?>

Diyarbakır'ın O ilçesinde Kaçak Elektrik Kullanımı yüzde 95’e Ulaştı: Aylık 1 Milyon TL Kayıp

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Malabadi Mahallesi’nde kaçak elektrik kullanımı %95’e ulaştı. Dicle Elektrik, jeneratör desteğiyle hasta vatandaşları ve okulu enerji kesintilerinden koruyor.

Diyarbakır - 1 yıl önce

Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı kırsal Malabadi Mahallesi’nde kaçak elektrik kullanımı endişe verici boyutlara ulaştı. Dicle Elektrik’ten yapılan açıklamaya göre, mahalledeki kayıt dışı tüketim %95 oranına yükselerek her ay yaklaşık 1 milyon TL’lik ekonomik kayba neden oluyor. 

Jeneratör Desteği Sağlandı

Elektrik şebekesini yenilemek için yatırım girişiminde bulunan Dicle Elektrik, mahallede yaşanan engellemeler nedeniyle çalışmalarını durdurmak zorunda kaldı. Şirket, bu süreçte elektrik kesintilerinden etkilenmemeleri adına mahallede bulunan hasta vatandaşlar ve okul için jeneratör desteği sağladı. Yetkililer, başvuru olmamasına rağmen tespit ettikleri iki hasta konuta ve mahallenin okuluna jeneratörle elektrik verildiğini, jeneratör yakıtının da dağıtım şirketi tarafından karşılandığını belirtti.

Yasa Dışı Müdahaleler Engel Teşkil Ediyor

Dicle Elektrik Diyarbakır İl Müdürlüğü yetkilileri, sayaçlara erişimin engellendiğini ve bunun yasalara aykırı olduğunu vurguladı. Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’nin ilgili maddesine atıfta bulunan yetkililer, “Tüketici, kullanım yerine ait sayaç ve ölçüm sistemlerine müdahale etmemekle yükümlüdür. Ancak bu mahallede sayaçlara yapılan müdahaleler nedeniyle kaçak tüketim %95’e ulaşmış durumda. Ekiplerimizin sayaç kontrolü için yapılara erişimine izin verilmiyor,” şeklinde konuştu.

Soğuk Hava Kayıpları Artırabilir

Yetkililer, bazı vatandaşların sayaç montaj çalışmaları için kapılarını açmak istemesine rağmen mahallede bir grup tarafından korkutulup sindirildiklerini ve bu durumun çalışmaları olumsuz etkilediğini ifade etti. Hava sıcaklıklarının düşmesiyle ekonomik kayıpların daha da artabileceğine dikkat çeken Dicle Elektrik, yapıların dışında yeni sayaç ölçü devreleri oluşturduklarını ve bu çalışmanın jandarma gözetiminde sürdüğünü açıkladı.
Yetkililer, kaçak tüketimden vazgeçilmesi gerektiğini vurgulayarak, yenilenecek şebekenin engellenmemesi çağrısında bulundu.
Haftanın Öne Çıkanları

Ramazan Hoca'nın kabri nerede!

2024-11-13 17:47 - Diyarbakır

Diyarbakır 'da kaç Peygamberin kabri var?

2024-11-14 16:39 - Diyarbakır

Diyarbakır Silvan’da zincirleme kaza: 5 Yaralı

2024-11-09 20:19 - Diyarbakır

Diyarbakır Bismil'de 6 gün önce intihar eden genç öldü!

2024-11-09 06:01 - Diyarbakır

Diyarbakır'dan "Boykot Market" Projesi!

2024-11-10 00:53 - Diyarbakır

Adana'da orman yangını

2024-11-09 23:37 - Güncel

Ormanlık alanlara giriş yasağı sona erdi

2024-11-12 13:10 - Asayiş

Diyarbakır’a Kar Ne Zaman Yağacak? Uzmanlar Tarih Veriyor

2024-11-14 17:03 - Diyarbakır

Diyarbakırlılara Yağışlı Hava Müjdesi

2024-11-12 17:17 - Diyarbakır

Karlıova’ya sonbahar mevsiminde kar düştü

2024-11-11 15:58 - Bölge

İlgili Haberler

Diyarbakır’da esnaflardan yetkililere çağrı

13:50 - Diyarbakır

Diyarbakır'da inanılmaz kurtuluş

13:01 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Taksicilerin güncellenen zam kuyruğu

12:59 - Diyarbakır

Sur ilçesi bayram öncesi hareketlendi

12:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’da gizemli tarihi yapı

11:05 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da esnaflardan yetkililere çağrı

13:50 - Diyarbakır

Diyarbakır'da inanılmaz kurtuluş

13:01 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Taksicilerin güncellenen zam kuyruğu

12:59 - Diyarbakır

Sur ilçesi bayram öncesi hareketlendi

12:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’da gizemli tarihi yapı

11:05 - Diyarbakır