Ümit Özdal da özel bir anmayla yâd edildi.
Törene GGC Başkanı Felat Bozarslan’ın yanı sıra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, eski Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, milletvekili Ceylan Akça Cupolo, PSK lideri Bayram Bozyel ile çok sayıda gazeteci, yazar ve basın mensubu katıldı.
“Basın, doğru bilginin kaynağıdır”
Programda konuşan Diyarbakır Vali Yardımcısı Muhammed Özyüksel, gazetecilerin toplumu doğru bilgilendirme konusundaki kritik rolüne vurgu yaparak, “Basın mensuplarımız, toplumun gerçek bilgiye ulaşması adına gece gündüz demeden çalışıyor. Emek veren tüm gazetecilerimize teşekkür ediyorum, minnettarız.” dedi.
Ümit Özdal’a vefa gecesi
GGC Başkanı Felat Bozarslan ise bu yılki törenin, 1 Mayıs’ta hayatını kaybeden gazeteci Ümit Özdal’ın anısına düzenlendiğini açıkladı. Bozarslan, “Bu yılki ödül gecemizi, değerli meslektaşımız Ümit Özdal’a adadık. Onun gazetecilik mirasını yaşatmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Başarılar ödülle taçlandı
Farklı kategorilerde ödüle layık görülen gazetecilere, plaket ve ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Gecede bir konuşma yapan eski Bakan Mehdi Eker ise duygusal anlara dikkat çekerek, “Hem gurur hem de hüzün dolu bir gece. Ümit Özdal’ı saygıyla anarken, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gazetecilerimizin özverili çalışmalarını takdirle karşılıyorum.” diye konuştu.
Gecenin sonunda toplu fotoğraf
Tören, ödüllerin takdimi ve yapılan konuşmaların ardından toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi. Duygusal atmosferiyle dikkat çeken gece, bölge basınının birlik ve dayanışmasını bir kez daha gözler önüne serdi.