?>

Diyarbakır'da Uydu Görüntüsüyle Kaçak Elektrik Tespit Edildi

Dicle Elektrik, kaçak elektrikle mücadelede akıllı şebekeler, yapay zekâ, dron ve uydu teknolojilerini birlikte kullanıyor. Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde bir tarımsal sulama abonesinin yaklaşık 2 milyon TL tutarında kaçak elektrik kullandığı uydu görüntüleriyle belirlendi. Ceza kesilince görevli ekibe saldıran abone hakkında işlem başlatıldı.

Diyarbakır - 2 ay önce

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kayıpsız ve kesintisiz enerji dağıtımı için teknolojik yatırımlarını sürdüren Dicle Elektrik, kaçak tüketimle mücadelede önemli bir adım daha attı. Şirket, akıllı şebekeler, yapay zekâ sistemleri ve dronların ardından uydu teknolojilerini de devreye aldı.
Son çalışmada, Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Karabudak Mahallesi’nde yapılan incelemelerde tarımsal sulama için kullanılan elektrik aboneliğinde usulsüz kullanım tespit edildi.

250 KVA’lık Trafoyla Kaçak Sulama

Uydu görüntüleri ve yapay zekâ destekli analizlerle yapılan incelemelerde, ilgili abonenin resmi kayıtlarda 160 KVA gücünde aboneliği bulunmasına rağmen 250 KVA’lık trafo kullandığı belirlendi. Ayrıca ikinci ürün olarak ekilen mısırın sulamasının tamamen kaçak elektrikle yapıldığı saptandı.
Dicle Elektrik uzmanları, abonenin uzaktan okuma sistemlerini devre dışı bırakmak için dış müdahalede bulunduğunu, bu sayede yaklaşık 2 milyon TL tutarında elektrik tüketimini gizlediğini tespit etti.

Ceza Kesilince Ekibe Saldırdı

Kaçak elektrik kullanımı yerinde tespit edilince Dicle Elektrik ekipleri Karabudak’a gitti. Ancak ceza kesileceğini öğrenen abone, görevlilere hakaretler savurarak saldırıya geçti. Araçta bulunan personele yumruk atan şahıs, ekiplerin müdahalesiyle etkisiz hale getirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

“Kaçak Elektrik Artık Gizlenemez”

Dicle Elektrik yetkilileri, kaçak elektrik kullanımına karşı kararlılık mesajı verdi:“İl merkezlerinde önemli ölçüde kontrol altına alınan kaçak elektrik, kırsal bölgelerde ve tarımsal sulamalarda hâlâ ciddi bir sorun. Ancak unutulmamalı ki artık kaçak tüketimi gizlemek mümkün değil. Akıllı şebekeler, yapay zekâ, dronlar ve uydu destekli analizlerle kaçak elektrik mutlaka tespit ediliyor. Vatandaşlarımızı yasal yollardan enerji kullanmaya davet ediyoruz.”
Haftanın Öne Çıkanları

Böyle baba olmaz olsun: Videoyu izleyenler Bakan Yerlikaya'yı etiketledi

2025-09-20 13:15 - Güncel

Rus jetleri NATO ülkesini ihlal etti! Hava sahasında 12 dakika kaldılar!

2025-09-20 13:24 - Dünya

KKTC Ziyareti Hastanede Bitti!

2025-09-19 11:14 - Asayiş

Türk jeotermal sektörü Alman yatırımcıların odağında

2025-09-22 09:23 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TEKNOFEST'i ziyaretine damga vuran görüntü

2025-09-20 13:11 - Siyaset

Almanya'da küçük uçak düştü: 2 can kaybı

2025-09-16 14:49 - Dünya

Saros Anketinde ilginç ifadeler

2025-09-19 11:09 - Siyaset

Gebze'de çocuklarının yanında babaya tokat atan sürücü tutuklandı

2025-09-17 17:03 - Asayiş

Diyarbakır Kocaköy'de Feci Kaza

2025-09-15 13:12 - Diyarbakır

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Cemil Sungur Hayatını Kaybetti

2025-09-16 14:49 - Siyaset

İlgili Haberler

Diyarbakır’ın On Gözlü Köprüsü, Soğuk Havalara Rağmen Turist Akınına Uğruyor

10:26 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Feci Kaza: Takla Atan Araçta Bir Kişi Hayatını Kaybetti

10:14 - Diyarbakır

Çermik'te Kask Takmayan Motosiklet Sürücüsüne Ceza

09:44 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 15 Yaş Altı Sosyal Medya Kullanımı İçin Yeni Düzenleme Geliyor

16:36 - Diyarbakır

Osman Özköylü’nün Skandal Sözlerine Tepki Yağıyor

15:32 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’ın On Gözlü Köprüsü, Soğuk Havalara Rağmen Turist Akınına Uğruyor

10:26 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Feci Kaza: Takla Atan Araçta Bir Kişi Hayatını Kaybetti

10:14 - Diyarbakır

Çermik'te Kask Takmayan Motosiklet Sürücüsüne Ceza

09:44 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 15 Yaş Altı Sosyal Medya Kullanımı İçin Yeni Düzenleme Geliyor

16:36 - Diyarbakır

Osman Özköylü’nün Skandal Sözlerine Tepki Yağıyor

15:32 - Diyarbakır