?>

Diyarbakır’da Kadın Muhtarlardan Anlamlı Buluşma

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Diyarbakır'da bir araya gelen kadın muhtarlar, mahallelerinin sorunlarını ele alarak dayanışma mesajı verdi. Vatandaşla devlet arasında samimi bir köprü olduklarını vurgulayan muhtarlar, “Muhtarlık bir gönül işidir” dedi.

Diyarbakır - 11 ay önce

DİYARBAKIR – 19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında Diyarbakır’da görev yapan kadın muhtarlar, anlamlı bir buluşmada bir araya geldi. Muradiye Mahallesi Muhtarı Dilek Demir, Körhat Mahallesi Muhtarı Dilek Dere ve Lalebey Mahallesi Muhtarı Şener Çelik’in katılımıyla gerçekleşen buluşmada, muhtarlığın sadece bir görev değil, aynı zamanda bir hizmet ve gönül bağı olduğu vurgulandı.
Toplumun en temel ihtiyaçlarını birebir dinleyen ve yerinde çözüm üretmeye çalışan kadın muhtarlar, bulundukları mahallelerde vatandaşların sesi olmaya devam ediyor. Buluşmada konuşan Muradiye Mahallesi Muhtarı Dilek Demir, muhtarlığı bir makam değil, bir gönül meselesi olarak gördüklerini belirtti.
"Bizim görevimiz sadece evrak imzalamakla sınırlı değil"
“Muhtarlık bizim için bir gönül meselesidir. Vatandaşın duasında yer almak, bir çocuğun gülümsemesine vesile olmak, bir annenin içini ferahlatmak en büyük hedefimiz. Her kapıyı tanır, her derdi biliriz. Mahallemizin huzuru, çocuklarımızın geleceği, kadınlarımızın güvenliği için gece gündüz demeden çalışıyoruz” ifadelerini kullanan Demir, halkla kurdukları güçlü bağ sayesinde görevlerini özveriyle sürdürdüklerini söyledi.
Lalebey Mahallesi Muhtarı Şener Çelik ise muhtarlığın, devletle vatandaş arasında kurulan en samimi bağ olduğuna dikkat çekti.
"Halkın güveni bizim gücümüz"
“Muhtarlık, halkla devlet arasındaki en sıcak temas noktasıdır. Bizler, o köprünün direkleri olmaya devam ediyoruz. Görevimizi halkımızın desteğiyle, inancıyla sürdürüyoruz. Bu güven bizlere her zaman güç veriyor,” diyen Çelik, yerel yönetimlerin en önemli yapı taşlarından biri olduklarını ifade etti.
Toplumun en ücra köşelerine hizmet götürme sorumluluğu taşıyan kadın muhtarlar, Muhtarlar Günü vesilesiyle bir araya gelerek hem dayanışma ruhunu pekiştirdi hem de topluma örnek olacak güçlü bir birliktelik mesajı verdi.
KAYNAK: İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır 75. Cadde Akşam Saatlerinde Kafe ve Tatlıcılar Dolup Taşıyor

2025-10-14 10:59 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Hantepe Eğitim Şehitleri İlkokulu’nda Gerçeği Aratmayan Tatbikat

2025-10-15 01:45 - Diyarbakır

Diyarbakır’da İpekçilik Yeniden Canlanıyor

2025-10-14 11:22 - Diyarbakır

Diyarbakır Ergani'de Yıldırım Dehşeti! O Anlar Kamerada

2025-10-13 10:05 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Soğuk Hava ile Kelle Paça Talebi Zirveye Ulaştı

2025-10-14 10:26 - Diyarbakır

TikTok Canlı Yayını Suç Makinesini Ele Verdi

2025-10-14 09:24 - Diyarbakır

Bağlar’da İş Yerine Silahlı Saldırı

2025-10-15 10:20 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Badem ve Susam Üretimi Hızla Artıyor

2025-10-11 11:28 - Diyarbakır

Rojin Kabaiş Ölümünün Birinci Yılında Gözyaşlarıyla Anıldı

2025-10-17 09:49 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Tarihin Kalbinde Bir Lezzet Durağı

2025-10-13 12:36 - Diyarbakır

İlgili Haberler

İşte Diyarbakır’da çocukların yeni gözdesi

15:47 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 93 yıllık bir ömür, 51 yıllık antika tutkusu

14:58 - Diyarbakır

İstanbul’da Diyarbakır rüzgârı esecek

14:45 - Diyarbakır

Diyarbakır’da tandırın sesi azaldı

14:12 - Diyarbakır

Kulp’ta Bulunan Erkek Cesediyle İlgili Valilikten Açıklama

13:44 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

İşte Diyarbakır’da çocukların yeni gözdesi

15:47 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 93 yıllık bir ömür, 51 yıllık antika tutkusu

14:58 - Diyarbakır

İstanbul’da Diyarbakır rüzgârı esecek

14:45 - Diyarbakır

Diyarbakır’da tandırın sesi azaldı

14:12 - Diyarbakır

Kulp’ta Bulunan Erkek Cesediyle İlgili Valilikten Açıklama

13:44 - Diyarbakır