?>

Diyarbakır’da Karpuz İsyanı: Tarlada 2 Lira, Pazarda 10 Lira

Diyarbakır'da karpuz üreticileri bu yıl düşük tarladan alım fiyatları nedeniyle isyan etti. Üretici 2 liraya sattığı karpuzun pazarda 10 liraya satılmasına tepki gösterdi. Bir çiftçi, 800 dönüm araziden elde ettiği karpuzları halka ücretsiz dağıtarak tepkisini ortaya koydu.

Diyarbakır - 5 ay önce

Diyarbakır'da karpuz üreticileri, bu sezon yaşadıkları ekonomik sıkıntılar nedeniyle adeta isyan bayrağını çekti. Tarlada kilosu yalnızca 2 liraya alıcı bulan karpuzlar, pazarlarda ve market raflarında 8 ila 10 lira arasında satılıyor. Aradaki yüksek fiyat farkı, çiftçilerin tepkisini çekti.

Yıllardır karpuz üretimi yapan çiftçiler, artan üretim maliyetlerine rağmen alım fiyatlarının yerinde saymasından şikayetçi. Mazot, gübre, sulama ve işçilik giderlerinin her yıl katlanarak arttığını belirten üreticiler, ürünlerinin yok pahasına satılmasına isyan ediyor.
Tepkinin en dikkat çeken örneği ise Diyarbakır'ın merkez ilçelerinden birinde yaşandı. 800 dönüm tarlasına karpuz eken bir çiftçi, fiyatlardan duyduğu rahatsızlık nedeniyle ürünlerini satmak yerine vatandaşlara ücretsiz dağıttı. Kamyonlar dolusu karpuz, köy köy gezilerek halka bedava dağıtıldı.
“Bu emeğe yazık”
Çiftçi, yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi:
“Bir yıl boyunca emek verdik, gece gündüz tarlada çalıştık. Ancak tarlada 2 liraya verdiğimiz karpuz pazarda 10 liraya satılıyor. Biz kazanamıyoruz, aracı kazanıyor. Böyle adaletsizlik olmaz. Ben de artık dayanamadım, karpuzları satmak yerine halka ücretsiz dağıttım.”
Üreticiler, tarım politikalarının yeniden gözden geçirilmesini, üretici ile tüketici arasındaki fiyat makasının azaltılmasını ve aracılık sistemine çözüm bulunmasını talep ediyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Adana’da CHP’li Başkanın İş Yerine Silahlı Saldırı

2025-10-11 14:21 - Siyaset

AK Partili ilçe başkanı istifa etti!

2025-10-10 15:14 - Siyaset

Eski Vekil ve Antalya Barosu Başkanı Hayatını Kaybetti

2025-10-08 15:21 - Siyaset

Sosyal medyayı ikiye bölen öğretmen! Fidan hoca ile mukayese eden bile var

2025-10-06 15:05 - Eğitim

Midyat’ta Özel Gereksinimli Bireyler İçin Genel Anestezili Diş Tedavisi Başladı

2025-10-09 12:05 - Sağlık

Af geliyor! Borcu olan milyonlara müjde verildi

2025-10-12 14:06 - Ekonomi

En düşük emekli maaşı ne kadar olur? Masada 4 farklı rakam var

2025-10-06 15:09 - Ekonomi

ORC 26 İlde Seçim Anketi Yaptı Sonuçlar Şaşırttı!

2025-10-06 15:22 - Siyaset

Aksu Uçak Lisesi'nden Havacılığa Yatırım

2025-10-11 13:29 - Eğitim

Kılıçdaroğlu'na yakın isimler CHP kampına katılmadı

2025-10-06 14:58 - Siyaset

İlgili Haberler

Diyarbakır’da eski bayramlara özlem: “yokluk vardı ama mutluyduk”

12:47 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Ramazan’ın Ruhuna Yakışan Hediye

12:38 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nde Mantar Üretimi Masaya Yatırıldı

11:58 - Diyarbakır

Çınarlı Gençler İftar Sofrasında Buluştu

11:03 - Diyarbakır

Sur’da antikacı dükkânı turistleri Osmanlı’ya götürüyor

11:01 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da eski bayramlara özlem: “yokluk vardı ama mutluyduk”

12:47 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Ramazan’ın Ruhuna Yakışan Hediye

12:38 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nde Mantar Üretimi Masaya Yatırıldı

11:58 - Diyarbakır

Çınarlı Gençler İftar Sofrasında Buluştu

11:03 - Diyarbakır

Sur’da antikacı dükkânı turistleri Osmanlı’ya götürüyor

11:01 - Diyarbakır