?>

Diyarbakır'ın yeni doktor adayları Gazze'yi unutmadılar

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi 2024-2025 dönemi mezuniyet töreni, hem akademik başarıların hem de Filistin’e yönelik duyarlılığın öne çıktığı anlamlı anlara sahne oldu. Öğrenciler, Gazze’de yaşananlara dikkat çekerek, vicdan mesajlarıyla mezuniyet sevinçlerini taçlandırdı.

Diyarbakır - 5 ay önce

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Dicle Üniversitesi Spor Adası’nda yoğun katılımla gerçekleşti. 53. dönem mezunları için düzenlenen törene, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat başta olmak üzere üniversite yönetimi, akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.
Törene, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aytaç Coşkun, Prof. Dr. Mehmet Siraç Özerdem, Prof. Dr. Velat Şen, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabahattin Ertuğrul ve Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl da katılım sağladı.

Filistin’e Destek Mesajları

Törenin en dikkat çeken anlarından biri ise, mezuniyet coşkusunun insanlık dramlarına duyarlılıkla birleştiği dakikalar oldu. Öğrenciler, sahneye Filistin kefiyeleriyle çıkarken, törende sık sık “Özgür Filistin” sloganları yankılandı. Öğrenciler, taşıdıkları pankartlarla da Gazze’de yaşananlara dikkat çekti. “Önce Vicdan Sonra Diploma”, “Sağlıklı Bir Dünya İçin İlk Reçetemiz: Özgür Filistin” ve “Filistin Bizim Onurumuzdur” yazılı pankartlar, izleyenlerden büyük alkış aldı.

Rektör Eronat: “Vicdanınız Rehberiniz Olsun”

Törende konuşan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, mezuniyetin sadece bir akademik başarı olmadığını vurguladı. Eronat, “Bugün burada bir dönemin değil, bir hayat yolculuğunun en anlamlı duraklarından birine tanıklık ediyoruz. Sizler bu üniversitenin her köşesinde sadece bilgiyle değil, dostlukla, umutla ve mücadeleyle büyüdünüz. Bugün bilim, vicdan ve insanlık adına önemli bir sorumluluğu devralıyorsunuz. Yolunuz açık, vicdanınız rehberiniz olsun” ifadelerini kullandı.

Dekan Ertuğrul: “Bilginin Ruhu Vicdandır”

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabahattin Ertuğrul ise konuşmasında, mezun öğrencilerin sadece bilgiyle değil, etik değerlerle de donanmış bireyler olduğunu söyledi. Filistin’de yaşananlara sessiz kalmanın bilimin ruhunu yitirmek anlamına geleceğini vurgulayan Ertuğrul, “Biz burada sadece hekim değil, vicdanlı birer insan yetiştiriyoruz” dedi.

Sosyal Medyada Büyük Yankı

Törende öğrencilerin Filistin için verdiği mesajlar, sosyal medyada da kısa sürede gündem oldu. Tören görüntüleri, birçok kişi tarafından takdirle paylaşılırken, Dicle Üniversitesi öğrencilerinin sergilediği duruş kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
Mezuniyet töreni, öğrencilerin keplerini havaya fırlattığı ve coşkuyla mezuniyetlerini kutladığı anlarla sona erdi. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi, bir kez daha hem akademik hem de toplumsal duyarlılık anlamında örnek bir tablo sergiledi.
Haftanın Öne Çıkanları

Çıkış yok

2025-06-22 12:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Derelerinde Altın Arayanların Sayısı Her Geçen Gün Artıyor

2025-06-27 13:04 - Diyarbakır

İlçesi hangisi?

2025-06-22 21:39 - Diyarbakır

Yaş ve Yıl Listesi

2025-06-24 19:52 - Ekonomi

Diyarbakır'da Evi Olmayan Kalmayacak: Toki Başvuruları Başlıyor!

2025-06-26 18:02 - Diyarbakır

Belli oldu

2025-06-20 18:55 - Diyarbakır

Ucuza Kebap Veriyor?

2025-06-23 13:28 - Güncel

İşte Diyarbakır’ın Yeni Turizm Cazibesi

2025-06-25 00:05 - Diyarbakır

Kesintiler 3 Gün Sürecek

2025-06-24 17:38 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın Eski Adı Ne?

2025-06-26 22:01 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Güvercin Tutkusu: Araç Fiyatına Hızmalı Kuşlar

11:59 - Diyarbakır

Diyarbakır Adliyesinde Şok Skandal: 793 Kalaşnikof Mermisi Kayıp

11:55 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Hazinesi: Hüsrev Paşa Camii ve Keçi Burcu Ziyaretçilerini Bekliyor

11:39 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Güvercin Tutkusu: Araç Fiyatına Hızmalı Kuşlar

11:59 - Diyarbakır

Diyarbakır Adliyesinde Şok Skandal: 793 Kalaşnikof Mermisi Kayıp

11:55 - Diyarbakır

Ergani Sulh Ceza Hakimi Tosunoğlu, tabur ve ilçe jandarma komutanını ağırladı

11:45 - Diyarbakır