?>

Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü’nden Cumhuriyet’in 102. Yılına Özel “Bayrak” Sergisi

Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü, “Köklü Geçmişten Güçlü Cumhuriyete” temasıyla hazırladığı “bayrak” temalı sanat eserlerini Cumhuriyet Bayramı kapsamında ziyaretçilerin beğenisine sundu. Sergide el sanatlarının zarafetiyle milli birlik duygusu aynı çatı altında buluştu.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Diyarbakır - 9 ay önce

Cumhuriyet’in 102. yılı dolayısıyla Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü, “Köklü Geçmişten Güçlü Cumhuriyete” temasıyla hazırladığı özel “bayrak” koleksiyonunu sanatseverlerle buluşturdu.
Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergide, ulusun bağımsızlık ruhu ile kültürel kökleri sanatın diliyle yeniden yorumlandı.
Olgunlaşma Enstitüsü, geçmiş ile geleceği birleştiren bir kültürel köprü misyonunu sürdürerek, geleneksel el sanatlarını çağdaş tasarım anlayışıyla harmanlıyor. Koleksiyonda yer alan her bir motif, emeği, üretkenliği ve estetik gücü simgelerken; sergilenen çalışmalar, milli birlik duygusunu ve kadim el sanatlarının inceliğini aynı potada bir araya getiriyor.
Enstitünün nakış atölyesinde usta öğretici olarak görev yapan Sevim Ayaz, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla hazırladıkları farklı çalışmalar arasında filografi sanatıyla yapılmış bayrak eserlerinin de bulunduğunu belirtti.
Ayaz, “Hazırlık süreci çalışmanın desenine ve boyutuna göre değişiyor. Genellikle bir hafta ile on gün arasında tamamlıyoruz. Ürünlerimizi teşhir salonumuzda ziyaretçilerin beğenisine sunuyoruz.” dedi.
Bakır atölyesinde usta öğretici Emine Güler ise 29 Ekim’e özel olarak bakır, tunç ve gümüş üzerine işlenmiş bayrak temalı eserler ürettiklerini ifade ederek, “Her bir çalışmamız en fazla iki gün sürüyor. Eserlerimizi sergi salonumuzda sergileyerek milli coşkuyu sanatla buluşturuyoruz.” diye konuştu.
Resim öğretmeni Meral Balkan Tekin de, resim atölyesinde farklı objeler üzerine bağımsızlığın sembolü olan Türk bayrağını resmettiklerini dile getirdi. Tekin, “Taş ve tuval gibi farklı yüzeylerde, çeşitli tekniklerle al bayrağımızı işliyoruz. Her çalışmada Cumhuriyet’in ruhunu yansıtmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü’nün “bayrak” temalı sergisi, Cumhuriyet’in 102. yılı kutlamaları kapsamında hafta boyunca ziyaret edilebilecek.
KAYNAK: İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’ın Tarihi Balıkçılarbaşı Çarşısı: Geçmişin İzlerini Günümüze Taşıyor

2025-10-25 13:51 - Diyarbakır

Diyarbakır Bismil’de Motosiklet Tıra Çarptı Üniversite Öğrencisi Hayatını Kaybetti

2025-10-23 09:54 - Diyarbakır

Dağkapı Meydanı Diyarbakır’ın Tarihî Kalbi

2025-10-25 13:41 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Taş Ustası 21 Yılda Tarihi Sur’u Minyatürle Yaşatıyor

2025-10-27 13:35 - Diyarbakır

Diyarbakır Kara Taşı: Karacadağ'ın Mirası, Kentin Kimliğini Taşıyor

2025-10-27 14:02 - Diyarbakır

Elbistan’da Kontrollü Yıkımda Skandal

2025-10-21 14:31 - Bölge

Trump: Artık güvenli bir Orta Doğu’ya sahibiz

2025-10-26 11:26 - Dünya

Diyarbakır’da Askıda Ekmek Dayanışması Büyüyor

2025-10-27 16:13 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kadın Girişimci Örnek Oluyor

2025-10-27 14:09 - Diyarbakır

Diyarbakır’da öğrenciler tarihi yerleri gezerek öğreniyor

2025-10-23 15:14 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Çınar'da Hafriyat Kamyonu Devrildi

12:50 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Minik Hasan Nadir Görülen Hastalıktan Kurtuldu

12:34 - Diyarbakır

Diyarbakır Final Okulları'ndan YKS'de dikkat çeken başarı

12:24 - Diyarbakır

Çermik’te İncir Bereketi

12:18 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi'nden Sağlık Alanında Kariyer Hedefleyen Gençlere Videolu Davet

12:14 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Elazığ Kent Müzesi'ndeki Eğitim Tarihi Bölümü Geçmişi Günümüze Taşıyor

12:55 - Bölge

Çınar'da Hafriyat Kamyonu Devrildi

12:50 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Minik Hasan Nadir Görülen Hastalıktan Kurtuldu

12:34 - Diyarbakır

Diyarbakır Final Okulları'ndan YKS'de dikkat çeken başarı

12:24 - Diyarbakır

Çermik’te İncir Bereketi

12:18 - Diyarbakır