?>

Diyarbakır’da Jandarmadan Kaçakçılık, Tarihi Eser ve Aranan Şahıslara Büyük Darbe

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından il genelinde düzenlenen kapsamlı operasyonlarda kaçak silah, sigara, alkol ve çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Farklı suçlardan aranan 67 kişi yakalanarak adli makamlara sevk edildi.

Diyarbakır - 1 gün önce

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde il merkezi ve ilçelerde kaçakçılıkla mücadele kapsamında geniş çaplı operasyonlar gerçekleştirdi. 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet eden, ülkeye kaçak yollarla sokulan ürünlerin ticaretini yapan ve nakleden şüphelilere yönelik yürütülen çalışmalarda önemli sonuçlar elde edildi.
Jandarma sorumluluk sahasında gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 9 ayrı olay tespit edilirken, 10 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı. Operasyonlar kapsamında 5 av tüfeği, 3 tabanca, 64 adet 7.62 mm fişek, 3 tabanca şarjörü, 2 kama, eski döneme ait olduğu değerlendirilen 2 kılıç ve 1 kandil ile yüz figürlü bir heykel ele geçirildi. Ayrıca 1.281 paket kaçak sigara, 50 adet kaçak puro, 23 litre kaçak alkol, 310 çanta, 190 cüzdan ve tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen 190 metal ok ucuya el konuldu.
Öte yandan, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında Lice ilçesinde “Anadolu Mirası” adıyla düzenlenen operasyonda, İslami ve Roma dönemlerine ait olduğu tespit edilen 35 tarihi obje ile 1 testi ele geçirildi. Olayla ilgili K.B. isimli şüpheli gözaltına alınarak adli makamlara sevk edildi.
Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) koordinesinde yürütülen bir diğer çalışmada ise, haklarında yakalama kararı bulunan şahıslara yönelik ilçe jandarma komutanlıklarının katılımıyla operasyonlar düzenlendi. Aralarında kasten öldürme, cinsel saldırı, uyuşturucu madde ticareti, hırsızlık, silahlı yağma ve ruhsatsız silah bulundurma gibi ağır suçlardan aranan kişilerin de bulunduğu toplam 67 şahıs yakalandı. Yakalananlardan 9’unun 10 ila 20 yıl, 17’sinin 5 ila 10 yıl, 33’ünün 2 ila 5 yıl ve 8’inin ise 2 yılın altında kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenildi.
Gözaltına alınan 67 kişi, işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla suç ve suçlularla mücadelenin yasaların verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.
Haftanın Öne Çıkanları

Görüntü Umreden! Bakışlar Olay Oldu

2026-01-05 13:16 - Dünya

SGK uzmanı Özgür Erdursun en düşük emekli zammını açıkladı

2026-01-04 14:23 - Ekonomi

Dicle Kaymakamı Atış’tan Nüfus Müdürü Narin’e Teşekkür

2026-01-05 11:57 - Diyarbakır

Ahmet Türk'e iki kötü haber birden! Süre yeniden uzatıldı

2026-01-03 14:14 - Siyaset

Yolsuzluk soruşturmasında 2 kişi tahliye edildi

2026-01-02 14:29 - Asayiş

İsrail Bayraklı Kıyafetleri Giydiler!

2026-01-05 13:32 - Dünya

CHP'nin 38. Kurultayı iptal mi edilecek?

2026-01-02 14:18 - Siyaset

SGK Uzmanı Özgür Erdursun en düşük emekli maaşını açıkladı!

2025-12-30 14:28 - Ekonomi

TikTok’ta Namazla Dalga Geçen Gençlere Tepki Yağdı

2026-01-05 13:27 - Güncel

Gelecek Partisi'nden istifa açıklaması!

2025-12-30 14:36 - Siyaset

İlgili Haberler

Diyarbakır'da Soğuk Hava Tehlike Saçıyor

20:55 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Rahatsızlanan Vatandaş, Jandarma Helikopteriyle Hastaneye Ulaştırıldı

20:37 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kar Sonrası Güneş Çarşıyı Canlandırdı

15:29 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kavşak İhlalleri Dronla Affedilmiyor

15:26 - Diyarbakır

Bağlar’da Bina Sakinler Sabaha Kadar Nöbet Tuttu

15:05 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Soğuk Hava Tehlike Saçıyor

20:55 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Rahatsızlanan Vatandaş, Jandarma Helikopteriyle Hastaneye Ulaştırıldı

20:37 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kar Sonrası Güneş Çarşıyı Canlandırdı

15:29 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kavşak İhlalleri Dronla Affedilmiyor

15:26 - Diyarbakır

Bağlar’da Bina Sakinler Sabaha Kadar Nöbet Tuttu

15:05 - Diyarbakır