?>

Diyarbakır dahil 13 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu’da etkili olması beklenen kuvvetli rüzgar ve sağanak yağışlar nedeniyle 13 il için sarı kodlu uyarı yayımladı. Vatandaşlar, ani sel, su baskını ve fırtına riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Diyarbakır - 9 ay önce

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), ülke genelinde etkili olması beklenen kuvvetli rüzgar ve sağanak yağışlara karşı 13 il için "sarı" kodlu uyarıda bulundu. Yapılan açıklamaya göre, kuzey, iç ve doğu bölgelerde hava koşullarının gün boyunca tehlikeli seviyelere ulaşabileceği bildirildi.

Meteoroloji’nin son hava tahminlerine göre, Marmara’nın kuzeydoğusu, Karadeniz Bölgesi (Çorum hariç) ve Doğu Anadolu’nun kuzey ile doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Özellikle Karadeniz kıyıları, Artvin çevresi ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

Fırtına Uyarısı: Rüzgar 70 km/sa’e Kadar Çıkabilir

Yetkililer, rüzgar hızının bazı bölgelerde saatte 70 kilometreye ulaşabileceği konusunda uyarıda bulundu. Marmara’nın güneyi, Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında rüzgarın saatte 40-60 km hızla eseceği belirtildi. Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Karadeniz kıyılarında ise yer yer fırtına bekleniyor.

Uyarı Yapılan İller: 9 İl Rüzgara, 4 İl Hem Yağışa Hem Rüzgara Maruz Kalacak

MGM'nin açıklamasına göre, kuvvetli rüzgar nedeniyle şu iller sarı kodla uyarıldı:

Adıyaman, Bitlis, Hakkari, Mersin, Malatya, Kahramanmaraş, Ordu, Samsun, Van

Kuvvetli rüzgarla birlikte yağışın da etkili olacağı iller ise:

Artvin, Giresun, Rize, Trabzon

Vatandaşlara Uyarı: Dikkatli ve Tedbirli Olun

Meteoroloji yetkilileri, özellikle kıyı kesimlerde ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi. Ayrıca, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi risklerin artabileceği fırtına anlarında açık alanlardan uzak durulması önerildi.

Yetkililer Alarmda

Yerel yönetimlerin, risk altındaki bölgelerde kriz ekiplerini hazırda beklettikleri öğrenildi. Ulaşımda aksamalara karşı Karayolları ve Emniyet ekiplerinin de olası senaryolara karşı hazırlıklı olduğu belirtildi.

Haftanın Öne Çıkanları

TRT Spikeri Levent Özçelik Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Neden, Gündemde?

2025-09-15 18:52 - Güncel

Futbol Dünyasında Şaşkınlık: Amedsporlu Daniel Moreno’nun Kayınbabası Bakın Kim Çıktı!

2025-09-18 08:53 - Spor

MAÇA SANİYE SANİYE KALA AMEDSPOR TARAFTARLARI STADYUM KAPILARINDA!

2025-09-14 18:29 - Spor

Tezgel Kom kimin, sahibi kim? Amedspor forma sponsoru ne, hangi marka?

2025-09-16 20:15 - Spor

Tezgel Kom kimin, sahibi kim? Amedspor forma sponsoru ne, hangi marka?

2025-09-16 20:15 - Spor

Amedspor’un Instagram’daki takipçi sayısı 1 milyonu aştı

2025-09-16 18:48 - Spor

iOS 26 Güncellemesi Tanıtıldı: İşte Destek Alacak iPhone Modelleri

2025-09-14 10:43 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır’da Üniversite ve Öğrenci Hayatı: Eğitim, Sosyal Yaşam ve Fırsatlar

2025-09-15 23:40 - Eğitim

Diyarbakır Ulu Camii: Tarihin ve Kültürün Buluşma Noktası

2025-09-12 21:06 - Kültür Sanat

Fırat Üniversitesi Hastanesinde HIPEC Yöntemiyle Kanser Tedavisinde Yeni Dönem

2025-09-16 10:20 - Sağlık

İlgili Haberler

Sur’da Silahlı Kavga: 4 Yaralı

17:06 - Diyarbakır

Tekel patladı yol tarlaya döndü

16:52 - Diyarbakır

Dicle BESYO’da Mezuniyet Coşkusu

16:24 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Büyük Çöküş

15:15 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Aynı Ev Aynı Kâbus

13:48 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Sur’da Silahlı Kavga: 4 Yaralı

17:06 - Diyarbakır

Tekel patladı yol tarlaya döndü

16:52 - Diyarbakır

Dicle BESYO’da Mezuniyet Coşkusu

16:24 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Büyük Çöküş

15:15 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Aynı Ev Aynı Kâbus

13:48 - Diyarbakır