?>

Diyarbakır’da Katı Atıklardan Doğal Gübre Üretimi Atölyesi Düzenlendi

Diyarbakır’da, katı atıklardan doğal gübre üretimini teşvik etmek amacıyla özel bir atölye çalışması gerçekleştirildi.

Diyarbakır - 2 yıl önce

Diyarbakır’da, katı atıklardan doğal gübre üretimini teşvik etmek amacıyla özel bir atölye çalışması gerçekleştirildi. Gastro İnovasyon Merkezi ev sahipliğinde, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) İş Kadınları Meclisi ve Key Ma Kadın Kooperatifi iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, Türkiye Kalkınma Vakfı tarafından organize edildi.
Kadınlar, gençler, belediye temsilcileri ve yerel kurum yetkililerinden oluşan 50 kişilik bir grubun katılım sağladığı atölyede, sürdürülebilir tarım ve çevre dostu üretim teknikleri üzerine önemli bilgiler paylaşıldı. Türkiye Kalkınma Vakfı’nın Welt Hunger Hilfe (WHH) iş birliğiyle Mardin’in Ömerli ilçesinde hayata geçirdiği Ekoloji Merkezi’ndeki uygulamalar, Diyarbakır’daki katılımcılara aktarıldı.

İklim Krizi ve Ekolojik Çözümler Masaya Yatırıldı

Atölye kapsamında ilk olarak iklim değişikliğinin etkileri ve bu sürecin tarımsal üretime olan yansımaları ele alındı. Doğal kaynakların hızla tükenmesi, tarımda kullanılan kimyasal girdilerin çevreye verdiği zararlar ve sağlıklı gıdaya erişimde yaşanan sıkıntılar konusunda bilgilendirici sunumlar gerçekleştirildi.

Atıktan Gübreye: Uygulamalı Çalışma Gerçekleştirildi

Teorik sunumların ardından, Gastro İnovasyon Merkezi’nde üretilen gıda atıklarının geri dönüştürülmesiyle doğal gübre üretimi uygulamalı olarak gösterildi. Atıklardan gübre üretim süreci, evsel gıda atıklarının değerlendirilmesi ve tarımsal üretimde sürdürülebilir yöntemlerin nasıl uygulanabileceği hakkında katılımcılara pratik bilgiler sunuldu.
Uzmanlar, atık yönetiminin önemine vurgu yaparak, her bireyin mutfağında basit yöntemlerle gübre üretimi yapabileceğini belirtti. Etkinlikte, çevre dostu uygulamaların yaygınlaştırılması ve doğaya zarar vermeden tarımsal üretimin teşvik edilmesi gerektiği mesajı verildi.
Katılımcılar, edindikleri bilgileri kendi yaşam alanlarında ve çalışma sahalarında uygulayarak çevresel farkındalığı artırmayı hedeflediklerini ifade etti.
Haftanın Öne Çıkanları

Basketbol ING Erkekler Türkiye Kupası’nda olaylı yarı final

2025-02-15 00:07 - Spor

Yaşlıların maaşlarını eksik ödeyen banka çalışanına yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartı

2025-02-19 17:47 - Asayiş

Güneydoğu bölgesinin tek kadın üroloji doktoru

2025-02-19 14:57 - Diyarbakır

Tribünden düşen 17 yaşındaki Efe, günler sonra ailesine gülümsedi

2025-02-17 16:13 - Spor

Diyarbakır'ın en zenginleri nerede yaşıyor

2025-02-18 14:34 - Diyarbakır

Kayseri’de berber ve kuaför ücretlerine zam

2025-02-20 13:37 - Ekonomi

Diyarbakır’da Tramvay Projesine Yeni Düzenleme!

2025-02-17 16:32 - Diyarbakır

Eskişehir’de Kırsalda Bereket, Hayvancılığa Destek Projesi’ne yoğun ilgi

2025-02-18 17:58 - Ekonomi

Siverekli çocuklar karacadağ’da unutulmaz bir gün geçirdi

2025-02-16 10:57 - Güncel

Aynı oyuncuya iki sarı kart veren hakem kırmızı kart göstermeyi unuttu!

2025-02-17 15:17 - Spor

İlgili Haberler

Erdoğan’dan yeni eğitim öğretim yılı mesajı : Öğretmenlere teşekkür etti

16:04 - Diyarbakır

Diyarbakır’da anız yangını paniği

15:54 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi ile Bakanlık arasında stratejik iş birliği

15:41 - Diyarbakır

Hantepe Eğitim Şehitleri İlkokulu’nda Minik Öğrencilerin Büyük Heyecanı

15:22 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 458 noktada sıkı denetim

14:59 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da anız yangını paniği

15:54 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi ile Bakanlık arasında stratejik iş birliği

15:41 - Diyarbakır

Hantepe Eğitim Şehitleri İlkokulu’nda Minik Öğrencilerin Büyük Heyecanı

15:22 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 458 noktada sıkı denetim

14:59 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nde genç hekim adaylarına sıcak karşılama

14:34 - Diyarbakır