?>

Diyarbakır Kavruluyor: Termometre adeta çıldırdı

Güneydoğu’nun sıcak çehresi Diyarbakır’da termometreler 47 dereceyi gösterdi. Vatandaşlar serinlemek için farklı yollar ararken, çocuklar süs havuzlarında serinledi, yetişkinler ise camilere sığınarak sıcaktan korunmaya çalıştı.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Diyarbakır - 10 ay önce

Diyarbakır’da etkili olan kavurucu sıcaklıklar hayatı adeta durma noktasına getirdi. Termometrelerin 47 dereceyi gösterdiği kentte, vatandaşlar bunaltıcı havadan korunmak için farklı yollar aradı. Özellikle çocuklar, serinlemek için merkez Sur ilçesindeki tarihi Anzele Parkı’nda bulunan süs havuzlarına akın etti.
Aileleriyle birlikte parka gelen çocuklar, suyun içinde eğlenerek hem sıcak havadan kaçtı hem de keyifli anlar yaşadı. Suya giren çocukların mutluluğu yüzlerine yansırken, sıcaklıkla mücadelede serin su en etkili yöntem oldu.
Yetişkinler ise kavurucu sıcaklığa karşı çözümü camilere sığınmakta buldu. Camilerin serin iç mekanlarında uzanarak dinlenen vatandaşlar, dışarıdaki yakıcı güneşten uzak durmaya çalıştı. Kentte gün içinde dışarıda bulunmak zorunda kalanlar ise ağaç gölgeleri ve duvar dipleri gibi serin alanlara yöneldi.
Batman’dan Diyarbakır’a arkadaşlarını ziyaret etmek için gelen Ahmet Can Yiğit, sıcağın beklediğinden fazla olduğunu belirterek, “Gelmez olaydım, çok sıcaktır. Dayanamıyorum, birazdan geri döneceğim” sözleriyle yaşadığı zorluğu anlattı.
Diyarbakırlı Muhammed Savaş ise sıcaklıkların 48 ila 50 derece arasında hissedildiğini vurgulayarak, “Bu sıcaklarda mecburen başımıza su dökerek serinlemeye çalışıyoruz. Ya camilere gidiyoruz ya da gölgelik alanlarda duruyoruz. İstanbul’da nem vardı ama burası adeta cehennem sıcağı gibi” dedi.
Ankara’dan Diyarbakır’a gezmeye gelen Yakup Yaşar da yüksek sıcaklık nedeniyle planladığı gezilerini iptal ettiğini belirterek, “Hava çok sıcak olduğu için mecburen camiye geldik. Caminin serin olması nedeniyle burayı tercih ettim. Herkes buraya akın etmiş durumda, camiler olmasa gerçekten yanardık” ifadelerini kullandı.
Meteoroloji uzmanları ise sıcaklıkların birkaç gün daha bu şekilde devam etmesinin beklendiğini ifade ederek, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakırlı en ünlü 5 mafya babası kimdir?

2025-07-18 19:49 - Diyarbakır

Diyarbakır'da İmara Açılacak Yerler Belli Oldu

2025-07-17 13:22 - Diyarbakır

Bekiran Aşireti Kimdir? Bekiran Aşireti Arap mıdır?

2025-07-18 22:04 - Güncel

Türkiye'de Ne Kadar Emekli Var?

2025-07-16 11:04 - Güncel

Diyarbakır'ın En Önemli Özelliği Nedir?

2025-07-16 10:25 - Diyarbakır

Jandarma kaçakçılara göz açtırmıyor

2025-07-21 14:18 - Asayiş

Diyarbakır’ın Yüz Ölçümü Ne Kadar?

2025-07-17 14:17 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın En Büyük İlçesi Hangisi?

2025-07-22 09:45 - Diyarbakır

Çocuklar yaz Kur'an kursları ile bulaşmanın sevincini yaşadılar

2025-07-21 11:55 - Bölge

Diyarbakırlıların En Çok Tuttuğu Takım Hangisi?

2025-07-16 10:28 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Kahvehane Önünde Silahlı Saldırı: 1 Ölü, 2 Yaralı

22:44 - Diyarbakır

Sur’da Silahlı Kavga: 4 Yaralı

17:06 - Diyarbakır

Tekel patladı yol tarlaya döndü

16:52 - Diyarbakır

Dicle BESYO’da Mezuniyet Coşkusu

16:24 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Büyük Çöküş

15:15 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Kahvehane Önünde Silahlı Saldırı: 1 Ölü, 2 Yaralı

22:44 - Diyarbakır

Sur’da Silahlı Kavga: 4 Yaralı

17:06 - Diyarbakır

Tekel patladı yol tarlaya döndü

16:52 - Diyarbakır

Dicle BESYO’da Mezuniyet Coşkusu

16:24 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Büyük Çöküş

15:15 - Diyarbakır